<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

kverneland ixter b

Jokainen pisara oikeaan paikkaan!

Ominaisuudet

Kvernelan iXter B on todellinen ammattilaisen reppuruisku. Suurella, jopa 1.8000 litran säiliöllään ja laajalla lisävarustevalikoimallaan iXter B tarjoaa kaikkea mitä nostolaiteruiskulta voi vaatia. Yhdistämällä iXter B:n iXtra -etusäiliöön saat käyttöösi jopa yli 3.000 litraa ruiskutusnestettä yhdellä täytöllä, jonka ansiosta iXter B tarjoaa jopa hinattavan ruiskun kapasiteetin, tinkimättä nostolaiteruiskun ketteryydestä!

Lisätietoja iXtra -etusäiliöstä saat täältä

iXter B -kasvinsuojeluruiskuun on saatavana kaikkiin tarpeisiin sopivat ruiskupuomit. HOSA -alumiinipuomia Z -taitolla on saatavana 15 metrisenä ja pystytaittoista HC -teräspuomia on saatavana työleveyksillä 18,20,21,24,27,28 ja 30 metriä. Kverneland -kasvinsuojeluruiskuissa nestelinjastot on sijoitettu puomistojen sisään niin, etteivät suuttimet pääse vaurioitumaan, vaikka puomisto osuisikin maahan. Tämän, ja iXter B:n muiden ylivoimaisten ominaisuuksien ansiosta iXter B on oikea ruisku kaikille niille ammattiviljelijöille, jotka hakevat kapasiteettia pienillä ylläpitokustannuksilla! 

ixter_b_648px_69

 

Boom guide

Boom Guide Comfort

Boom Guide Comfort on Kvernelandin kahdella tutkalla toimiva puomistoautomatiikka. Sensorit sijoitetaan puomiston kummallekin puolelle, mahdollistaen puomin pysymisen aina samalla etäisyydellä joko maan pinnasta, kasvuston yläpinnasta tai ns. hybriditilassa, jossa aukkoisessa kasvustossa ajettaessa ohjelmisto liikkuttaa puomia keskiarvon mukaan.

 

Boom Guide Pro

Boom Guide Pro on puomistoautomatiikka, jossa puomiston ohjaamiseen käytetään kolmea tutkaa, eli automatiikka pystyy ohjaamaan puomin kumpaakin puoliskoa erikseen säädetyn arvon mukaan. Tämä on hyvä varuste leveämpien puomistojen ja esim. muotoiltuja sarkoja ruiskutettaessa.

KV Boom Guide systems

 

Enfo

ENFO, eli Environmental Focus, on Kvernelandin kehittämä nestelinjastojen esitäyttömekanismi. Mekanismi perustuiu siihen, että ruiskutusta aloitettaessa ei nestettä paineta nestelinjastoihin enää perinteiseen tapaan "tarpeeksi", kunnes vaikuttava aine varmasti on saavuttanut suuttimet. ENFO laskee kuinka paljon kukin suutinlohko tarvitsee nestettä, jotta se vaikuttava aine saavuttaa suuttimen ja painaa jokaiselle lohkolle juuri tuon tarvittavan määrän nestettä.

Samaa toimintoa voi käyttää, jos ruiskutus täytyy syystä tai toisesta keskeyttää kesken kaiken. Napin painalluksella voidaan tuolloin työntää jokaiselle suutinlohkolle tarvittava määrä vettä, jotta kemikaalia ei enää ole putkistossa. Tämä ehkäisee sakkautumista nestelinjastossa. 

ENFO on vakiovaruste kaikissa Kvernelandin kasvinsuojeluruiskuissa.

ENFO inside

 

iXflow-e

iXflow on Kvernelandin jatkuvan virtauksen nestehallintajärjestelmä, jossa ruiskutusnestettä kierrätetään nestelinjastoissa täydellä työskentelypaineella ohjaamalla painetta jokaisen suutinlohkon toisesta päästä sisälle ja toisesta ulos. Tämä varmistaa lyhyen reaktioajan sekä ehkäisee kasvinsuojeluaineiden sakkautumista nestelinjastoissa.

Siirryttäessä ruiskutustilaan, iXflow -järjestelmä muuttaa nestevirtausta siten, että nestettä syötetään lohkon kummastakin päästä sekä lohkon keskeltä, säilyttäen näin saman nestepaineen jokaisen suuttimen kohdalla.

ixter_b_648px_14

iXflow-e on Kvernelandin suutinkohtainen hallinta. Tässä järjestelmässä suutinten hallinta toteutetaan sähköohjatulla palloventtiilillä. Etunä tässä on se, ettei se, kalvoventtilistä poiketen, ala ajan myötä vuotamaan, eikä se myöskään vaadi jatkuvaa jännitettä kumpaankaan suuntaan, vaan aukaisu ja sulku hoidetaan yksittäisillä sykäyksillä.

KV iXflow-E circulation system

 

ixclean

Kverneland -ruiskujen oleellisimmat toiminnot on keskitetty samaan paikkaan ruiskun kylkeen. Saman kannen alta löytyvät imu- ja painepuolen venttiilit, suodattimet, täyttöliittimet, kemikaalitäyttöastia sekä säilytyslokero. Imupuolen suodatin on sijoitettu näkyville, läpinäkyvään muoviastiaan, jolloin sen likaantumista on helppo tarkkailla. Suodattimen ollessa likainen, irrotetaan suodatin, huuhdellaan suodatin sekä kotelo ja asennetaan paikalleen. näin ollen suodatinta ei tarvitse asentaa takaisin likaiseen veteen, vaan järjestelmä on suodattimen puhdistuksen jälkeen aina täysin puhdas.

iXcleania löytyy kolmea eri versiota: Basic, Comfort ja Pro. Basic on edullisin, käsikäyttöinen järjestelmä, jossa imu- ja painepuolen venttiilejä ohjataan periteiseen tapaan vipuja kääntämällä.

Ixclean Comfortissa imupuolen venttiili on sähkötoiminen, eli esimerkiksi ruiskua täytettäessä voidaan terminaaliin ohjelmoida joko täyettävä nestemäärä tai pinta-ala, joka esiasennetulla nestemäärällä (l/ha) halutaan ruiskuttaa. Tämän jälkeen ruisku täyetään joko erillisestä astiasta imemällä tai ulkkoisella pumpulla täytettäen. Ruisku sulkee imupuolen siinä vaiheessa, kun haluttu nestemäärä on saavutettu. iXclean Comfort mahdollistaa myös ns. yksikertaisen pesuohjelman käytön, eli ruisku kierrättää puhdasvesisäiliön sisällön pääsäiliön kautta ja ruiskuttaa ne peltoon suuttimien kautta. Tämä kaikki tapahtuu automaattisella ohjelmalla.

iClean Prossa sekä imu- että painepuolen venttilit ovat sähköohjattuja. Tämä mahdollistaa ruiskun toimntojen käytön traktorin ohjaamosta poistumatta, sekä kolmiaskelisen pesuohjelman käytön. Tämä ohjelma ottaa vettä puhdasvesisäiliöstä, kierrättää sitä pääsäiliössä ja pesusuuttimissa, jonka jälkeen se ruiskutetaan suuttimien kautta peltoon. Sama toistuu automaattisesti kolme kertaa. Ohjelman päätyttyä nestelinjastoissa on alkuperäiseen  verratuna alle yhden prosentin pitopisuus ruiskutusnestettä.

ixter_b_648px_30

 

Käyttöliittymä

Kvernelandin uuden sukupolven ruiskut ovat ISOBUS-ruiskuja, joita ohjataan iXspray-ohjelmistolla. Ohjelmisto toimii kaikissa AEF-sertifioiduissa terminaaleissa.

iXspray:ssä on keskitetty kaikki ruiskun keskeiset toiminnot yhteen paikkaan, josta niitä on helppo käyttää. Myös ISOBUS-joystickin (esim. iM Grip) ohjelmoiminen onnistuu ohjelmiston kautta käden käänteessä.

Mikäli käytössäsi ei ole ISOBUS-traktoria, voit myös hankkia meiltä johtosarjan sisältävän Tellus Go tai Tellus Pro -terminaalin, jolloin saat traktoristasi niin sanotun puoliverisen ISOBUS-traktorin. Terminaalilta voi jatkossa ohjata kaikkia ISOBUS-työkoneita, kuten esim. lannoitteenlevitintä, joten se on enemmänkin traktorivaruste kuin ruiskun lisävaruste.

Lisätietoja Kvernelandin ISOBUS-terminaaleista saat täältä

Traktorisi sertifikaatin voit varmistaa täältä: https://www.aef-online.org/products/aef-isobus-database.html

ixtrack_t3_648px_119

 

Tekniset tiedot

  B10 B13 B16 B18
Säiliön nimelliskoko (l) 1000 1300 1600 1800
Säiliön maksimikoko (l) 1100 1450 1800 2000
Puhdasvesisäiliö (l) 180 180 180 180
Käsienpesusäiliö (l) 18 18 18 18
Kemikaalitäyttö-astia (l) 30 30 30 30

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.