Se myydyin hinattava

Kvernelandin hinattava niittomurskain kulkee pienelläkin traktorilla

Hinattavat niittomurskaimet

Hinattavan niittomurskaimen etu on hyvä niittokapasiteetti pienelläkin traktorilla. Kvernelandin hinattavan niittomurskaimen erikoisominaisuutena on poikkeuksellisen pieni tehontarve, jolloin tilan kakkostraktoriakin voidaan tehokkaasti hyödyntää rehunteossa.
 
Suomessa ylivoimaisesti yleisin hinattava niittomurskainmalli on 3,6metrin kahden puolen niittävä meno-paluu versio. Sen vetäjäksi soveltuu jopa hiukan keskikokoista pienempi traktori.
 
Hinattavien niittomurskainten kanssa käytetään usein karhonsiirtomattoa. Kvernelandin mattoperä jaksaa heittää karhon edellisen niittokarhon päälle, jolloin paalaimellekin saadaan yksi asiallinen ja kookas karho.

4300-sarjan niittomurskaimet

Kverneland 4300-sarjan niittomurskaimet on suunniteltu yhdessä viljelijöiden kanssa ympäri maailmaa. Mallisarjan ominaisuuksiin lukeutuvat teräpalkin hoikempi muotoilu yhdistettynä lautasten päällekkäiseen leikkaukseen, parannettu SuperFloat-kevennys, uusi hellävaraisempi SemiSwing-terässormimurskain ja rungon yksinkertaisempi rakenne.
 
Mallistossa on sekä oikealta että molemmin puolin niittäviä malleja. Kverneland 4332LT ja 4336LT malleissa on vasemmalle kiinnittyvä vetopuomi. Näillä koneilla voidaan niittää myös suoraan traktorin takaa. Suomessa huomattavasti suositumpi malli on molemmin puolin niittävä, joita ovat 4332CT ja 4336CT. Molemmin puolin niittävissä malleissa vetopuomi on sivulla niittävää LT-mallia pidempi. CT-mallin ohjattavuus molemmille puolille tuo lisää käsiteltävyyttä kapeissa peltoliittymissä. Tilastojen valossa molemmin puolin niittävät mallit ovat huomattavasti LT-mallia suositumpia, sillä mallien välinen hintaero on pieni.
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_26
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_5
Hinattavissa niittomurskaimissa on lisävarusteilla mahdollista saada kolme erilaista toimintatapaa, jotta kone voidaan sovittaa parhaiten erilaisiin olosuhteisiin. Niittomurskain voidaan varustaa mattoperällä ja lisäksi myös Flip-Over levityssiivin. Mattoperällä voidaan yhdistää karho yhteen etuniittokoneen karhon kanssa tai kaksi karhoa yhteen pelkällä takaniittokoneella ajettaessa.
 
Flip-Over levityssiipien tarkoitus on levittää niitetty karho levälleen, jotta kuivuminen olisi mahdollisimman nopeaa. Vaihto karhottavasta mallista levälleen niittäväksi tehdään pikavaihtona ilman työvälineitä.
Kverneland 4300-sarjassa on patentoitu SuperFloat-kevennysjärjestelmä, joka erillistä kevennysmekanismia  niittopalkille ja niittoyksikölle. Tällä ratkaisulla saadaan koneen ns. jousittamaton massa mahdollisimman pieneksi, jolloin koneen reagointikyky äkillisiin esteisiin pellolla on aivan omaa luokkaansa. Pienen esteen tullessa on mahdollista, että pelkkä niittopalkki väistää esteen. Isomman esteen ilmaantuessa sekä palkki, että koko niittoyksikkö väistää estettä. Niittoyksikön kevennys on toteutettu kahdella pitkällä säädettävällä jousella. SuperFloat-kevennys vähentää koneeseen kohdistuvaa rasitusta oleellisesti. Teräpalkin paino maata vasten on kevennettynä noin 40 - 45kg olosuhteista riippuen.
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_61

 

Karhonsiirtomatto toimii omalla hydrauliikkayksiköllä, mikä tekee matosta riittävän tehokkaan ja varmatoimisen, jotta se jaksaa heittää heinän edellisen karhon päälle.
Mattoperä on mahdollista nostaa ylös ja niittää Flip Over varustuksella myös levälleen, jos tavoitellaan heinämassan nopeaa kuivumista.
Flip Over siivet voidaan kääntää yläasentoon ja karhotinpellit paikalleen, jolloin kone on karhottavassa asennossa.
Karhotinpellit siirretään sivuun ja käännetään Flip Over siivet alas. Vaihto voidaan tehdä muutamassa minuutissa ilman työkaluja.
Levälleenniittoasento on perusteltavissa käytettäessä erillistä karhotinta ja korjuu halutaan tehdä nopeasti niiton jälkeen.
Etupelti voidaan ripustaa vetopuomissa olevaan koukkuun, jolloin teräpalkille on vapaa pääsy huoltotoimenpiteitä ja tarkistuksia varten.

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

background

Käyttäjän käsikirjat

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.