Potila Master

Laajentunut mallisarja

Master joustopiikkiäes

Potila Master joustopiikkiäkeiden mallisarja on saanut alkunsa vuonna 2001, eli mallisarja on jo saavuttanut 20 vuoden rajapyykin. Pitkäikäinen Master -mallisarja onkin varmasti yksi tunnetummista äesmalleista suomalaisten viljelijöiden keskuudessa. Sen monipuolisten ominaisuuksien sekä hiotun rakenteen ansiosta käyttäjät ovat hyvin tyytyväisiä valintaansa. Master -äkeen perusajatus on pysynyt samana 20-vuotisen historian. Tehokasta muokkausta, olosuhteista riippumatta. 

 

Onnistunut kylvöpohja niin kynnetyillä kuin kevymuokatuillakin lohkoilla

Piikkiakselit ovat 60x60x5 mm:n putkipalkkia. Tasainen muokkauspohja ja kasvun kannalta hyvä mururakenne muokkauskerrokseen saadaan vähillä ajokerroilla. Avaran rakenteen ja monipuolisten varusteluvaihtoehtojen ansiosta äestäminen sujuu yhtä hyvin kynnöksellä kuin minimimuokatulla pellolla. 

Master -joustopiikkiäkeissä käytetään 3,29 metriä pitkää runkoa, joka takaa hyvän oljen läpäisykyvyn kevytmuokatuilla pelloilla sekä hyvät tasausominaisuudet kaikissa olosuhteissa. Pitkän rungon ansiosta äes kuljettaa mukanaan maata, joka tasaa pellon pinnan optimaaliseen kylvökuntoon. Pitkä runko takaa piikeille myös riittävän piikkipainon.

IMG_2340

 

IMG_2383

 

Muuttumaton muokkaussyvyys lohkon eri osien välillä takaa onnistuneet oraat

Potila Master joustopiikkiäkeissä on tehokkaasti värähtelevä ja murustava 11x45mm piikki, joka säilyttää geometriansa ansioasta erinomaisesti työsyvyytensä. Masterissa on piikit 8 akselilla ja piikkijako on 8 cm. Piikki on kestävä.

Työsyvyyden säätö on täysin hydraulinen ja perustuu ns. muistisylinteriin. Siinä yhdellä hydrauliikkapiirillä säädetään haluttu muokkaussyvyys ja toisella hydraulipiirillä hoidetaan normaali äkeen nosto-lasku -toiminto. Hydraulinen säätö on varmatoiminen ja mahdollistaa tarkan säädön traktorin ohjaamosta poistumatta.

Rungon vaakasuoruus muuttuu aina, kun äestä vetävää traktoria vaihdetaan. Vaakasuoruus on kuitenkin helppo säätää äkeen etuosassa olevalla työntövarrella. Myös sivulohkojen säätö samaan tasoon keskiosan kanssa onnistuu helposti.

Erinomaiset pellontasausominaisuudet jouduttavat pellolla tehtäviä työvaiheita

Master mallisarjassa on suorituskykyinen etulata, joka perustuu jäykkään 10x80 mm.n latajouseen. Markkinoiden aggressiivisimman latakulman ansioista äkeellä voidaan tehokkaasti siirtää maata, esimerkiksi kyntövakoihin. Erillisten latajousten ja niiden värinän ansioista lata murustaa maata tehokkaasti ja kestää myös jonkin verran olkea, tukkeutumatta. Asiakkaan halutessa lata voidaan varustaa jäykistintangolla, jolloin lata toimii palkkimaisesti.

Master 600-800 malleissa on aina vakiona 250/65-14,5 pyörät neljällä eri akselilinjalla. Tämä poistaa äkeen taipumuksen kiikkumiseen täysin. Master malleissa käytetty runkorakenne on myöskin jäykkä, jonka ansiosta jokainen piikki pääsee työskentelemään samalla korkeudella. Runkorakenteen ja renkaiden sijoittelun ansiosta muokkaustulos on ainutlaatuisen tasainen.

Renkaiden leveys on 250 millimetriä ja halkaisija 675 millimetriä, joten äkeellä pystytään toimimaan kaikissa olosuhteissa ja erilaisilla maalajeilla työsyvyyden pysyessä muuttumattomana. Kaikki telipalkit sekä pyörän navat ovat kartiorullalaakeroituja, antaen näin pitkän käyttöiän äkeelle.
 

IMG_2500

 

IMG_2520

 

Helppokäyttöinen, turvallinen ja varmatoiminen valinta

Lohkojen avautuminen ja lukitus suoritetaan hydraulisesti. Lukitus täyttää turvallisuusnormit, eikä lukitus pääse avautumaan itsekseen. 

Työsyvyys osoitetaan selkeällä, hyttiin helposti luettavalla keltaisella asteikolla suoraan äkeen päältä. Ratkaisu on yksinkertainen, mutta selkeydessään arvostettu.

Valosarja on aina vakiona.

9m ja 10m mallit

Master mallisarja on täydentynyt myös 9 ja 10m malleilla. Suurimmat muutokset mallisarjassa työleveyksien kasvun lisäksi liittyvät keskiakselin kuljetuspyöriin sekä jarruihin. Master 900 ja 1000 malleissa keskilohkojen telirakenne on korvattu suurilla yksittäispyörillä. Isot, 480/45-17 renkaat tarjoavat suuren kosketuspinta-alan, joka mahdollistaa tarkan työskentelyn sekä erinomaisen työskentelyn myös pehmeämmillä mailla. Yksittäispyörä on myös hyvin vakaa ja turvallinen tieajossa. Tieturvallisuuteen liittyen tarjolla ovat myös jarrut, jotka ovat mahdolliset kaikille Potila mallistossa oleville malleille, joiden akselipaino ylittää 3500 kiloa. Jarrut ovat 900 ja 1000 mallien lisäksi tarjolla siis myös Master ja Solver 800 malleihin. Jarrut ovat kombijarrut, eli niitä voidaan käyttää joko hydrauli- tai paineilmatoimisina. Jarrut luovat turvallisuutta ja täyttävät nykypäivän asettamat vaatimukset maatalouskoneille. Uudistusten avulla pystymme tarjoamaan yhä useammalla viljelijälle hänen tarpeitaan vastaavan joustopiikkiäkeen.

IMG_6038

 

Master -joustopiikkiäkeissä käytetään markkinoiden jäykintä matalaa s-piikkiä. Piikin geometrian sekä jäykkyyden vuoksi muokkaussyvyyden muutos on minimaalinen olosuhteiden vaihdellessa. Piikissä on kuitenkin myös joustoa, jotta se olisi kestävä sekä sen tuottama värähtely murustaisi maata tehokkaasti. Potila piikissä yhdistyvät erinomainen murustusteho, muokkaussyvyyden pysyminen sekä pitkä ikäisyys. 42mm leveä kärkiterä tuottaa tasaisen muokkauspohjan ja on materiaalinsa johdosta kulutuskestävä.

Nerokkaan työsyvyyden säädön ansiosta muokkaussyvyys saadaan säilytettyä samana lohkon eri osien välillä, vaikka maalajivaihtelut olisivat suuriakin. Työsyvyyden säätö tapahtuu traktorin ohjaamosta hydrauliikan avulla, jolloin työsyvyyden säätö onnistuu ilman ylimääräisiä pysähdyksiä. Kun säätäminen on helppoa, tulee säätöä myös tehtyä.

Äes on varustettu tehokkaalla etuladalla, joka tasoittaa pellon pintaa tehokkaasti ja murustaa maata. Potila etulata on agressiivinen, jolloin sen avulla onnistuu esimerkiksi kynnön lopetusvakojen tasoittaminen. Yksittäisjousitettu latarakenne läpäisee kohtuullisesti myös olkea, jolloin sen käyttö myös kevytmuokatuilla on mahdollista. Haluttaessa lata on varustettavissa jäykistintangoin, jolloin lata toimii entistä palkkimaisemmin.

Runko on 3,3 metriä pitkä ja piikit ovat jaettu kahdeksalle akselille, jolloin äes on hyvin läpäisevä myös runsasolkisissa olosuhteissa. Rungon pituus vakauttaa äkeen kulkua ja takaa riittävän painon jokaiselle piikille. Pitkän rungon ansiosta muokattava maa on pidempään liikkeellä, jolloin sen murustuminen on tehokasta ja samalla pellon pinta tasoittuu tehokkaammin. Potilan pitkä kokemus huokuu rungon ominaisuuksista.

Master joustopiikkiäkeet ovat varustettu kantavilla renkailla. Pyörän napojen ja telien laakerointi perustuu kestäviin kartiorullalaakereihin, joka takaa pitkäikäisyyden. Potila äkeissä telit ovat hiipiviä, jolloin runkoon kohdistuvat rasitukset ovat alhaisempia ja äkeen kulku tasaisempi. Sivulohkojen telit ovat sijoitettu keskilohkon telejä edemmäksi, joka entisestään tasoittaa äkeen kulkua – estää äkeen ”keinumisen”.

Monipuoliset jälkivarustevaihtoehdot viimeistelevät äkeen jokaiselle tilalle sopivaksi. Master äkeisiin on valittavissa enintään kaksi jälkivarustetta ja saatavilla on varpajyrä, takalata, yksirivinen jälkihara sekä uutuutena nyt myös kaksi rivinen jälkihara. Varpajyrä on parhaimmillaan jäykillä savimailla sekä silloin kun kasvinjätettä on runsaasti. Takalata tasaa pellon pinnan tasaiseksi ja toimii parhaiten sekä tehokkaimmin kynnetyillä mailla. Jälkihara viimeistelee pellon pinnan tasaiseksi, sekä järjestelee maa-aineksen niin, että kosteuden haihtuminen on vähäistä. Kaksi rivinen jälkihara on parhaimmillaan talven yli kasvipeitteisenä pidetyillä lohkoilla, jolloin oljen lahoaminen on vähäisempää.

Master 700 648

Potila esite

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.