<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kyllä paaleja piisaa

Erot paalisilppureissa ovat yksityiskohdissa

Paalisilppurit

Kvernelandin paalisilppurit on ns. yhden jyrsintärummun koneita, paitsi iso 856-malli, jossa on kaksi jyrsintärumpua. Pienin malli 852 on nostolaitekiinnitteinen ja muut ovat hinattavia. Uudessa 864-mallissa paalin halkaisija voi olla 2,1m ja rumpu on uudistettu.

850-sarjan paalisilppureissa rummun ja veitsen rakenne kykenee käsittelemään hyvin eri tyyppisiä materiaaleja. Heittokammio rakenteeseen kulminoituu tasainen puhallus, sekä tyhjä kammio työn loputtua.

Purkuominaisuudet määrittelevät, pystyykö vaunu asianmukaisesti sekä puhaltamaan kuivitusoljet, että jakamaan rehun eläimille tasaisesti. Tähän tarkoitukseen paalisilppureissa on 2-nopeuksinen vaihteisto, jossa matala on rehunjakoon ja korkea nopeus kuivikkeiden puhaltamiseen.

852-paalisilppuri

Kverneland 852 on nostolaitekiinnitteinen, sekä pyöröpaaleille että kanttipaaleille tarkoitettu paalisilppuri. Suomeen 852 mallit tuodaan pääasiassa pyörivällä torvella, koska silloin kuljettaja pystyy tarkasti kontrolloimaan mihin suuntaan oljet puhalletaan. Joissain olosuhteissa on otettava huomioon, että pyörivä torvi lyhentää puhallusmatkaa noin 2 metriä, mikä tulee ottaa huomioon tilanteissa, kun halutaan puhaltaa yli 15m, aina 18metriin saakka.

852_648px_15
852_648px_14

Jo pienintäkin 852 mallia ohjataan sähköisesti. Pohjakuljettimen nopeutta voidaan säätää purkutasaisuuden takaamiseksi. 852 mallissa jyrsinrumpu on tarkoitettu erityisesti oljen puhallukseen. Rummussa on suorat veitset, ja pienet repijähampaat, jotka syöttävät oljen heittopyörälle. Lisäveitsiä voidaan asentaa, jos halutaan aggressiivisempi leikkausvaikutus.

Mikäli 852 halutaan rehunjakoon, silloin on syytä valita ns. säilörehuvarustus, jossa on erilainen vastakampa. Lisävarusteena on vielä ns. laajempi vastakampa, jos halutaan enitsestäänkin vähentää aggressiivisuutta. 852 mallia on saatavilla myös 1-nopeuksisena mallina, jolloin se on kilpailukykyisempi silloin, kun konetta tarvitaan pelkästään oljen puhallukseen.

853 paalisilppuri

Kverneland 853-mallissa on 3m3 kammio. Malli on hinattava ja kammioon voidaan nostaa kerralla kaksi pyöröpaalia, toinen lastausluukun päälle. 853 tuodaan Suomeen pyörivällä torvella, sähköohjattuna. Pyörivän torven sijasta voidaan toki valita suoralla putkella, mikä tulee kysymykseen silloin, kun halutaan koko 18m puhallusmatka käyttöön. 853 mallissa on kaksi pyöritysnopeutta lietsolle. Suuri nopeus oljelle kuivitukseen ja matala nopeus rehunjakoon. Heittopyörälle on hihnavälitys 4 kiilahihnalla. Hihnojen kiristys tehdään tarvittaessa pikasäätöisellä vanttiruuvilla.

Jyrsintärummun veitset ohittavat vastakamman vuorotelle molemmilta puolilta. Tällöin rumpu syöttää tasaisesti materiaalia heittopyörälle, pitää rummun puhtaana ja vähentää tukkeutumia. Säilörehuvarustus on 853 mallissa vakiona, samoin pohjakuljettimen liukupinnat.

853_648px_6
Kvreneland 852 on nostolaitekiinnitteinen paalisilppuri joka on kilpailukykyinen kuivittamisessa.
Kvernelandin 852 ja 853 malleissa heittopyörän halkaisija on 1,55mm, 6:lla pultatulla heittolavalla. Heittolapojen pulttikiinnitys on huoltotoimenpiteitä silmällä pitäen.
Pohjakuljettimen kolat voidaan vaihtaa yksitellen. 853 mallissa ultra glide liukupinnat pohjakuljettimelle ovat vakiona. Sähköohjauksella voi säätää pohjakuljettimen nopeutta.
853 malli voi kuormata kaksi pyöröpaalia, toinen lastausluukun päälle. 852 kuormankantokyky on 800kg ja 853 mallissa 1250kg.
Pyörivällä torvella voi jakaa säilörehun suoraan koneen viereen.

853 Pro ja 856 Pro

856_648px_3

Kverneland 856 Pro on kahden jyrsintärummun paalisilppuri. Rakenteella saavutetaan selkeästi suurempi materiaalivirtaus. Tukkeutumisriski on vähäinen ja rummut jäävät puhtaaksi. Yhdessä kahden eri heittopyörän pyöritysnopeuden kanssa paalisilppuri soveltuu oljelle, heinälle ja säilörehulle. Heittopyörän pyöritys on toteutettu samalla tavalla neljällä kiilahihnalla, joissa on nopea vanttiruuvikiristys. Pohjakuljetinta pyöritetään hydraulisesti. 856 Pro on mallimerkintänsä mukaisesti 6m3 tilavuudella. Lisäksi kuormausluukun päälle saadaan vielä lisätilaa. Käytännössä kyytiin mahtuu 3 pyörö- tai kanttipaalia.

 

853 Pro ja 856 Pro malleissa on sama rumpu, jossa on 7 veitsenkiinnitysrengasta. Veitset ohittavat vastaterän vuorotellen eri puolilta. Myös Pro malleissa on sähköohjaus ja 260 astetta pyörivä puhallustorvi, ultra glide liukupinnat pohjakuljettemelle, sekä sekä mahdollisuus vaihtaa pohjakuljettimen kolat yksitellen.

Sähköohjauksessa pohjakuljettimen nopeus, sekä peräportti ohjataan sähkökatkaisimella. Torven pyöritykselle on 4-asentoinen joystick, jolla säädetään puhalluskorkeus ja käännetään torvea. Lisävarusteena myytävässä kauko-ohjauksessa on peräportin käyttö, koneen sivulla ulkona.

856_648px_21

853_pro_856_pro_648px_26

853 Pro ja 856 Pro mallit ovat loogisesti 3 ja 6m3 tilavuuksilla. 853 Pro on yhden jyrsijärummun kone. Pro mallimerkintä tarkoittaa, että koneissa on sähköinen DFCS syötönhallinta (vain 853 Pro), uusi heittopyörän rakenne, kolmella nivelellä toteutettu puhallustorvi, sekä vahvemmat pohjakuljettimen ketjupyörät.

Pro mallin heittopyörissä on toisella puolella 3 isoa ja 3 pientä melaa. Tämän lisäksi heittopyörässä on 6 puhalluslapaa. Heittopyörän kaikki melat ovat pulttikiinnitteisiä huoltotoimenpiteitä silmällä pitäen.

DFCS syötönhallinta tarkoittaa hydraulisesti säädettävää vastakampaa, jolla kuljettaja pystyy ajon aikana säätämään materiaalin määrän heittopyörälle. Säädettävän vastakamman ansiosta kuormatessa materiaalia ei joudu heittopyörälle, ei isoillakaan kuormilla. Säädettävä vastakampa antaa mahdollisuuden ruokkia hyvin erilaisia mahteriaaleja, kuten erittäin lyhyttä silppua, kuten maissisäiliörehua, ajosilppurilla korjattua siilorehua, noukinvaunurehua, paalirehua, olkea, heinää tms.

853 Pro mallin kauko-ohjauksessa on lisäksi mahdollisuus käyttää peräportin lisäksi myös pohjakuljetinta.

853_pro_856_pro_648px_37

864

Kvereneland 864 paalisilppuri on malliston uusi tulokas. Kammion tilavuus on 4,2m3 ja pyöröpaalin halkaisija voi olla enimmillään 2,1m. 864 mallissa on sama heittopyörä kuin uusissa Pro malleissa. Lisäksi sähköinen DFCS syötönhallintajärjestelmä on vakiona. Uuden heittopyörän ja rakenteen myötä optimaalisissa olosuhteissa 864 paalisilppuri kykenee puhaltamaan jopa 22m etäisyydelle.

DFCS järjestelmä sallii käyttäjän määritellä, paljonko materiaalia menee heittopyörälle. Lisäksi DFCS estää, ettei kuormauksen aikana heittopyörän kammioon pääse materiaalia, mikä estäisi heittokammion tukkeutumisen käynnistettäessä. Suurin hyöty käyttäjälle DFCS järjestelmästä tulee siitä, että entistä vaikeampi, lyhytsilppuinen säilörehu voidaan jakaa paalisilppurilla. Sama etu tulee vastaan myös kuivitettaessa, entistä lyhyempi silppu voidaan puhaltaa paalisilppurilla. 

864 mallissa on uusi sileämpi ja muotoiltu paalikammio, mikä mahdollistaa isomman lastin ja tarkemman tyhjenemisen. Heittopyörän kammio on uudistettu, 

864_648px_20

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.