<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Se myydyin hinattava...

Kvernelandin hinattava niittomurskain menee pienelläkin traktorilla

Hinattavat niittomurskaimet

Hinattavat niittomurskaimet ovat jo erittäin tunnettuja koneita, eniten ehkä Pohjois-Pohjanmaalla. Hinattavan niittomurskaimen eduksi on lausuttava se, että sillä saadaan hyvä niittokapasiteetti erittäin pienelläkin traktorilla. Kvernelandin hinattavan niittomurskaimen erikoisominaisuutena on poikkeuksellisen pieni tehontarve, jolloin tilan kakkostraktoristakin saadaan ihan hyvä työtulos, kun päivä niitetään.

Suomessa ylivoimaisesti yleisin hinattava niittomurskainmalli on 3,6metrin kahden puolen niittävä meno-paluu versio. Sen vetäjäksi soveltuu jopa hiukan keskikokoista pienempi traktori.

Hinattavien niittomurskainten kanssa käytetään usein myös karhonsiirtomattoa. Kvernelandin mattoperä jaksaa heittää karhon edellisen niittokarhon päälle, jolloin paalaimellekin saadaan yksi asiallinen, kookas karho.

4300-sarjan niittomurskaimet

Kverneland 4300-sarjan niittomurskaimet on suunniteltu yhdessä viljelijöiden kanssa ympäri maailmaa. Mallisarjan ominaisuuksiin lukeutuvat teräpalkin hoikempi muotoilu yhdistettynä lautasten päällekkäiseen leikkaukseen, parannettu SuperFloat-kevennys, uusi hellävaraisempi SemiSwing-terässormimurskain ja rungon yksinkertaisempi rakenne.

Mallistossa on sekä oikealla, että molemmin puolin niittäviä malleja. Kverneland 4332LT ja 4336LT malleissa on vasemmalle kiinnittyvä vetopuomi. Näillä koneilla voidaan niittää myös suoraan traktorin takaa. Suomessa huomattavasti suositumpi malli on molemmin puolin niittävät mallit, joita ovat 4332CT ja 4336CT. Molemmin puolin niittävissä malleissa vetopuomi on sivulla niittävää LT-mallia pidempi. Toisaalta, CT-mallin ohjattavuus molemmille puolille kapeissa peltoliittymissä tuo lisää käsiteltävyyttä, mikä korvaa pitemmän puomin tuoman kömpelyyden. Tilastojen valossa molemmin puolin niittävät mallit ovat huomattavasti LT-mallia suositumpia, sillä mallien välinen hintaero on hyvin kapea.
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_26
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_5
Hinattavissa niittomurskaimissa on lisävarusteilla mahdollista saada kolme erilaista toimintatapaa, jotta kone voidaan sovittaa parhaiten erilaisiin olosuhteisiin. Niittomurskain voidaan varustaa mattoperällä ja lisäksi myös Flip-Over levityssiivin. Mattoperä siirtää kaksi niittoleveyttä yhteen esim. kun niitetään etuniittomurskaimen kanssa, tai kun niitetään pelkällä takakoneella, mutta halutaan silti yhdistää kaksi karhoa yhteen. Mattoperä heittää oman karhonsa etuniittomurskaimen karhon päälle.

Flip-Over levityssiipien tarkoitus on levittää niitetty karho levälleen, jotta kuivuminen olisi mahdollisimman nopeaa. Vaihto karhottavasta mallista levälleen niittäväksi tehdään pikavaihtona ilman työvälineitä.
Kverneland 4300-sarjassa on patentoitu SuperFloat-kevennysjärjestelmä, joka tarkoittaa sitä, että niittopalkille on oma kevennysmekanisminsa ja niittoyksikölle on omansa. Tällä saadaan koneen ns. jousittamaton massa mahdollisimman pieneksi, jolloin koneen reagointikyky äkillisiin esteisiin pellolla on aivan omaa luokkaansa. Pienen esteen tullessa on mahdollista, että pelkkä niittopalkki väistää esteen. Isomman esteen ilmaantuessa sekä palkki, että koko niittoyksikkö väistää estettä. Niittoyksikön kevennys on toteutettu kahdella pitkällä säädettävällä jousella. SuperFloat-kevennys vähentää koneeseen kohdistuvaa rasitusta oleellisesti. Teräpalkin paino maata vasten on kevennettynä noin 40 - 45kg vähän olosuhteista riippuen.
4300_lt_-_lr_-_ct_-_cr_648px_61
Karhonsiirtomatto toimii omalla hydrauliikkayksiköllä, mikä tekee matosta riittävän tehokkaan ja varmatoimisen, jotta se jaksaa heittää heinän edellisen karhon päälle.
Toki, mattoperä voidaan nostaa ylös ja niittää Flip Over varustuksella myös levälleen, jos halutaan, että heinämassa kuivuu niin lyhyessä ajassa kuin mahdollista.
Flip Over siivet voidaan kääntää yläasentoon ja karhotinpellit kohdalleen, jolloin kone on karhottavassa asennossa.
Karhotinpellit siirretään sivuun ja käännetään Flip Over siivet alas. Vaihto voidaan tehdä muutamassa minuutissa ilman työkaluja.
Levälleenniittoasento on perusteltavissa silloin, kun karhotin on käytössä joka tapauksessa ja korjuu halutaan tehdä nopeasti niiton jälkeen.
Huoltotoimenpiteitä ja tarkistuksia varten etupelti voidaan ripustaa vetopuomissa olevaan koukkuun pois edestä, jolloin teräpalkille on vapaa pääsy.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.