<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

kverneland exacta tlx geospread

Kun työ pitää saada tehtyä - tänään!

Ominaisuudet

Kverneland Exacta TLX GEOSPREAD on pintalevitin sinulle, joka haluat levittää suuria määriä lannoitetta suurille pinta-aloille ja korkealla nopeudella. Exacta -levityslautasen 8 siipeä mahdollistavat ennennäkemättömän tasaisen levitystuloksen korkeissakin nopeuksissa, samalla kun koneen jopa 3.900 litran säiliö lisää kertatäytöllä levitettävää pinta-alaa, lyhentäen siirtoajoon käytettävää aikaa. Levittimen jopa 54 metrin työleveys ja jopa 520 kg/min syöttö nostavat pintalevityksen aivan uudelle tasolle, esim. maksimityöleveydellä ja -syötöllä saadaan enimmillään levitettyä jopa 290 kg/ha, ajonopeuden ollessa 20 km/h. Tuolloin työsuoritus on 1,80 ha minuutissa, eli teoreettinen suoritus tunnissa on 108 hehtaaria tunnissa. Tällainenkaan ajonopeus ei kuitenkaan nykypäivän traktoreilla ole mitään utopiaa, nykyaikaisissa traktoreissa on jousitetut akselit, ohjaamot ja istuimet, samalla kuin yksittäseen viljelytoimenpiteeseen käytettävissä oleva aika on entistä rajallisempi.

 

centreflow -järjestelmä

Kaikkien Kverneland Exacta -pintalevittimien sydän on CentreFlow -järjestelmä. CentreFlow -järjestelmä tiputtaa lannoitteen keskelle levityslautasta, jossa se kiihdytetään oikeaan nopeuteen ennen kuin se siirtyy levityssiivelle. Tämä mahdollistaa todella tarkan lentoradan määrityksen ja näin olleen myös tarkan levityksen. Kun lannoite kiihdytetään korkeaan nopeuteen jo ennen levitystä, se ei iskeydy siipeä vastaan, vaan se liikkuu siivellä pehmeämmin, mikä ehkäisee lannoitteen rikkoutumista samalla, kun lannoiteviuhkan kuvio pysyy matalana.

Tämä ehkäisee tehokkaasti myös tuulivaikutusta. Vaikutus kertaantuu vielä sen johdoista, että kahdeksalle siivelle jaettuna lannoitetta on viuhkaa kohden huomattavasti vähemmän kuin sitä olisi kahdella siivellä varustettua levityslautasta käytettäessä. Lisäksi erot viuhkojen välimaastoissa ovat häviävän pieniä, kun viuhkat ovat niin lähellä toisiaan. Tämä on huomattavissa etenkin korkella nopeuksilla levitettäessä.

HubSpot Video

 

geospread

Yksinkertaisemmissa koneissa, kuten esim. Exacta CL -levittimessä työleveys säädetään levitystaulukon mukaan, siirtämällä maluaalisesti kohtaa, mistä lannoite pääsee levityssiivekkeelle. Toisin sanoin heittosuunta määrittää työleveyden, eli toimintaperiaate on sama kuin suurimmassa osassa markkinoilla olevissa pintalevittimissä. GEOSPREAD -levittimissä tämän toiminnon ohjaamiseen käytetäänkin sähköohjausta, joka mahdollistaa levityskuvion leveyden säätämisen ajon aikana.

Vaihtoehtoisesti levityskuvion säätöön voidaan käyttää GPS -ohjausta. Toisin sanoin GEOSPREAD -järjestelmä mahdollistaa aidon lohkoautomatiikan käyttämisen, eli määränvähennyksen lisäksi pienennetään myös levityskuvion leveyttä. Tämä mahdollistaa myös sen, että levityskuvion keskelle ei juurikaan levitetä lannoitetta, vaikka kuvion reunoille leviteään täysi lannoitusmäärä. Tämä mahdollistaa lähes puomilevittimen kaltaisen levitystarkkuuden, mutta ilman sen tuomia rajoitteita!

HubSpot Video

 

multirate

Kverneland esitteli agritechnicassa 2019 Multirate -järjestelmän, jolla lannoitetta pystytään levitämään levityskarttojen pohjalta entistä tarkemmin. Järjestelmä pystyy lukemaan jopa kahdeksaa levitysmäärää koneen työleveydeltä, säätäen näiden pohjalta eri levitysmäärät koneen eri puoliskoille. Tämä on Kvernelandin pintalevittimissä ainutlaatuinen ominaisuus, eli sitä ei kilpailijoiden koneisiin saa. Toistaiseksi ominaisuus on saatavana vain TLX GEOSPREAD -malliin, mutta sen odotetaan saapuvan muidenkin mallien lisävarustelistaan lyhyellä aikavälillä.

Lisätietoja VRA:n hyödyistä napsauttamalla

HubSpot Video

 

Varusteet

Vakiovarusteet

 • Perussäiliö 1875 litraa
 • 8 irrotettavaa levityssipeä/lautanen
 • Pyramidinmuotoiset HD -seulat
 • 4 kpl 5 tonnin vaakasolua + referenssisensori
 • Säiliön tarkastusikkunat
 • Tieliikennevalot
 • Piensiementen levitysvarustus
 • Matalanopeussekoitin

Lisävarusteet, mm:

 • ExactLine -reunalevityssiivikko oik. ja vas.
 • 675 litran korokelaidat, max 3 kpl
 • Säiliön peite, manuaali
 • Säiliön peite, sähköinen
 • Lokasuojat
 • Taitettavat sivuaskelmat molemmille puolille
 • Pellettiseulat

tekniset tiedot

 

Exacta TLX 1875

Exacta TLX  2550

Exacta TLX  3225

Exacta TLX  3900

Säiliön tilavuus (l)

1875

2550

3225

3900

Täyttökorkeus (cm)

123

142

161

180

Kokonaisleveys (cm)

290

290

290

290

Täyttöaukon leveys (cm)

284

284

284

284

Tyhjäpaino (kg)

705

735

765

795

Työleveys (m)

24-45*

24-45*

24-45*

24-45*

Syöttömäärä (kg/min)

10-540

10-540

10-540

10-540

*Lisäsiivillä

Kverneland Exacta TLX GEOSPREAD on todellinen suurten pinta-alojen ja levitysmäärien kone.

Lisävarusteena saatavat pellettiseulat mahdollistavat esim. luomullannoitteen levittämisen. Kvernelandin CentreFlow -järjestelmä levittää pelletit hellävaraisesti rikkomatta niitä.

Sähköinen säiliön peite lisää käyttömukavuutta huomattavasti.

Kverneland Exacta TLX GEOSPREAD; jokainen lannoiterae juuri sinne missä sitä tarvitaan, korkeissakin nopeuksissa!

Kverneland Exacta TLX GEOSPREADin Multirate -järjestelmä mahdollistaa eri lannoitemäärien levittämisen eri puolille konetta, entistä tarkemman lannoituksen aikaan saamiseksi!

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.