<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

New Holland biokaasutraktori nyt Suomessa

Ensimmäinen biokaasukäyttöinen traktori T6.180  on saapunut Suomeen ja lähtee nyt esittelyihin.

New Hollandin biokaasulla käyvä traktori on jo etukäteen herättänyt huomattavan paljon kiinnostusta sekä biokaasulaitosten kehittäjien että niiden tavallisten maanviljelijöiden keskuudessa, jotka haluavat investoida biokaasun tuotantoon ja käyttöön.

Myös kuntasektori ja kiinteistönhuolto ovat erittäin kiinnostuneita saamaan traktorit mukaan kaasuajoneuvojen verkostoon ajoneuvojen hiilijalanjäljen vähentämiseksi.

Ota yhteys myyjään

DIESELIN TEHO - ALHAISEMMAT KUSTANNUKSET

Biokaasua käyttävällä New Holland T6.180 traktorilla saavutetaan sama suorituskyky kuin dieselillä  - sama teho 180 hv, vääntömomentti 740 Nm ja vertailukelpoinen luotettavuus - ja lisäetuna jopa 30 % alhaisemmat käyttökustannukset.

Erinomainen suorituskyky saavutetaan ympäristöystävällisessä muodossa: todellisissa kenttäolosuhteissa biokaasukäyttöinen T6-traktori tuottaa 99 % vähemmän hiukkasia kuin vastaava dieselpolttoaine, pienentää hiilidioksidipäästöjä 10 % ja vähentää kokonaispäästöjä 80 %.

new-holland-t6-biokaasutraktori-648-03

MOOTTORITEKNIIKKAA

T6.180-biokaasutraktori pitää sisällään aivan uuden 6,7 litran NEF-moottorin, joka on kehitetty erityisesti maatalouden sovelluksiin. Sen valmistaja FPT Industrial on CNH Industrialin moottorimerkki, jolla on jo yli 20 vuoden kokemus biokaasuun perustuvasta teknologiasta. FTP:n tekemät yli 50 000 kaasumoottoria osoittavat tekniikan ja kaasun luotettavuuden polttoaineena.

Moottori on teholtaan ja kooltaan sama kuin dieselversiossa. Suurin ero löytyy kannessa, jossa on sytytystulpat suuttimien tilalla. Myös rakenteissa on eroja, jotta moottorin lämpötilan nousu liian korkeaksi voidaan estää.

BIOKAASUN ETUJA

  • Vastaavan dieseltraktorin teho ja vääntöominaisuudet
  • Max. teho 1800 r/min - 159/180 hv 
  • Max. vääntö 1500 r/min - 650/740 Nm
  • Vääntömomentin nousu 36/40 %
  • Alhaiset päästöt ja pieni hiilijalanjälki
  • Ei tarvita SCR-katalysaattoria
  • Ei tarvita hiukkassuodattimia

new-holland-t6-biokaasutraktori-648-09

TANKKAAMINEN

Biokaasun pääsäiliö on sijoitettu samaan paikkaan kuin tavallisen T6-mallin dieseltankki. Se mahdollistaa hyvän näkyvyyden ohjaamosta eikä haittaa ohjaamoon kulkemista, ja käytettävissä ovat normaali rengasvalikoima ja raideleveyden asetukset.

Tankkaus tehdään standardiliittimen (NGV1:ISO 14469-1:2004) avulla. Tankkauspisteen vieressä on painemittari. Tankkauksen jälkeen maksimipaine voi olla hetkellisesti 260 bar ja normaali käyttöpaine on 20-200 bar. Kaasun lämpötila voi vaihdella -40°C – +82°C. Pikatankkauksella tankit täyttyvät muutamassa minuutissa.

new-holland-t6-biokaasutraktori-648-12

Vakiona koneessa on säiliöitä molemmilla puolilla runkoa, yhteensä 190 litraa. Lisävarusteena on saatavana kiinteästi traktorin eteen asennettava 270 litran  lisäsäiliö. Yhteensä säiliötilavuutta on siis saatavana 460 litraa.

biokaasu-sailiot

Lisävarusteita, kuten keskiventtileitä, on saatavana traktoriin normaaliin tapaan. Etukuormaimen käytölle keulan lisäsäiliö aiheuttaa luonnollisesti rajoituksia.

New Holland ja maatilalla tuotettu biokaasu: kohti hiilivapaata viljelyä

T6-biokaasutraktori on avaintekijä New Hollandin energiariippumattomassa konseptissa. Se merkitsee todellista kiertotaloutta pellolta energiantuotantoon ja takaisin peltoon - lopullisena päämääränä täydellisen hiilineutraali maatila.

Viljelijät voivat kasvattaa energiakasveja tai hyödyntää maatalousjätettä biokaasun tuottamiseen ja käyttää T6-biokaasutraktoria kestävästi tuotetulla polttoaineella saavuttaen lähes nollatason hiilidioksidipäästöt. Lihakarjatilat ja maidontuottajat voivat edistää positiivista sykliä entisestään tuottamalla biometaania lannasta, mikä vähentää hiilidioksidia ympäristöstä ja johtaa jopa negatiiviseen hiilijalanjälkeen.

Viljelijät voivat myös käyttää biohajoamisen sivutuotteita luonnollisina lannoitteina pelloillaan, mikä sulkee lopullisesti kiertotalouden ketjun.

new-holland-t6-biokaasutraktori-648-06

KATSO ALTA VIDEO:

HubSpot Video

 

KIINNOSTUITKO?

Jos biokaasutraktori kiinnostaa, niin tästä saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.
Täytä vähintään sähköpostisi.