<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Potila Master

Keskiraskaat joustopiikkiäkeet ovat tällä sivulla. Katso myös kampanjasivu

Master joustopiikkiäes

Potila Master-joustopiikkiäkeet edustavat äestekniikan huippulaatua niin muokkausominaisuuksien, kestävyyden, kuin monipuolisen varustelunkin osalta. Kestävä ja hyvin työsyvyytensä pitävä Potila-piikki muokkaa tehokkaasti kaikilla maalajeilla.

Pitkä ja vankka runko sekä hyvin kantavat pyörät takaavat tarkan muokkaussyvyyden. Äkeen maksimi työsyvyys on 10-12 cm.

Piikkiakselit ovat 60x60x5 mm:n putkipalkkia. Tasainen muokkauspohja ja kasvun kannalta hyvä mururakenne muokkauskerrokseen saadaan vähillä ajokerroilla. Avaran rakenteen ja monipuolisten varusteluvaihtoehtojen ansiosta äestäminen sujuu yhtä hyvin kynnöksellä kuin minimimuokatulla pellolla. 

Master -joustopiikkiäkeissä käytetään 3,29 metriä pitkää runkoa, joka takaa hyvän oljen läpäisykyvyn kevytmuokatuilla pelloilla sekä hyvät tasausominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Pitkän rungon ansiosta äes kuljettaa mukanaan maata, joka tasaa pellon pinnan optimaaliseen kylvökuntoon. Pitkä runko takaa piikeille myös riittävän piikkipainon.

master9 takaa 648
master nipussa648

Potila Master joustopiikkiäkeissä on tehokkaasti värähtelevä ja murustava 11x45mm piikki, joka säilyttää geometriansa ansioasta erinomaisesti työsyvyytensä. Masterissa on piikit 8 akselilla ja piikkijako on 8 cm. Piikki on kestävä. Kahteen ensimmäiseen piikkiriviin on saatavilla myös jäykemmät 12 x 65 mm Potila piikit.

Työsyvyyden säätö on hydraulinen ja portaattomasti lukittava ratkaisu. Työsyvyys voidaan lukitus ns. muistisylinteritekniikalla haluttuun työasentoon. Muistisylinterin liikkuva pohja on erikoisrakenteinen ja säilyttä työsyvyytensä erinomaisesti.

Rungon vaakasuoruus muuttuu aina, kun äestä vetävää traktoria vaihdetaan. Vaakasuoruus on kuitenkin helppo säätää äkeen etuosassa olevalla työntövarrella. Myös sivulohkojen säätö samaan tasoon keskiosan kanssa onnistuu helposti.

Masterissa on suorituskykyinen etulata. Se on 10x80mm latapiikki, joka on eritätin suorituskykyinen maan siirtoa ja tasoitusta silmällä pitäen. Hydraulinen etulata voidaan toki erityistapauksia varten muuttaa palkkiladaksi, mutta jäykkä latapiikki suoriutuu töistään eriomaisesti.

Masterissa on aina vakiona 250/65-14,5 pyörät neljällä eri akselilinjalla. Tämä poistaa äkeen taipumuksen kiikkumiseen täysin. Äkeen liikehdintä on rauhallista.

Renkaiden leveys on 250 millimetriä ja halkaisija 675 millimetriä, joten äkeellä pystytään toimimaan kaikissa olosuhteissa ja erilaisilla maalajeilla työsyvyyden pysyessä muuttumattomana. Kaikki telipalkit sekä pyörän navat ovat kartiorullalaakeroituja, antaen näin pitkän käyttöiän äkeelle.
 

masteretulata 648
master etulata2 648

Lohkojen avautuminen ja lukitus suoritetaan hydraulisesti. Lukitus täyttää turvallisuusnormit, eikä lukitus pääse avautumaan itsekseen. 

Työsyvyys osoitetaan selkeällä, hyttiin helposti luettavalla keltaisella asteikolla suoraan äkeen päältä. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta selkeydessään arvostettu.

Valosarja on aina vakiona.

Potila Master on suosituin Potila. 8 piikkiakselia ja 11 x 45mm piikki takaavat, että kyllä syntyy jälkeä. Etulata vakiona 10 x 80mm piikeillä.
Potila Master ja muokkaustyökin on kuin juhlaa.
Takalata on suosituimpia lisävarusteita omalla hydrauliikalla sen toiminnallisen monipuolisuutensa vuoksi. Oma takalatahydrauliikka mahdollistaa etulatan säätämisen erikseen, jolloin maalajin tai kasvijätteen määrän muuttuessa kasvijäte voidaan tasoittaa peltoon paremmin latoja säätelemällä.
Master 700 648

Potila esite

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.