Kverneland Turbo

Turbo on kevyt, mutta tehokas kultivaattori. Värisevä piikki murustaa maata tehokkaasti.

Turbo

Turbo on monikäyttöinen kultivaattori ja se sopii niin sänkimuokkaukseen sekä kylvömuokkaukseen. Turbojen valmistaminen päättyi 90-luvun lopussa, mutta niitä näkee edelleen pelloilla yli 20 vuoden jälkeen. Nyt Turboja on saatavilla upouusinakin.

Turbo vaatii keskimäärin vain 40 hevosvoimaa vetotehoa työleveysmetriä kohden ja sen työsyvyys on välillä 3-15cm. Turbon piikkiväli on 19 cm ja sen piikkeihin on saatavilla monipuolisesti kärkiä kuten siipivantaat tai karbidikärjet. Turbon joustopiikkien värinä murustaa jäykempääkin maalajia ja tekee muokkausjäljestä erinomaista. Piikin geometria ja jäykkyys on suunniteltu niin, että työsyvyys säilyy pitkään piikin joustaessa ja pitää muokkauspohjan tasaisena. Turboon voi valita joko tasausviikset tai -lautaset ennen pakkeria. Pakkereita löytyy useita eri vaihtoehtoja.

 

Turbon työsyvyyden hallinta

Työsyvyyttä säädetään vakiona hydraulisylinterillä, jonka alle käännetään sopiva määrä säätöpaloja toivotun työsyvyyden mukaisesti. Työsyvyys on helppo säätää sylinterien ja säätöpalojen avulla. 

Tasoitusvarusteet

Viimeisen piikkirivin ja pakkerin välissä on muokkausjälkeä tasoittamassa  joko tasoitusviikset tai tasoituslautaset. Tasoitusviikset ovat Turbossa jousikuormitteiset teräsviikset. Suomessa saatujen kokemusten mukaan ne toimivat luotettavasti lähes kaikentyyppisissä olosuhteissa, mikäli kasvijätteitä ei ole kohtuuttoman paljon. Viiksien korkeutta eli aggressiivisuutta säädetään manuaalisella kammella. Säätöarvon muistamista helpottamaan Turboon on asennettu numeroilla varustettu asteikko.

turbo_648px_41

 

turbo_648px_28

 

Kasvijätteiden määrän kasvaessa tasoitusviiksien vaihtoehtona voivat toimia tehokkaammin tasoittavat lautaset. Myös lautasten aggressiivisuus säädetään kevyesti kammella. Tasoituslautasissa on reunimmaisten viiksien tapaan enemmän säätövaraa, joka mahdollistaa tasaisen työjäljen eri olosuhteissa.

Reunimmaisten tasoituselementtien paikkaa voidaan lisäksi säätää sivusuunnassa tappi-reikä-periaatteella. Näin koneen sivulle siirtämät kokkareet saadaan kerättyä takaisin koneen työleveydelle.

Tasoittavat viikset tai -rattaat on ripustettu jyrärunkoon vinosuunnikasrakenteella. Tämän ratkaisun etuna on se, ettei tasoitusvarusteiden työsyvyyttä tarvitse erikseen säätää kun työsyvyyttä säädetään. Vinosuunnikasrakenne kompensoi työsyvyyden säädön aiheuttaman vaikutuksen tasoitusvarusteiden korkeuteen.

Turbon ominaisuudet

 • Kevyt vaihtoehto raskaammille kultivaattoreille
 • Helposti säädettävä hydraulinen työsyvyys
 • Työsyvyys 3-15 cm
 • Sopii sänkimuokkauksen lisäksi kylvömuokkaukseen
 • Erinomaisesti multaava ja värisevä joustopiikki
 • Laaja valikoima varusteita
turbo_648px_24

 

Turbo T

Kverneland Turbo T kultivaattorit ovat hinattavia kultivaattoreita. Niillä voidaan muokata maata 3-15 cm syvyyteen, eli kone soveltuu niin sänkimuokkaukseen kuin kylvömuokkaukseen ja lietteen multaukseen.

Turbo kultivaattoreita on saatavilla kahta leveyttä: 6,5 ja 8 metriä. Turbo kultivaattorissa piikit ovat viidellä rivillä, mikä mahdollistaa tukkeutumattoman työn suurtenkin kasvujätteiden pelloilla.

Hinattavien Turbo T mallien työsyvyyden säätö hoidetaan tukipyörien ja pakkerin avulla hydraulisesti. Piikkien ja pakkerin väliin tulevat tasausvarustukset ovat täysin samat kuin nostolaitekiinnitteisissä Turboissa eli tasoitusviikset tai enemmän kasvijätettä sietävät tasoituslautaset.

Turbo-image-23

 

Turbo T mallien ominaisuudet

Turbo-image-1

 

 • 700 mm ojaskorkeus ja suuri riviväli 510 - 900 mm, tukkeutumattomaan työskentelyyn
 • Erittäin joustava S-piikki tehokkaaseen sekoitukseen
 • Alhainen tehovaatimus (6,5m–200 hv / 8m–300 hv)
 • Muokkaus 3-15 cm syvyyteen
 • Helppokäyttöiset toiminnot hydrauliikan avulla

 

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Turbo Tekniset tiedot

background

Turbo T Tekniset tiedot

background

Käyttäjän käsikirjat

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.