<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

New Holland T6 metaanitraktori

New Holland T6.180 on maailman ensimmäisen metaanikäyttöinen tuotantotraktori.

New Holland julkisti Agritechnica 2019 -näyttelyssä maailman ensimmäisen metaanikäyttöisen T6-tuotantotraktorin. Lisäksi metaanikäyttöinen T6-konseptitraktori kruunattiin vuoden kestävän kehityksen traktoriksi. Kyseessä oli uusi palkintoluokka vuoden traktoria 2020 valittaessa. Kansainvälisestä maatalousalan lehdistöstä muodostuva jury teki valinnan etukäteen karsituista ehdokkaista, ja vain rajoitettu määrä prototyyppejä oli kelpuutettu lopulliseen kisaan.

  • Alansa johtava tehokkuus, alhaiset päästöt
  • Ei tarvita SCR-katalysaattoria eikä hiukkassuodattimia
  • Verraton monipuolisuus ja kompaktien ulkomittojen tuoma käsiteltävyys.
  • Erinomainen mukavuus ja näkyvyys Horizon-ohjaamon ja uuden näkyvyyspaneelin avulla.

New Holland -presidentti Carlo Lambro kommentoi: ”Olemme erittäin ylpeitä saadessamme konseptitraktorille kautta aikojen ensimmäisen kestävän kehityksen palkinnon. Se on kunnianosoitus uraauurtavasta työssämme vaihtoehtoisten polttoaineiden parissa. Puhtaan energian ohjelma on merkittävä askel maatalouden hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä."

Traktoreiden tuotepäällikkö Sean Lennon toteaa: “ Agritechnicassa esitelty metaanikäyttöinen T6-traktori on ensimmäinen tuotantoyksikkömme. Sama tekniikka on asiakkaidemme käytettävissä vuonna 2020, kun ensimmäiset kaupalliset yksiköt saadaan myyntiin. Taloudellisten ja käytännöllisten etujen lisäksi eritystä hyötyä saadaan käytettäessä biometaania. Odotamme paljon kiinnostusta biokaasulaitosten käyttäjiltä ja valmistajilta sekä tietysti myös maanviljelijöiltä. Myös kunnat ja kaupungit ovat osoittaneet suurta kiinnostusta saada traktorit mukaan maakaasuajoneuvojen verkostoon, jotta hiilijalanjälkeä voidaan edelleen vähentää."

new-holland--traktorit-metaan-t6-648-02

T6-metaanitraktori: sama suorituskyky kuin dieselillä - jopa 30% alhaisemmat käyttökustannukset

T6 metaanitraktori tarjoaa dieselkäyttöisen traktorin suorituskyvyn - sama teho 180 hv, vääntömomentti 740 Nm ja vertailukelpoinen luotettavuus - ja lisäetuna jopa 30% alhaisemmat käyttökustannukset.

Erinomainen suorituskyky saavutetaan ympäristöystävällisessä muodossa: todellisissa kenttäolosuhteissa metaanikäyttöinen T6-traktori tuottaa 99% vähemmän hiukkasia kuin vastaava dieselpolttoaine, pienentää hiilidioksidipäästöjä 10% ja vähentää kokonaispäästöjä 80%.

T6-metaanitraktori pitää sisällään aivan uuden 6,7 litran NEF-moottorin, joka on kehitetty erityisesti maatalouden sovelluksiin. Sen valmistaja FPT Industrial on CNH Industrialin moottorimerkki, jolla on jo yli 20 vuoden kokemus maakaasuun perustuvasta teknologiasta. FTP:n tekemät yli 50 000 maakaasumoottoria osoittavat tekniikan ja kaasun luotettavuuden polttoaineena.

T6-metaanijärjestelmässä kaasusäiliö on sijoitettu samaan paikkaan kuin tavallisen T6-mallin dieseltankki. Se mahdollistaa erinomaisen näkyvyyden ohjaamosta eikä haittaa ohjaamoon kulkemista. Polttoaineen varastointi ohjaamon alla on optimoitu, mikä varmistaa nykyisenlaisen rengasvalikoiman ja raideleveyden asetukset.

Lisävarusteita, kuten keskiventtileitä, on saatavana normaaliin tapaan. Käyttötunteja lisäävä metaanin lisäsäiliö voidaan asentaa etunostolaitteeseen, etupainotelineeseen tai nostolaitteeseen taakse. Traktorissa on myös kaasun liitoskohdat edessä ja takana, mikä mahdollistaa polttoaineen lisävarastoinnin perävaunuihin ja työkoneisiin
.

T6 metaanitraktori ja maatilalla tuotettu biometaani: kohti hiilivapaata viljelyä.

T6-metaanitraktori on avaintekijä New Hollandin energiariippumattomassa konseptissa. Se on todellista kiertotaloutta pellolta energiantuotantoon ja takaisin peltoon - lopullisena päämääränä täydellisen hiilidioksidineutraali maatila.

Viljelijät voivat kasvattaa energiakasveja tai hyödyntää maatalousjätettä biometaanin tuottamiseen ja käyttää T6-metaanitraktoria kestävällä polttoaineella saavuttaen lähes nollatason hiilidioksidipäästöt. Lihakarjatilat ja maidontuottajat voivat edistää positiivista sykliä entisestään tuottamalla biometaania lannasta, mikä vähentää hiilidioksidia ympäristöstä ja johtaa jopa negatiiviseen hiilijalanjälkeen.

Viljelijät voivat myös käyttää biohajoamisen sivutuotteita luonnollisina lannoitteina pelloillaan, mikä sulkee lopullisesti kiertotalouden ketjun.

KATSO ALTA VIDEO:

Tästä lisätietoja

Täyttämällä lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.
Voit kysyä lisätietoja tai sopia esittelyn.