Kverneland Fastbale

Jokaisen paalaajan unelma tulee Suomeen

Mikä on fastbale

FastBale on Kvernelandin Non-Stop yhdistelmäpaalain. Non-Stop toiminnon ansiosta sinun ei tarvitse missään vaiheessa paalausta pysähtyä, aivan kuin ajaisit läpi pelkästään vihreistä liikennevaloista!
 
 
KV-FastBale-013-jpg-g18ktn9fc6

 

Tee paali, pysähdy, kääri, pudota ja aloita alusta

Pyöröpaalien teko on aina noudattanut ylläolevaa kaavaa, tähän asti! Kverneland FastBale vie paalauksen uudelle tasolle. Enää paalatessa ei tarvitse pysähtyä satoja kertoja päivässä. 
 
FastBale rasittaa traktoria vähemmän, on helppo ja stressitön ajaa täysin automaattisen toiminnan ansiosta ja lisää työsaavutusta ja tuottavuutta.
FastBalen uniikki kaksikammioinen rakenne tuottaa korkealaatuisia paaleja. Massavirta ohjataan ensiksi esikammioon, jonka täyttymisen jälkeen virta ohjataan ja esikammiossa tiivistetty massa siirretään pääkammioon. Tämän jälkeen paali muodostuu kokonaan pääkammiossa, kunnes haluttu tiheys on saavutettu. Kaksinkertainen tiivistys tuottaa todella tiheitä paaleja perinteisiin paalaimiin verrattuna. 
 
Esi- ja pääkammio jakavat osan rullista, jonka ansiosta kone on ulkomitoiltaan pienempi kuin suuri osa perinteisistä yhdistelmäpaalaimista.
Kuva1

 

 

FastBale ei vaadi pysähtelyä, joten työ on myös kuskille ja traktorille huomattavasti vähemmän rasittavaa. Suurin hyöty tästä on kuitenkin työsaavutukselle, joka voi parantua jopa 25%!
 
Perinteisellä yhdistelmäpaalaimella kuluu aikaa pysähdyksissä 15-18 sekuntia joka paalilla. 300 paalin päivätahdilla FastBale säästää 1,5 tuntia työaikaa joka päivä.

FastBalen noukin on 2,2m leveä ja piikit ovat viidessä rivissä.

Suuri 800mm halkaisijalla oleva sullojaroottori on hyvin lähellä noukinta, jolloin noukkimen ja roottorin väliin ei jää ''kuollutta aluetta'' ja karho siirtyy varmasti lyhyelläkin kasvustolla.

KV-FastBale-014-jpg-g18ktu9ll4

 

FastBale käyttää kompaktia pystykäärinjärjestelmä. Järeä satelliittikäärin isolla halkaisijalla hoitaa käärinnän nopeasti ja tarkasti myös epätasaisissa maastoissa. Käärintä takarungon ympäri varmistaa paalin turvallisen käsittelyn ja varmistaa ettei riskiä paalin tippumisesta takaosan yli ole rinnepelloilla.
 
Uniikki paalinluovutus on hellävarainen kääritylle paalille ja muovin rikkoutumisen riski on näin minimaalinen. Myös riski paalin pyörimiselle on pieni, koska kone ei anna liikettä paalille.
 
Koneeseen on saatavilla myös uniikki paalinkääntäjä, joka ei sekään vaadi pysähtymistä.
FastBale voi käyttää sekä verkko- että muovisidontaa. Perinteiset yhdistelmäpaalaimet täytyy pysäyttää vähintään 5 sekunniksi verkon lisäämisen ajaksi ja yli 10 sekunniksi, jos käytetään muovisidontaa. 
 
FastBale on ideaalinen muovisidontaa ajatellen. Perinteisellä paalaimella kuskin on pysähdyttävä oikealla hetkellä, jotta muovin pää tulee oikeaan kohtaan, kun taas FastBale syöttää muovin automaattisesti tarkalla ajoituksella eikä vaadi mitään arviointia kuljettajalta.

 

FastBale-007-jpg-g18lxe19sb

 

FastBale on täysin ISOBUS yhteensopiva. Normaalissa tilanteessa kuljettajan ei tarvitse tehdä muuta kuin ajaa ja terminaali kertoo paalauksen tilan ja käärintäprosessin kulun. IM Eye kamera näyttää koneen takaosaa ja siitä voidaan seurata käärintää tai käyttää peruutuskamerana.
 
Tarvittaessa kuljettaja voi valita manuaali-/automaattitilan paalin laskulle, pause/play toiminnon käärinnälle ja paalin maahanlaskusta ja käyttää noukinnan, pudotusluukun tai veitsien toimintoja.

 

FastBale öljyää ketjun ja rasvaa rullien sekä roottorin laakerit automaattisesti.

Järeä voimansiirto kestää pitkään.

Sidontaverkon vaihto tapahtuu helposti. Rulla nostetaan koneen voimin ylös, jonka jälkeen se täytyy vain liu'uttaa paikalleen.

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

background

Käyttäjän käsikirjat

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.