Kyllä paaleja piisaa

Paalisilppurien erot ovat yksityiskohdissa

Paalisilppurit

Kvernelandin paalisilppurit on ns. yhden jyrsintärummun koneita, paitsi iso 856-malli, jossa on kaksi jyrsintärumpua. Pienin malli 852 on nostolaitekiinnitteinen ja suuremmat ovat hinattavia. Uudessa 864-mallissa rumpu on uudistettu ja paalin halkaisija voi olla 2,1m.
 
850-sarjan paalisilppureissa rummun ja veitsen rakenne kykenee käsittelemään hyvin eri tyyppisiä materiaaleja. Heittokammion rakenne mahdollistaa tasaisen puhalluksen sekä tyhjän kammio työn loputtua.
 
Purkuominaisuudet määrittelevät, pystyykö vaunu asianmukaisesti sekä puhaltamaan kuivitusoljet, että jakamaan rehun eläimille tasaisesti. Tähän tarkoitukseen paalisilppureissa on 2-nopeuksinen vaihteisto, jossa matalaa nopeutta voidaan käyttää rehunjakoon ja korkeaa nopeutta kuivikkeiden puhaltamiseen.

852-paalisilppuri

Kverneland 852 on nostolaitekiinnitteinen paalisilppuri, jota voidaan käyttää sekä pyörö- että kanttipaaleilla. Silppurin tilavuus on 2m³ ja sillä voidaan käsitellä 1,80m halkaisijan pyöröpaaleja.
 
Nostolaitekiinnityksen ansiosta silppuri sopii ahtaisiinkin tiloihin. 852-malli on saatavilla kiinteällä tai pyörivällä tyhjennystorvella, joista pyörivä on Suomessa yleisempi. Pyörivän torven avulla kuljettaja voi hallita oljen puhallussuuntaa tarkasti. Silppurin puhallusmatka kiinteällä torvella on 15m ja pyörivällä torvella 12m.
852_648px_12

 

852_648px_15

 

Jo pienintä 852 mallia ohjataan sähköisesti. Pohjakuljettimen nopeus on säädettävissä tasaisen purkutuloksen takaamiseksi. 852 mallin jyrsinrumpu on suunniteltu erityisesti oljen puhallukseen. Olki syötetään heittöpyörälle suorilla vetisillä ja pienillä repijähampailla. Rumpuun on mahdollista sentaa lisäveitsiä, jos halutaan aggressiivisempaa leikkausvaikutusta.
 
852 voidaan varustella säilörehuvarustuksella, jolloin vastakampa vaihtuu laajempaan ja näin vähentää aggressiivisuutta. 852 mallia on saatavilla myös 1-nopeuksisena mallina, kun konetta tarvitaan pelkästään oljen puhallukseen.

853 paalisilppuri

Kverneland 853-malli on hinattava 3m³ tilavuudella oleva paalisilppuri. Kammioon voidaan nostaa kerralla kaksi pyöröpaalia, toinen lastausluukun päälle. 853 varustellaan Suomeen yleensä sähköohjatulla pyörivällä purkutorvella, mutta on saatavilla myös kiinteällä purkutorvella. Pyörivällä torvella puhallusmatka on 15m ja kiinteällä 18m. 
 
853 mallissa on kaksi pyöritysnopeutta lietsolle. Suurempaa nopeutta käytetään oljelle kuivitukseen ja matalaa nopeutta rehunjakoon. Heittopyörän voimanvälitys toimii 4 kiilahihnalla. Hihnojen kiristys tehdään tarvittaessa pikasäätöisellä vanttiruuvilla.
 
Jyrsintärummun veitset ohittavat vastakamman vuorotellen molemmilta puolilta. Tällöin rumpu syöttää tasaisesti materiaalia heittopyörälle, rumpu pysyy puhtaana ja tukkeutumien vaara pienenee. Säilörehuvarustus on 853 mallissa vakiona.
853_648px_25

 

Kverneland 852 on nostolaitekiinnitteinen paalisilppuri joka on kilpailukykyinen kuivittamisessa.
Kvernelandin 852 ja 853 malleissa heittopyörän halkaisija on 1,55mm, 6:lla pultatulla heittolavalla. Heittolapojen pulttikiinnitys on huoltotoimenpiteitä silmällä pitäen.
Pohjakuljettimen kolat voidaan vaihtaa yksitellen. 853 mallissa ultra glide liukupinnat pohjakuljettimelle ovat vakiona. Sähköohjauksella voi säätää pohjakuljettimen nopeutta.
853 malli voi kuormata kaksi pyöröpaalia, toinen lastausluukun päälle. 852 kuormankantokyky on 800kg ja 853 mallissa 1250kg.
Pyörivällä torvella voi jakaa säilörehun suoraan koneen viereen.

853 Pro ja 856 Pro

853_pro_856_pro_648px_27

 

Kverneland 856 Pro on kahden jyrsintärummun paalisilppuri 6m³ tilavuudella. Lisäksi kuormausluukun päälle saadaan lisää säilytystilaa ja käytännössä kyytiin mahtuu 3 pyörö- tai kanttipaalia. Jyrsintärumpujen rakenteella saavutetaan selkeästi suurempi materiaalivirtaus, vähäinen tukkeutumisriski ja rumpujen tehokas puhdistautuminen.
 
Kaksi eri pyöritysnopeutta mahdollistavat soveltuvuuden oljelle, heinälle ja säilörehulle. Heittopyörän pyöritys on toteutettu neljällä kiilahihnalla, joissa on nopea vanttiruuvikiristys. Pohjakuljetinta pyöritetään hydraulisesti.
 
853 Pro ja 856 Pro malleissa on sama rumpu, jossa on 7 veitsenkiinnitysrengasta. Veitset ohittavat vastaterän vuorotellen eri puolilta. Pro malleissa on sähköohjaus ja 260 astetta pyörivä puhallustorvi, ultra glide liukupinnat pohjakuljettimelle sekä mahdollisuus vaihtaa pohjakuljettimen kolat yksitellen.
 
Sähköohjauksella ohjataan pohjakuljettimen nopeutta sekä peräporttia. Torven pyöritykselle on 4-asentoinen joystick, jolla säädetään puhalluskorkeutta ja torven kääntöä. Lisävarusteena koneeseen on saatavana peräportin sähköinen ohjain myös koneen sivulle sijoitettuna.

856_648px_3

 

853_pro_856_pro_648px_8

 

853 Pro ja 856 Pro mallit ovat loogisesti 3 ja 6m3 tilavuuksilla. 853 Pro on yhden jyrsijärummun kone. Pro mallimerkintä tarkoittaa, että koneissa on sähköinen DFCS syötönhallinta (vain 853 Pro), uusi heittopyörän rakenne, kolmella nivelellä toteutettu puhallustorvi sekä vahvemmat pohjakuljettimen ketjupyörät.
 
Pro mallin heittopyörissä on toisella puolella 3 isoa ja 3 pientä melaa. Tämän lisäksi heittopyörässä on 6 puhalluslapaa. Heittopyörän kaikki melat ovat pulttikiinnitteisiä huoltotoimenpiteitä silmällä pitäen.
DFCS syötönhallinta tarkoittaa hydraulisesti säädettävää vastakampaa, jolla kuljettaja pystyy ajon aikana säätämään  heittöpyörälle siirtyvän materiaalin määrää. Säädettävän vastakamman ansiosta materiaalia ei joudu heittopyörälle isojakaan kuormia kuormatessa. Säädettävä vastakampa antaa mahdollisuuden ruokkia hyvin erilaisia materiaaleja, kuten erittäin lyhyttä silppua, kuten maissisäiliörehua, ajosilppurilla korjattua siilorehua, noukinvaunurehua, paalirehua, olkea, heinää tms.
 
853 Pro mallin kauko-ohjauksessa on mahdollisuus käyttää peräportin lisäksi myös pohjakuljetinta.
853_pro_856_pro_648px_37

864

Kverneland 864 on paalisilppurimalliston uusin tulokas. Kammion tilavuus on 4.2m³ ja sinne sopii kaksi 2,1m halkaisijalla olevaa pyöröpaalia. 864 mallissa on sama heittopyörä kuin uusissa Pro malleissa. Lisäksi sähköinen DFCS syötönhallintajärjestelmä on vakiona. Uuden heittopyörän ja rakenteen myötä 864 paalisilppuri kykenee puhaltamaan jopa 22m etäisyydelle optimaalisissa olosuhteissa.
 
864 mallissa on uusi sileämpi ja muotoiltu paalikammio, mikä mahdollistaa suuremman lastin ja tarkemman tyhjenemisen. 
864_648px_20

 

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.