<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

Vaihteistokurssi Basildonin traktoritehtaalla

Edustava joukko Agritekin huoltoyrittäjiä kävi maaliskuun viimeisellä viikolla Englannissa New Hollandin Basildonin tehtaalla vaihteistokurssilla. Kurssi oli järjestetty erityisesti suomalaisille huoltomiehille uuden Dynamic Command -kaksoiskytkinvaihteiston salojen oppimiseen.

basildon-huoltokurssi-03

Teoriaa ja käytäntöä

Ensimmäinen ryhmä starttasi matkaan maanantaina iltapäivällä, ja tehdaskoulutus alkoi heti tiistaina aamulla tehtaalla. Kurssilla oli sopivassa mitassa sekä teoriaa että käytäntöä uuden vaihteiston parissa. Huoltomiehet pääsivät heti tositoimiin, eli purkamaan ja kasaamaan uuden vaihteiston pienintä osaa myöten.

Vaihteisto edustaa uusinta suunnittelua, ja kuten yllä olevasta kuvasta käy hyvin esille, sen saa sivusta avattua yhtenä kappaleena traktoria katkaisematta. Kaikki komponentit ovat kytkinpakkoja myöten tämän jälkeen hyvin esillä kuin tarjottimella. Se säästää käyttäjän ja huoltomiesten aikaa merkittävästi sekä vähentää kasausvirheiden mahdollisuutta.

basildon-huoltokurssi-04

Testiajoa hymyt huulessa

Kurssilla huoltomiehet pääsivät myös testaamaan uuden vaihteiston teknisiä ominaisuuksia käytännön ajoharjoittelulla tehtaan pihalla.

Uuden vaihteiston hienosäädöt saa helposti hoidettua IntelliView IV -värinäytön kautta. Myös suunnanvaihdon herkkyyden säätö on helppo tehdä käsinojan painokatkaisijan avulla. Suunnanvaihdon säätäminen mahdollistaa eri työoloihin aina sopivimman reaktionopeuden suunnanvaihdolle.

basildon-huoltokurssi-01

Ajoharjoittelun jälkeen kaikille tuli tutuksi miten uusi vaihteisto toimii käytännössä ja kuinka helppo sitä on käyttää. Mekaaniseen vaihteistoon verrattuna ajamisen helppous on kaksoiskytkimen ansiosta aivan uudella tasolla.  Kytkinpoljimen käytön voi melkein unohtaa.

Vaihteistossa automatiikka sallii 16 vaihteen käytön täysin automaattisesti keskialueen ja nopean alueen välillä, unohtamatta kaasupolkimen nopean kiihdytyksen Kick Down -toimintoa

Portaattomaan vaihteistoon verrattuna käyttömukavuus on lähes samaa tasoa, mutta huokeampaan hintaan. Ja polttoainetaloudessa on suuri ero kaksoiskytkinvaihteiston eduksi. 

basildon-huoltokurssi-02

Kurssi suoritettu ja diplomit kourassa

Kaikki kurssilaiset läpäisivät loppukokeen hyvin arvosanoin, ja jokainen sai palkinnoksi diplomin kotiin viemisiksi. Se on myös traktorin hankintaa suunnittelevalle todistus siitä, että hankinnan voin tehdä turvallisin mielin. Alueen  huoltajalla on  varmasti sekä teoriassa että käytännössä kokemus koneen toiminnasta.

Dynamic Command ominaisuuksia

Varaa tästä esittely

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.