<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

Niittojäljen parantaminen

Rehunteon aikana monelle viljelijälle tulee vastaan ongelma, niittojälki ei olekaan priimaa ja pelto näyttää niiton jälkeen raitaiselta. Ongelmaan kuitenkin löytyy yleensä ratkaisu koneen säädöistä. Tässä sinulle muistilista, mistä ongelmaa kannattaa alkaa ratkaisemaan:

1. Koneen pyöritysnopeus

Pyöritäthän konetta oikealla voimanotonnopeudella, Kvernelandin koneita on mahdollista käyttää sekä 540rpm ja 1000rpm nopeudella. Lautasten pitäisi pyöriä lähes 3000 kierrosta minuutissa.

2. Ajonopeus

Normaalisti ajonopeuden nostaminen parantaa niittojälkeä.

3. Hihnojen kireys

Mikäli koneessasi on hihnaveto, tarkista etteivät ne pääse luistamaan.

4. Terät

Tarkista terien kunto. Ovatko terät oikein päin pyörityssuuntaan nähden?

5. Teräpalkin kulma

Teräpalkin pitäisi mielellään olla hieman etukenossa tai maksimissaan tasallaan, ei ikinä takakenossa! Jos palkki menee takakenoon oikeassa niittokorkeudessa, tarvitset korkeammat jalakset. Kvernelandin 80mm jalaksilla voit niittää jopa 130mm korkeuteen.

6. Traktorin kierrokset

Käytäthän traktorissa tasaista kierrosnopeutta. Mikäli nopeus heittelee, sillä on vaikutusta niittojälkeen.

7. Karhotinpellit

Ovathan karhotinpellit tarpeeksi auki, jotta ne eivät rajoita heinän kulkemista taaksepäin.

8. Kevennyksen säätö

Onhan koneesi kevennys säädetty oikein? Koneen painatus pitäisi olla noin 50-60kg eli sinun pitäisi pystyä nostamaan konetta ylös käsin. Jos kevennystä on liikaa, kone alkaa hyppimään ja jättää epätasaisen jäljen.

9. Murskaimen säädöt

Jos koneesi on niittomurskain niin myös murskain voi vaikuttaa niittojälkeen. Murskaimen täytyy poimia tavara lautasilta, jotta niittojälki pysyy hyvänä. Jos murskaimen sormet ovat kuluneet, tämä ominaisuus voi kärsiä. 

 

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.