T5 traktori

Monikäyttöisyyttä mukavasti

New Holland T5 EC -traktori on tehty tarjoamaan monipuolisuutta vakiovarusteena. Se on kotonaan niin pellolla, maantiellä kuin talousrakennuksissa ja pihatöissä. Sen voi käden käänteessä valjastaa kuljetusajoon tai voimanottokäyttöön yhtä lailla kuin kiinteistön hoitoon ja erikoisviljelyyn.

Electro Command™ -vaihteistosta löytyy helposti ja tarkasti oikea ajonopeus juuri käsillä olevaan tehtävään. Kun otetaan vielä huomioon laaja valikoima voimanoton nopeuksia ja kuormainkäyttöön sopiva kattoikkuna, koossa on paras kumppani työhön kuin työhön.

Ohjaamo

T5-ohjaamo on suunniteltu kuljettajan ympärille miellyttävän ajokokemuksen luomiseksi. Panoraamainen näkyvyys on  taattu joka suuntaan. Sivulla kulkevia työkoneita on mahdollista hallita kaarrettujen ja avattavien sivuikkunoiden ansiosta entistä tarkemmin. Laajennettu takaikkuna varmistaa esteettömän näkymän myös taakse. Ohjaamon kulmaan sijoitettu pakoputki antaa lisää näkyvyyttä eteenpäin yhtä lailla tiellä kuin pellolla.

Ilmaistuimelle on mukava asettua ihanteelliseen työasentoon säädettävän ohjauspylvään ja sen mukana liikkuvan kojetaulun ansiosta. Tässä kokoluokassa ainutlaatuinen ajoelämys on varmistettu, kun tilaat T5 EC -traktorin sekä ohjaamon että etuakselin jousituksilla varustettuna.

Yleisimmät hallintalaitteet on sijoitettu kätevästi oikeaan sivupaneeliin. Ergonominen toteutus mahdollistaa usein toistuvien hallintalaitteiden käytön ilman turhaa kehon kiertoa tai rasittavia liikkeitä. Se nostaa tuottavuutta ja vähentää rasitusta.

Vakioistuimessa on Deluxe-ilmajousitus, joka on säädettävissä tarkasti kuljettajan mukaan. Verhoilu on kestävää tummansinistä kangasta, ja kaikki tarvittavat säädöt ovat nopeasti käden ulottuvilla. Ilmastointilaite ja lämmitys on toteutettu tehokkaalla kahden tuulettimen teknologialla kuumien kesäpäivien ja kylmien talvien varalta. B-pilariin sijoitettuja säätimiä on helppo käyttää myös ajon aikana.

Kun yhdistetään toisiinsa Terraglide™ etuakselin jousitus, Comfort Ride™ ohjaamon jousitus ja ilmajousitettu huipputason istuin, saadaan aikaiseksi ajokokemus, joka on tasaisuudessaan vertaansa vailla maan pinnasta ja olosuhteista riippumatta. Sekä traktori että kuljettaja rasittuvat päivän mittaan huomattavasti aikaisempaa vähemmän. Lisäksi tuottavuus paranee lisääntyneen vetotehon myötä.

Vaihteisto

T5-traktoreissa on vakiovarusteena T6-malleista tuttu Electro Command™ -vaihteisto. Kuljettaja voi sähkönappeja painamalla valita kahdeksan vaihdetta eteen ja taakse vaihdevipua liikuttamatta. Vaihteiston painikkeet on sijoitettu kätevästi myös sivupaneeliin, joten kättä ei tarvitse liikutella juuri lainkaan.

Electro Command™ -vaihteistossa on mahdollista valita kahdeksan vaihdetta hallintavivun päässä olevia sähkönappeja painamalla. Alue vaihtuu, kun samalla painetaan nappia vivun etupinnassa. Vaihteet voidaan valita myös sivupaneelin erillisistä napeista. Valittu vaihde näkyy kätevästi mittariston näytöstä. Suurin ajonopeus saavutetaan jo normaalia alemmilla kierroksilla 1970 r/min.

Ohjainpylvääseen ratin alla sijoitettu sähköhydraulinen vipu mahdollistaa sujuvan suunnanvaihdon ilman käsien irrottamista ohjauspyörästä. Toimintatapaa on mahdollista säätää B-pilarin keinukytkimellä. “Soft” on tarkoitettu normaaleihin peltotöihin, “standard” tavallisiin päivittäisiin askareisiin ja “aggressive” -asento nopeisiin suunnanvaihtoihin kuormaintyössä.

Nyt voit valita myös vaiheiston automatiikan avuksesi hoitamaan vaihtamisen puolestasi.

Moottori

Kaikissa T5-sarjan traktoreissa on FPT:n kehittämä 3,4-litrainen Common Rail F5C -moottori, joka täyttää tiukat Tier 4B -päästömääräykset. Tehokkaat ja huippuhiljaiset moottorit kehittävät 99-117 hv, ja niissä on vääntöä parhaimmillaan 491 Nm ja momentin nousu 24 % tuottavuuden takaamiseksi. Kun muistetaan hyvä teho-paino-suhde, vain 38,9 kg/hv, on helppo todeta T5-traktorin olevan maatilan tuottavin kumppani.

Moottoreissa hyödynnetään  uusinta ECOBlue™ Compact HI-eSCR -teknologiaa ja matalan tason pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR). Kompakti SCR ja matalakiertoinen EGR ovat tämän teholuokan koneissa järkevin vaihtoehto vähäisemmän jäähdytystarpeen ja  pienemmän tilantarpeen takia. Kaikki tämä johtaa huipputason tuottavuuteen ja tehokkuuteen.

ECOBlue™ Compact HI-eSCR
SCR -järjestelmän kompakti versio eliminoi typen oksidit (NOx) tehokkaasti. Moottorin hallintayksikkö (ECU) kontrolloi moottorin lisäksi pakokaasujen jälkikäsittelyä ohjaamalla sekä syöttö- että annosteluyksikköjä. Järjestelmä tarkkailee pakokaasujen typen oksideja ja ruiskuttaa AdBlue® -lisäainetta äärimmäisen tarkasti pakokaasujen joukkoon. Kaikki tämä tehdään moottorin ulkopuolella. Haitalliset päästöt saadaan tehokkaasti puhdistettua, ja samalla polttoaineen kulutus pysyy minimissään. Eikä tehosta tarvitse tinkiä.

Uudet F5C-moottorit reagoivat nopeasti kuormituksen lisääntyessä. Eli kun tarvitaan lisää suorituskykyä, moottori tuottaa sitä. Käytännössä tultaessa perävaunulla ylämäkeen tai paalattaessa paksua karhoa ajonopeus ja VOA-nopeus pysyvät tasaisina.

Hydrauliikka

T5-sarjan hydraulipumpun tuotto on 84 l/min, eli ihanteellinen yleisimpiin toimintoihin. Runsaasti hydrauliikkaa vaativat työt, kuten paalin käärintä, voidaan suorittaa vaivattomasti. Eikä ohjauskaan ole ongelma, kiitos erillisen 38 l/min tuottavan pumpun, joka on ohjauksen käytössä pääpumpusta riippumatta. Yhteenlaskettu hydrauliikan tuotto on näin ollen tämän kokoluokan traktorille mahtavat 122 l/min!

Sähkönostolaitteen korkeudensäätö on mukavasti oikean käden ulottuvilla, ja New Hollandin järkevän suunnittelun ansiosta tarkatkin asetukset sujuvat pienellä kädenliikkeellä. Kätevät lasku- ja nostopainikkeet nopeuttavat työkoneen liikuttelua käännöksen aikana. Vetovarsien päästä mitattuna suurin nostokyky on kahden apusylinterin ansiosta 5420 kg. T5:n jykevät nostolaitteet pystyvät siis nostamaan enemmän kuin traktorin painon.

T5 EC -traktorit suunniteltiin alun alkaen kuormainkäyttöön, ja niissä on lyömättömät ominaisuudet tuottavaa etukuormainkäyttöä varten. Etukuormaajan ja etunostolaitteen välillä ei tarvitse enää valita, sillä T5-traktoriin on mahdollista asentaa yhtä hyvin vaikka molemmat. T5-traktorissa näkyvyys on esteetön joka suuntaan myös aisat yläasennossa, sillä vakiovarusteena on läpinäkyvä kattoikkuna. Merkittävä etu on myös traktorin luontainen ketteryys, sillä etuakselissa kääntökulma on peräti 60 astetta

Voimanotto ja akselit

Kuljettajan oikealle puolelle sijoitetusta vivusta VOA-nopeuden valinta käy kätevästi. Vaihtoehtoihin kuuluvat 540/1000 tai 540/ 540E/1000 r/min. 540E saavutetaan moottorin kierroksien ollessa vain 1500 r/min. Se vähentää polttoaineen kulutusta ja pienentää ohjaamon ääntä. Ajovoimanotto on mahdollista tilata lisävarusteena erikoisviljelyä tai vetäviä perävaunuja varten.

Lokasuojiin kytketyt nostolaitteen hallintapainikkeet mahdollistavat työkoneiden kytkennän mukavasti ja turvallisesti. Myös voimanotto voidaan kytkeä päälle ja pois takalokasuojissa sijaitsevista painikkeista. Soft Start-toiminto suojaa traktoria sekä työkonetta äkkinäisiltä kuormitushuipuilta.

T5-sarjan malleissa on kokoluokassaan järeät nelivedon akselit. Nelivedon ja 100-prosenttisten tasauspyörästön hammaslukkojen kytkentä hoituu helposti ja vaivattomasti sivupaneeliin sijoitettujen katkaisijoiden avulla. Päisteessä ketteryys on taattu jyrkästi kääntyvien etupyörien ansiosta. Maantienopeuksilla jarrutettaessa neliveto kytkeytyy automaattisesti päälle ja lisää siten turvallisuutta.
.

background

Tekniset tiedot T5 EC

background

Etsi lähin jälleenmyyjä

Kysy lisätietoja

Täyttämällä vähintään sähköpostisi saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.