Kverneland 2300S ja 3300S nostolaitepaluuaurat

Kyntämisen uusi sukupolvi

ominaisuudet

Agritechnica -näyttelyssä marraskuussa 2019 esitellyt 3300S ja 2300S -paluuaurat edustavat Kvernelandin uutta aurasukupolvea. Kyseiset mallit tulevat tulevaisuudessa  syrjäyttämään EG-mallisarjan. Uutta auroissa EG:hen verrattuna on kääntöpää, ojas, esiaurat sekä tukipyörä. Näillä on pystytty helpottamaan auran käyttöä, vähentämään tukkeutumista sekä pidentämään auran käyttöikää entisestään. Lisäksi auran säätämistä on helpotettu monilla innovatiivisilla ratkaisuilla.

Kääntöpää

2300S ja 3300S -mallin auroissa on päivitetty kääntöpää, joka helpottaa kuljetusajoa. Kvernelandin innovatiivinen ratkaisu on kuljetusasennossa kääntyvä vetokarttu. Tämä tarkoittaa, että kun kuljetuslukko avataan, pääsee vetokarttu kääntymään akselin ympäri, parantaen täten auran seuraavuutta tiellä huomattavasti. Toisin sanoin päästään eroon vanhan mallisesta "vipuvarresta" joka on liikenteessä haastava hallita.

Kvernelanin innovatiivisen ratkaisun ansiosta kyntöaura seuraa traktoria kuljetusajossa perävaunun tavoin, lisäten huomattavasti kuljetusmukavuutta. Näin ollen auran auran kuljetusasennossa käyttäminen on mielekkäämpää, jolloin hinaustoimintoa tulee myös käytettyä. 
Tämä pidentää auran elinikää entisestään.

KV-MRP-TTS-g8at1uexbh

 

ojas

Kvernelandin uusissa auramalleilla käytetään iPlough:sta tuttua, uutta ojasmallia. Uutta ojaksessa on se, ettei ojaksen varressa ole lainkaan hitsisaumoja, vaan koko ojas on muotoiltu profiiliputkesta. Ojas on luonnollisesti karkaistu juuri oikeissa määrin, antaen täten juuri sen lujuuden ja sopivan jäykkyyden yhdessä keveyden kanssa, joita huippuluokan ojakselta sopii odottaakin.

Uusi ojasmalli estää virtaviivaisen muotonsa myötä tehokkaasti myös tukkeutumista, myös kevyillä ja runsasolkisilla mailla. Lisäksi uusi ojasmalli on 80cm, kun se perinteisissä malleissa on 70cm. Tämä on myös omiaan lisäämään auran läpäisevyyttä ja ehkäisemään tukkeutumista.

Toinen tärkeä ominaisuus uuden mallisarjan auroissa ovat esiaurat keskitetyllä säädöllä. Tämä ominaisuus helpottaa esiaurojen säätöä olosuhteiden mukaan huomattavasti. Esiaurat tekevät agronomisesta näkökannasta aina paremman lopputuloksen kuin kuorimet. Niiden säätö on perinteisillä pulteilla ja muttereilla hankalaa, mutta tämä asia helpottuu uusilla esiauroilla.

Myös ojasten laukaisuherkkyden säätö on helpottunut uusissa malleissa huomattavasti. Uusissa auramalleissa lisäjäykkyyden savuttamiseksi voidaan lisätä jopa kaksi lehtijousta ojasta kohden, pelkästään paria siipimutteria löysäämällä. Näin ollen laukaisuherkkyytäkin on helppo säätä eri peltolohkojen ja ominaisuuksien välillä.

KV-Skimmers-Central-Adjust-6789-JPG-g82oas2oyk

 

Tukipyörä

Kvernelandin uusiin auramalleihin saa iPloughista tutun tukipyörän, joko hydraulisilla tai mekaanisilla säädöillä. Suomeen toimitettavissa 2300S auroissa pyörä on kooltaan 280/60-15.5 ja 3300S auroissa 420/55-17 -tukipyörä. Parempi maan pinnan seuraaminen märissäkin oloissa.

Uusi tukipyörä kääntyy ns. ulkokautta, eikä enää ylös-alas -liikkeellä kuten ennen. Näin ollen pyörä roikkuu aina suoraan alaspäin, eikä näin ollen enää pääse jumittumaan kulumisen tai lian kertymisen ansiosta. Myös kuljetusajoon siirtyminen on uudella tukipyörällä helpompaa, ei tarvitse kuin kääntää aura perhosasentoon ja laskea se kuljetuspyörän varaan.

Hydraulinen tukipyörä mahdollistaa, paitsi työsyvyyden säätämisen ajon aikana, myös auran etu- ja takapään eriaikaisen nostamisen ja laskemisen päisteen reunassa. Näin ollen päästään vihdoinkin eroon "jäniksenkoloista" ja saadaan nostolaiteaurallakin tehtyä tasaiset päisteen reunat. Lisäksi voidaan ojanpuoleinen, pellon viimeinen, vesivako tehdä matalammaksi, jolloin enää ei tarvitse tallata peltoa liian aikaisin keväällä, jotta vesivaot ja epätasaisuudet saadaan tasattua. Tämä säästää maan rakennetta sekä poistaa ylimääräisen työvaiheen. Tämä lisää jatkossa pellon tuottavuutta sekä madaltaa kustannuksia!

KV-2300-S-0446-jpg-g808fwvpd0

 

tekniset tiedot

Malli Ojaväli cm Kääntöpää Ojastyyppi Työleveys/ ojas cm Ojaskorkeus cm Siipien lkm.
2300 S Variomat 85 No 200 Auto-reset 30 - 50 80 ´3-5
2300 S Variomat 100 No 200 " 35 - 55 80 ´3-5

 

 

 

Malli Ojasväli cm Kääntöpää Ojastyyppi Työleveys / ojas cm Ojaskorkeus cm Siipien lkm.
3300 S Variomat 85 No 300 Auto-reset 30 - 50 80 ´4-6
3300 S Variomat 100 No 300 " 35 - 55 80 ´4-6

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.