Pöyhiminen yleistyy

Pöyhimisellä lyhennetään kuivumisaikaa.

Kverneland pöyhimet

Ensimmäiset pöyhimet esiteltiin Gottmadingenin tehtaalla vuonna 1961, jossa toimii edelleen tuotekehitys- ja tutkimusyksikkö Kvernelandin karhottimille ja pöyhimille. Tehtaalta on sen jälkeen toimitettu yli 750 000 pöyhintä ympäri maailmaa vuosien kuluessa.
 
Pöyhimisen tarkoituksena on kääntää ja levittää heinämassa koko työleveydelle kuivumisen nopeuttamiseksi. Optimaalinen ajonopeus on noin 7km/h ja alkuvaiheessa yli 500rpm pyöritysnopeus on välttämätöntä. Myöhemmin, varisemisen välttämiseksi tulee ajaa kovempaa, noin 10km/h ja alhaisella pyöritysnopeudella aina 350rpm saakka.
 
Kvernelandin pöyhimissä on aina neliöprofiilirunko, joka on hitsattu kahdesta limittäisestä u-profiilista. Uusissa yli 6m malleissa runko tehdään levystä CNC taitoksilla, jolloin hitsaussaumoja on vain yksi. Runkoprofiilin sisällä on lisäjäykisteet.
 
Piikin pidikevarret ovat neliöprofiilia, jotta piikkivarsi kiinnittyy tukevasti roottorikeskiöön. Piikkipari on symmetrinen, jolloin varaosatoimituksissa ei tarvi huolehtia piikin kätisyydestä. Pöyhimisessä kumpaankin piikkiin kohdistuu näin tasapuolinen rasitus ja pöyhiminen tapahtuu kahdessa vaiheessa. Päällimmäiset heinät ensin ja alemmat sitten, mikä kääntää heinät tehokkaasti ympäri.
 
Piikin ripustukselle on 3 eri asentoa asennuspalojen avulla. Näin säädetään piikkiä aggressiivisemmaksi tuorerehun pöyhintään tai vastaavasti hellävaraisemmaksi varisevien kasvien yhteydessä. Tehdasasetus on keskellä.
 
Roottorikulman säätö on vakiona. Vino eli ottavampi kulma on aggressiivisempi ja nostaa kasvustoa tehokkaammin. Loivaa kulmaa tarvitaan tilanteissa, joissa kasvin varisemisherkkyys on korkea ja varisemistappioita halutaan välttää. Pöyhimissä on myös kitkaan perustuvat mekaaniset heilahduksen vaimentimet, sekä reunapöyhintävarustus, mikä siirtää niitettyä kasvustoa pois päin reunoilta.

8400 CompactLine pöyhimet

8446_-_8452t_-_8452_648px_12
Kverneland 8400 CompactLine pöyhimissä on käyttäjäystävällinen rasvavoideltava kulmavaihde, joka sisältää sekä pyörittävän pyörän, että kruunupyörän laakereineen. Kummallakin hammasrattaalla on laakerit rattaan molemmin puolin, tavallista tukevampi ratkaisu jo pienestä mallista alkaen. Vaihteisto ei ole osana kantavaa runkoa, jolloin koneen ajorasitus ei kohdistu vaihteistoon lainkaan.
 
8446 ja 8452 malleissa on rasvattavat sarananivelet, kun leveämmissä 8460 ja 8480 malleissa on kestovoidellut sarananivelet. Voimansiirto kulkee sarananivelten läpi kaksoisnivelin. 8400 CompactLine työleveydet ilmenevät mallinumeron kahdesta viimeisestä numerosta. 8452T malli on hinausrungolla varustettu malli. 8480 malli vaatii toisen sarananivelen, jossa on 6-sorminen hexalink avonivel, jolla uloimmat roottorit voidaan kääntää lähes 180 astetta sisään päin mahdollisimman pienen kuljetuskoon vuoksi.

 

8500 ProLine pöyhimet

8500 ProLine pöyhimissä on huoltovapaa pöly- ja vesitiivis öljykylpyinen roottorin kulmavaihde. Hammasrattailla on yhteinen vaihteistokotelo, rattaiden molemmin puolin on laakeri. Vaihteisto ei ole tässäkään mallissa osana kantavaa runkoa, joten ajorasitus ei kohdistu vaihteiston runkoon. 
 
ProLine mallissa on 7 piikkivartta per roottori ja roottorin halkaisija on vähintään 1600mm. Roottorilevyn halkaisija on 500mm. Isokokoinen roottori matalamman nostokulman roottorille, mikä parantaa piikkien välistä limitystä työalueellaan.
8568-8576-8590_648px_14
8568-8576-8590_648px_18

ProLine mallien piikit ovat ns. Super-C piikkejä, joiden paksuus 10mm ja jousilenkin halkaisija on 80mm, jotta piikin elinikä olisi erityisen pitkä. Päiste- ja kuljetusasentoon nosto tehdään kaksitoimisilla sylintereillä. Saranoiden nivelet ovat HexaLink tyyppisiä sorminiveliä tai huoltovapaita U-niveliä. ProLine pöyhimissä käytetään järeää V-profiilirunkoa.

ProLine pöyhimissä käytetään huoltovapaata voimansiirtoa. U-nivelet, sekä HexaLink sorminivelet on mitoitettu tavanomaista järeämmäksi. HexaLink mahdollistaa uloimaan roottorin kääntämisen kuljetusasentoon lähes 180 astetta. Sarananivelet ovat niinikään kestovoidellut ja huoltovapaat. Myös ProLine pöyhimissä on heilahduksenvaimentimet.
 
ProLine sarjan pöyhimien työleveydet ovat 5,5 - 11,2m nostolaitekiinnitteisissä malleissa. Hinattavia malleja on kaksi, 8583T ja 85111T. Puolihinattavat mallit 8590 C ja 85111 C on varustettu uudella nostolaitteisiin kiinnitettävällä kääntyvällä vetorungolla, sekä omilla kuljetuspyörillä.
8568-8576-8590_648px_56

 

HexaLink sorminivel mahdollistaa uloimpien osien taittumisen lähes 180 astetta takaisin alaspäin.
ProLine pöyhimiin on saatavilla päisteajon sähköinen ohjaus lisävarusteena.
Leveäkin ProLine pöyhin menee pieneen nippuun tiekuljetusta varten.
ProLine on isoille pinta-aloille tarkoitettu pöyhin.

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Esite

background

Tekniset tiedot

background

Käyttäjän käsikirjat

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.