Niitto-ominaisuuksia

Oletko valmis?

Kverneland niittopalkki

Kverneland käyttää kaikissa niittolaitteissaan samalla periaatteella rakennettua niittopalkkia. Pyöreät lautaset varmistavat hyvän niittojäljen ja hylkivät vieraita esineitä. Palkki tehdään kahdesta vastakkain hitsatusta u-profiilista, johon hitsauksen jälkeen prässätään ja koneistetaan akseleiden läpiviennit. Hitsattu palkki ei vuoda, se joustaa ja suuri öljytilavuus takaa hyvän voitelun ja jäähdytyksen.
 
 

 

Niittopalkin etu- ja takareunassa u-profiilipalkin reunat menevät limittäin ja robotti hitsaa ne yhteen. Suuremmissa työleveyksissä palkki jäykistetään palkin takareunaan hitsattavalla profiililla, jotta palkki on riittävän vahva kestämään ajorasituksen kaikissa olosuhteissa.
 
Vasta hitsauksen jälkeen palkkiin koneistetaan CNC-työstökoneilla lautasakseleiden ja laakereiden läpivientiaukot. Tällöin läpiviennit pysyvät millintarkkoina. Koneistuksen jälkeen palkkiin asennetaan hammasrattaat, akselit ja laakerit sekä täytetään palkin voiteluöljyllä. Lopuksi palkkia pyöritetään testipenkissä 45minuuttia ja siitä mitataan melutaso, värinät sekä lukuisia muita kriteereitä, jotta palkki täyttää vaaditun laatutason kaikilta osin.
cutterbar_648px_3
cutterbar_648px_2
Lautasia pyörittävät hammasrattaat ovat aina vähintään kahdella hampaalla kosketuksissa toisiinsa. Rattaiden suuri koko mahdollistaa hiljaisen ja värinättömän käynnin niittopalkille. Rattaiden kulmien pyöristys sallii niittopalkin joustamisen pystysuunnassa.
 
Hammasrattaiden takana olevan öljytilan ansiosta palkin öljymäärä on tavanomaista suurempi. Tämä pidentää öljynvaihtoväliä ja tehostaa palkin jäähdytystä kovassa käytössä.
 
Laakerointi on vastikään uudistettu. Uusi laakeri on kestovoideltu ja kasettirakenteinen, mikä mahdollistaa esim. perhoskoneiden pystyvarastoinnin. Myös laakerikotelon rakenne on muuttunut, jolloin laakereille saadaan aiempaa parempi suojaus. Uusi kasettilaakerointi on yhteensopiva vanhaan erillislaakerointiin. Varaosina laakeria tilattaessa toimitetaan siis uuden tyyppinen kasettilaakeriratkaisu.
Kverneland käyttää niittopalkissaan pyöreitä lautasia. Pyöreät lautaset ovat vähemmän alttiita kiveniskuille ja vähentävät voimansiirron rasitusta. Kivet lentävät sivuun ilman riskiä juuttumisesta lautasten väliin. Tuloksena on alhaisemmat korjaus- ja huoltokulut tarkasta ja tehokkaasta leikkuusta tinkimättä. Asiakkailta saatujen kommenttien perusteella niittojälki on ensiluokkainen. 
 
Niittopalkin alla olevat kivisuojat tulevat 15mm lautasen etureunan etupuolelle. Näin ainoastaan nivelletty terälappu etenee kivisuojan etupuolelle, jotta kiveniskun aiheuttama vaurio olisi mahdollisimman vähäinen.
 
Suomeen niittokoneet ja niittomurskaimet toimitetaan vakiona 60mm jalaksilla, jotta saadaan nykysuositusten mukaan riittävän pitkä, vihreäksi jäävä sänki niiton jälkeen. Näin rehunteossa kuumallakaan säällä ei ole niin suurta vaaraa kasvuston kulottumisesta, kun yhteyttävää pinta-alaa jää kasvustoon tarpeeksi . 60mm jalaksilla saavutetaan noin 8 - 10cm niittokorkeus. Jalaksia on 3,2m työleveyteen saakka 2 kpl niittopalkin alla. Sen sijaan 3,6m:n ja siitä leveämmät niittopalkit ohjeistetaan varustettavaksi neljällä jalaksella. Korkea niittosänki suojaa niittolaitetta myös kiveniskujen tekemiltä vaurioilta.
 
Jokaiseen niittolaitteeseen on myös saatavilla pikakiinnitteinen Profit-lautanen, jolloin terälappujen vaihto käy hyvin lyhyessä ajassa. Profit-ratkaisu on erinomainen oikein kuivissa olosuhteissa. Sitä ei suositella kivisiin tai todella märkiin olosuhteisiin. Suomeen Profit-lautasilla varustettuja koneita tulee vain harvoin.
cutterbar_648px_15

Semi-Swing murskainroottori

KvT_4300_0018.jpg (1)-575707-edited
Kverneland Semi-Swing terässormimurskain tarjoaa mielenkiintoisen ratkaisun puhuttaessa rehumassan murskauksesta ja toisaalta huollon tarpeesta. Perinpohjaisella testauksella ja suunnittelulla murskaimeen on saatu yhtä aggressiivinen murskaus kuin kiinteäsormisella murskaimella, mutta samalla toimiva suojaus kiinteään esineeseen osuttaessa. Tuloksena on Kverneland SemiSwing-terässormimurskain.
 
Osuessaan kiinteään esineeseen SemiSwing-sormet kääntyvät taakse päästäen esineen ohitse. Tämä mahdollistaa jopa yli 100 mm:n kokoisten esineiden kulkeutumisen murskaimeen ilman murskainsormien hajoamista. Rikkoontuneita murskainsormia ei näin ollen joudu myöskään karhoon ja rehun sekaan.
 
Murskaimen sormen suunnittelussa on hyödynnetty keskipakoisvoimaa, mikä pyrkii avaamaan SemiSwing-sormea enemmän auki. Tämä toimii vastavoimana murskaimen heittämälle materiaalille, eli murskainvoima on suurempi kuin tavanomaisen vapaasti riippuvan sormen. SemiSwing-sormi säilyttää asentonsa osuessaan rehumassaan. Murskauslaatu säilyy eikä murskainsormi anna myöten rehun vaikutuksesta. Murskainsormen nivelet eivät kulu.
Ruohomassan aiheuttama vastus on oltava 22 kg, jotta SemiSwing-sormi kääntyisi työasennostaan taakse. Vapaasti riippuvat sormet kääntyvät taakse heti ruohomassan aiheuttaman vastuksen kohdattuaan, jolloin murskainsormen nivel liikkuu hieman jokaisella murskainroottorin kierroksella.

SemiSwing-murskainsormien kulma ja limitys johtaa parempaan rehun kulkeutumiseen. Rehu kulkeutuu murskainroottorilta kohti sileää vastapeltiä. Tuloksena on vähentynyt tukkeutumisen riski ja täysi vastapellin murskausvaikutus. Asiakkailta saadun palautteen mukaan murskainroottorin tehontarve on vähäinen.
 
Semi-Swing murskainroottori on käytössä hinattavissa 4300-sarjan niittomurskaimissa, 5300-sarjan perhosniittomurskaimissa, 3600-sarjan etuniittomurskaimissa, sekä edellisen sukupolven 5090MT niittomurskaimissa.
 
Kirjain T niittolaitteiden mallistossa tarkoittaa Semi-Swing terässormimurskainta ja N nailonsormimurskainta. Kirjain M viittaa nostolaitekoneeseen, F etunostolaitekoneeseen ja etuniittokoneen yhteydessä nähtävä S viittaa karhotinruuveihin.
KvT_4300_0008.jpg-603638-edited
Kverneland 3332MT nostolaiteniittomurskain
Kverneland 3332MT nostolaiteniittomurskain
Hinattava Kverneland 4332LT niittomurskain
Hinattava Kverneland 4332LT niittomurskain
Kverneland 4340CT niittomurskain, työleveys 4m

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.