Kverneland ixtrack t-sarja

Ruiskutuksen uusi aikakausi!

Ominaisuudet

Mitä kasvinsuojeluruiskuihin tulee, edustaa Kverneland iXtrack T-sarja kehityksen keihäänkärkeä. iXtrack T-sarjan ruiskuissa on aina jopa 32 astetta ohjautuva akseli, markkinoiden lyhyimpiin kuuluva nestelinjasto sekä selkeä, helppokäyttöinen käyttöliittymä. Akseliohjaus on käytössä myös puomiston ollessa taitettuna, lisäten täten käyttömukavuutta huomattavasti. iXtrack T-sarjan ruiskut ovat jo vakiovarusteisina päteviä laitteita, lisävarusteilla saadaan lisää käyttömukavuutta sekä tarkkuutta työskentelyyn. Halusitpa sitten varmatoimisen perusruiskun, teknisen kehityksen huippukoneen, pienen tai suuren, iXtrack T-sarjalla on tarjota ruisku juuri sinun tarpeisiisi! Säiliökokoja löytyy 2.600 litrasta aina 8.300 litraan ja puomistoja 18 metristä aina 40 metriin asti. Puomiston jousitus on iXtrack T-sarjan ruiskuissa aina aktiivisena, lisäksi T4- ja T6-sarjan ruiskuissa ovat akseli- ja vetoaisajousitus vakiona. Nämä ovat luonnollisia ominaisuuksia pidentämään ruiskun ja puomiston rakenteiden elinikää.

 

Puomisto

HSA -Alumiinipuomi

Kvernelandin HSA-alumiinipuomi valmistetaan täysin ilman hitsaussaumoja, liimaamalla puomiston osat toisiinsa. Tämä sallii puomistolle juuri sopivan joustovaran, jota hitsaussauma ei pysty tarjoamaan. HSA-alumiinipuomit on rakennettu päätykolmiomuotoon, joka tekee puomista jäykän ja vakaan korkeissakin nopeuksissa ruiskutettaessa. Kvernelandin ruiskupuomistoissa nestilnjastot ja suutinrungot on rakennettu puomiston sisään, estäen niiden vahingoittumisen puomiston osuesssa maahan tai muuhun esteeseen.

HSA-alumiinipuomeja on (mallista riippuen) saatavana väliltä 21 - 33 metriä.

ixtrack_t3_648px_85

 

HSS-Teräspuomi

Kverneland HSS-teräspuomit on valmistettu korkealuokkaisesta karkaistusta teräksestä. Tämä mahdollistaa vakauden yhdistämisen kevyeen rakenteeseen. HSS-teräspuomit on rakennettu päätykolmiomuotoon, joka takaa puomiston vakaan kulun korkeissakin nopeuksissa. Kvernelandin ruiskupuomistoissa nestilnjastot ja suutinrungot on rakennettu puomiston sisään, estäen niiden vahingoittumisen puomiston osuesssa maahan tai muuhun esteeseen.

HSS-teräspuomeja on saatavana väliltä 18 - 40 metriä.ixtrack_t3_648px_18

 

Boom Guide

Boom Guide -puomiston korkeusautomatiikkaa on iXtrack T-sarjan ruiskuihin saatavana kolmea eri tasoa:

  • Boom Guide Comfort ohjaa puomia yhtenäisenä, jäykkänä puomina kahden anturin avulla
  • Boom Guide Pro ohjaa puomiston kumpaakin puoliskoa erikseen, mahdollistaen täten automaattisen erillisrinnekorjauksen
  • Boom Guide Pro Active on Boom Guide Pro, johon on lisätty keskirunkoon kolme asentoanturia. Tämän ansiosta automatiikka pystyy reagoimaan puomiston heilahteluihin nopeammin, tarkentaen työtulosta entisestään.

Kvernland iXtrack T-sarjassa Boom Guide -puomiston korkeusautomatiikan anturit taittivat puomien kanssa puomiston sisälle kuljetuksen ajaksi, jolloin ne eivät pääse vahingoittumaan esim. puiden oksiin osuessaan.

 

Enfo

ENFO, eli Environmental Focus, on Kvernelandin kehittämä nestelinjastojen esitäyttömekanismi. Mekanismi perustuiu siihen, että ruiskutusta aloitettaessa ei nestettä paineta nestelinjastoihin enää perinteiseen tapaan "tarpeeksi", kunnes vaikuttava aine varmasti on saavuttanut suuttimet. ENFO laskee kuinka paljon kukin suutinlohko tarvitsee nestettä, jotta se vaikuttava aine saavuttaa suuttimen ja painaa jokaiselle lohkolle juuri tuon tarvittavan määrän nestettä.

Samaa toimintoa voi käyttää, jos ruiskutus täytyy syystä tai toisesta keskeyttää kesken kaiken. Napin painalluksella voidaan tuolloin työntää jokaiselle suutinlohkolle tarvittava määrä vettä, jotta kemikaalia ei enää ole putkistossa. Tämä ehkäisee sakkautumista nestelinjastossa. 

ENFO on vakiovaruste kaikissa Kvernelandin kasvinsuojeluruiskuissa.

 

ixclean

Kverneland -ruiskujen oleellisimmat toiminnot on keskitetty samaan paikkaan ruiskun kylkeen. Saman kannen alta löytyvät imu- ja painepuolen venttiilit, suodattimet, täyttöliittimet, kemikaalitäyttöastia sekä säilytyslokero. Imupuolen suodatin on sijoitettu näkyville, läpinäkyvään muoviastiaan, jolloin sen likaantumista on helppo tarkkailla. Suodattimen ollessa likainen, irrotetaan suodatin, huuhdellaan suodatin sekä kotelo ja asennetaan paikalleen. näin ollen suodatinta ei tarvitse asentaa takaisin likaiseen veteen, vaan järjestelmä on suodattimen puhdistuksen jälkeen aina täysin puhdas.

iXcleania löytyy kolmea eri versiota: Basic, Comfort ja Pro. Basic on edullisin, käsikäyttöinen järjestelmä, jossa imu- ja painepuolen venttiilejä ohjataan periteiseen tapaan vipuja kääntämällä.

Ixclean Comfortissa imupuolen venttiili on sähkötoiminen, eli esimerkiksi ruiskua täytettäessä voidaan terminaaliin ohjelmoida joko täyettävä nestemäärä tai pinta-ala, joka esiasennetulla nestemäärällä (l/ha) halutaan ruiskuttaa. Tämän jälkeen ruisku täyetään joko erillisestä astiasta imemällä tai ulkkoisella pumpulla täytettäen. Ruisku sulkee imupuolen siinä vaiheessa, kun haluttu nestemäärä on saavutettu. iXclean Comfort mahdollistaa myös ns. yksikertaisen pesuohjelman käytön, eli ruisku kierrättää puhdasvesisäiliön sisällön pääsäiliön kautta ja ruiskuttaa ne peltoon suuttimien kautta. Tämä kaikki tapahtuu automaattisella ohjelmalla.

iClean Prossa sekä imu- että painepuolen venttilit ovat sähköohjattuja. Tämä mahdollistaa ruiskun toimntojen käytön traktorin ohjaamosta poistumatta, sekä kolmiaskelisen pesuohjelman käytön. Tämä ohjelma ottaa vettä puhdasvesisäiliöstä, kierrättää sitä pääsäiliössä ja pesusuuttimissa, jonka jälkeen se ruiskutetaan suuttimien kautta peltoon. Sama toistuu automaattisesti kolme kertaa. Ohjelman päätyttyä nestelinjastoissa on alkuperäiseen  verratuna alle yhden prosentin pitopisuus ruiskutusnestettä.

ixtrack_t3_648px_29

 

ixflow -nestekiertojärjestelmä

iXflow on Kvernelandin jatkuvan virtauksen nestehallintajärjestelmä, jossa ruiskutusnestettä kierrätetään nestelinjastoissa täydellä työskentelypaineella ohjaamalla painetta jokaisen suutinlohkon toisesta päästä sisälle ja toisesta ulos. Tämä varmistaa lyhyen reaktioajan sekä ehkäisee kasvinsuojeluaineiden sakkautumista nestelinjastoissa.

Siirryttäessä ruiskutustilaan, iXflow -järjestelmä muuttaa nestevirtausta siten, että nestettä syötetään lohkon kummastakin päästä sekä lohkon keskeltä, säilyttäen näin saman nestepaineen jokaisen suuttimen kohdalla.

ixter_b_648px_14

iXflow-e on Kvernelandin suutinkohtainen hallinta. Tässä järjestelmässä suutinten hallinta toteutetaan sähköohjatulla palloventtiilillä. Etunä tässä on se, ettei se, kalvoventtilistä poiketen, ala ajan myötä vuotamaan, eikä se myöskään vaadi jatkuvaa jännitettä kumpaankaan suuntaan, vaan aukaisu ja sulku hoidetaan yksittäisillä sykäyksillä.

 

Tekniset tiedot

T3

 

T3 2600

T3 3200

Säiliön nimellistilavuus (l)

2600

3200

Säiliön maksimitilavuus(l)

2780

3400

Puhdasvesisäiliö(l)

340

340

Puhdasvesisäiliön laajennus (l)

120

120

Käsienpesusäiliö (l)

32

32

Kemikaalitäyttöastia (l)

37

37

T4

 

T4 3400

T4 4000

T4 4600

Säiliön nimellistilavuus (l)

3400

4000

4600

Säiliön maksimitilavuus (l)

3840

4350

4835

Puhdasvesisäiliö (l)

500

500

500

Puhdasvesisäiliön laajennus (l)

120

120

120

Käsienpesusäiliö (l)

32

32

32

Kemikaalitäyttöastia (l)

37

37

37

T6

 

T6 6400

T6 7600

Säiliön nimellistilavuus (l)

6400

7600

Säiliön maksimitilavuus (l)

7000

8300

Puhdasvesisäiliö (l)

500

500

Puhdasvesisäiliön laajennus (l)

120

120

Käsienpesusäiliö (l)

32

32

Kemikaalitäyttöastia (l)

37

37

 

Kverneland iXtrack T-sarja tarjoaa ennennäkemätöntä kapoasiteettia, ja vain yhdellä akselilla!

Kverneland iXtrack T-sarjan raideleveys on säädettävissä välillä 1,50 - 2,05 metriä.

Kverneland iXtrack T-sarja on paitsi luotettava, myös kaunis!

Kverneland iXtrack T-sarja: Jokainen pisara oikeaan paikkaan!

Kverneland iXtrack T-sarjassa on markkinoiden ketterimpiin kuuluva, jopa 32 astetta kääntyvä akseli. Tämä mahdollistaa ruiskun seurata traktoria, kasvustoa tallaamatta!

Pyydä lisätietoja

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.