Kverneland 2500S iplough

Kyntäminen ei ole koskaan enää niin kuin ennen!

Ominaisuudet

Vuonna 2015 Agritechnicassa esitelty iPlough -aura mullisti kyntämisen toden teolla. iPloughin innovatiiviset ratkaisut mahdollistivat vihdoin sen, että kyntäessä saa keskittyä traktorin toimintoihin tai vaikka iltapäivälehtien selaamiseen. Ensimmäistä kertaa meillä oli käytössä aura joka hoiti itse auran kääntösekvenssin, viilunleveyden säädön, työsyvyyden säädön ja paljon, paljon muuta. Ainut mitä kuljettajan tarvitsi tehdä oli ohjata traktori vesivakoon ja laskea nostovarret alas. iPlouhin myötä Kverneland siirsi auratuotantonsa ISOBUS-aikaan. Sen jälkeen ISOBUS -ohjausta, mukaan lukien furrow control, on myös PW -vaunuaurassa.

 

ojas

Kvernelandin uusissa auramalleilla käytetään iPlough:sta tuttua, uutta ojasmallia. Uutta ojaksessa on se, ettei ojaksen varressa ole lainkaan hitsisaumoja, vaan koko ojas on muotoiltu profiiliputkesta. Ojas on luonnollisesti karkaistu juuri oikeissa määrin, antaen täten juuri sen lujuuden ja sopivan jäykkyyden yhdessä keveyden kanssa, joita huippuluokan ojakselta sopii odottaakin.

Uusi ojasmalli estää virtaviivaisen muotonsa myötä tehokkaasti myös tukkeutumista, myös kevyillä ja runsasolkisilla mailla. Lisäksi uusi ojasmalli on 80cm, kun se perinteisissä malleissa on 70cm. Tämä on myös omiaan lisäämään auran läpäisevyyttä ja ehkäisemään tukkeutumista.

Toinen tärkeä ominaisuus uuden mallisarjan auroissa ovat esiaurat keskitetyllä säädöllä. Tämä ominaisuus helpottaa esiaurojen säätöä olosuhteiden mukaan huomattavasti. Esiaurat tekevät agronomisesta näkökannasta aina paremman lopputuloksen kuin kuorimet. Niiden säätö on perinteisillä pulteilla ja muttereilla hankalaa, mutta tämä asia helpottuu uusilla esiauroilla.

Myös ojasten laukaisuherkkyden säätö on helpottunut uusissa malleissa huomattavasti. Uusissa auramalleissa lisäjäykkyyden savuttamiseksi voidaan lisätä jopa kaksi lehtijousta ojasta kohden, pelkästään paria siipimutteria löysäämällä. Näin ollen laukaisuherkkyytäkin on helppo säätä eri peltolohkojen ja ominaisuuksien välillä.

 

KV-Aero-profile-legs-jpg-g82oaq2gja

 

Kverneland 2500S iPlough, aina suorat kynnökset!

Kverneland 2500S iPlough hallitaan ISOBUS -terminaalilla.

Kverneland 2500S iPlough, vihdoin SINULLAKIN on siistimpi kynnös kuin NAAPURILLASI!

Kvernelandin uusien auramallien laukaisuherkkyyden ja esiauroje säätö on viety uudelle tasolle. Laukaisuherkkyyttä voidaan nyt säätää jopa kokonaan ilman työkaluja!

Kverneland 2500S iPloughin hydraulitukipyörä mahdollistaa suorien päisteen reunojen tekemisen, ja vielä täysin automaattisesti!

Auran hallinta

2500S iPlough on Kvernelandin ensiimmäinen täysin ISOBUS -ohjattu kyntöaura. Tämä tarkoitta käytännössä sitä, että hyrauliöljyä syötetään LS-liittimen kautta auran omaan venttiilistöön, josta sitä ohjataan eri toiminnoille tarpeen mukaan. Lisäksi auraan on asennettu anturit kääntö-, ensimmäisen viilunleveyden säädön, variomat- ja tukipyörän sylintereihin, jolloin ISOBUS -pääte tietää, missä asennossa kukin sylinteri on. Näin ollen kuljettajan ei tarvitse tehdä muuta kuin syöttäähalutut parametrit, eli työsyvyys, viilunleveys, jne. ja ryhtyä kyntämään.

Automatisoitu hydraulitukipyörä on eräs todella tärkeä uutuus iPlough -malleissa. Tämän ominaisuuden myötä ISOBUS -päätteelle kerrotaan, kuinka pitkä matka täytyy ajaa nostovarsien laskemisen jälkeen, ennenkuin tukipyörä päästää viimeisen siiven tunkeutumaan maahan. Näin ollen saadaan samanlaiten vaikutus ja suoran päisteen reunat kuten puolihinattavalla auralla kynnettäessä. Päätteelle voidaan myös kertoa, onko päsite vino jompaan kumpaan suuntaan ja mikä kaltevuus päisteen reunalla on. Näin ohjelma osaa laskea, kuinka paljon tuo em. etäisyys tässä tilanteessa on, ja taas ovat reunat suorassa!

Myös kuyljetusasentoon siirtyminen on helppoa. Valitaan päätteestä kuljetusasento, aura kääntyy kuljetusasentoon ja lasketaan tukipyörä maahan. Sitten ei muuta kuin kohti uusia haasteita!

 

furrow control

Maalajit vaihtelevat usein jopa voimakkaasti jopa saman lohkon sisällä. Maalajien myötä myös kyntämisolosuhteet muutuvat; jäykät maat pyrkivät levittämään viilunleveyttä kevyiden maiden vaikuttaessa niihin vähemmän tai ei ollenkaan. Kverneland 2500S iPloughissa on yksi ominaisuus, jonka ansiosta juuri SINÄ saat jatkossa tehtyä vielä kauniimman kynnöksen kuin NAAPURISI. Tämä ominaisuus on Furrow Control.

Furrow control perustuu kaikessa lyhykäisyydessään siihen, että avausviilua tehtäessä määritetään pisteet A sekä B. Kun kyntöä jatketaan, säätää aura automaattisesti työleveyttä, suoristaen kynnöksen ja myös pitäen sen suorana. Näin ollen saat hankalankin muotoiselle lohkolle tehtyä suoran ja kauniin kynnöksen.

 

tekniset tiedot

Malli Ojasväli cm Kääntöpää Ojastyyppi Työleveys/ojas Ojaskorkeus Siipien lkm
2500 S i-Plough Variomat 85/100 250 Auto-reset 30 - 60 80 ´4-6

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.