TOP RTK TARKKUUSVERKKO

Viljelykasvien täyden potentiaalin hyödyntäminen paikannustekniikan ja automaattiohjauksen avulla ei ole koskaan ollut näin helppoa. TOP RTK tarkkuusverkko yhdistää tuottavuuden, tehokkuuden ja tarkkuuden edullisiin käyttökustannuksiin.

case-rtk-kuva-648-02

Mikä on TOP RTK

TOP RTK tarkkuusverkko on CNH-yhtymän Euroopan laajuinen satelliitipaikannuksen korjaussignaali, jonka Agritek on tuonut Suomen markkinoille.

TOP RTK yhdistää nopean tiedonkäsittelyn, hyvän yhteyden ja tarkan signaalin. Sen avulla täsmäviljelyn laitteillasi on aina varmatoiminen ja nopea yhteys korjaussignaaliin.

Euroopan laajuinen johtava korjaussignaaliverkko tarjoaa 1,5 cm tarkkuuden satokauden aikana ja 2,5 cm tarkkuuden vuosien välillä, jotta voit jatkaa tehokasta työskentelyä päivästä ja vuodesta toiseen.

Iso etu verrattuna muihin RTK-verkkoihin on myös verkon hintaan kuuluva multioperaattori SIM-kortti. Tämän ansiosta laitteisto käyttää signaalin hakuun parhaiten sillä hetkellä kuuluvaa matkapuhelinverkkoa. Lisäksi saat korjaussignaalin kaiken tarvittavan yhdeltä tiskiltä. 

Mitä ovat eri korjaussignaalit

Korjaussignaaleja on tarjolla useita erilaisia. Yleisimmät korjaussignaalit ovat Egnos, Rangepoint RTX ja RTK. GPS:n ja korjaussignaalin tarkkuudesta puhutaan yleensä suhteellisesta ja absoluuttisesta tarkkuudesta. Suhteellisella tarkkuudella tarkoitetaan etäisyyttä, jonka sisällä opastus pysyy 15 min aikana 95% ajasta. Absoluuttisella tarkkuudella tarkoitetaan taas etäisyyttä, jonka sisällä opastus pysyy 95% ajasta vaikka vuodesta toiseen.

EGNOS
Egnos on ilmainen korjaussignaali, jonka suhteellinen tarkkuus on lähtökohtaisesti luokkaa 20-30 cm. EGNOS-satelliitit ovat alhaalla etelätaivaalla, mistä johtuen sitä voidaan hyödyntää kunnolla vain Etelä-Suomessa. Samasta syystä myös Etelä-Suomessa voi olla esiintyä katvealueita, mikäli pelto rajautuu etelässä metsään tai muuhun korkeaan esteeseen. Egnoksen absoluuttinen tarkkuus on 0,5-1 m, joten Egnosta käytettäessä ajolinjat täytyy vuosittain siirtää oikealle kohdalle. 

RANGE POINT RTX
Range Point RTX korjaus perustuu saman tyyppiseen satelliittipohjaiseen korjaukseen kuin EGNOS, mutta sen tarkkuus on parempi. Sen suhteellinen tarkkuus on noin 15 cm ja absoluuttinen tarkkuus noin 0,5 m. Myös Range Point RTX:n korjaus tulee suhteellisen etelästä ja sen luvataan toimivan luotettavasti vain Tampereen eteläpuolella.

RTK
Ylivoimaisesti tehokkain ja tarkin korjaus, jolla päästään sekä suhteellisessa että absoluuttisessa tarkkuudessa senttimetriluokan tarkkuuteen eli noin 2-3 cm. Tämän ansiosta RTK:lla varustettua konetta voidaan käyttää tarkkuutta vaativaan työhön, kuten rivikasvien kylvöön. Toisaalta ajolinjat pysyvät paikallaan vuodesta toiseen, joten viljelyssä voidaan käyttää vuosittain samoja ajolinjoja, joka helpottaa työtä. Toisin kuin EGNOS ja RangePoint RTX RTK-korjaus hyödyntää kiinteitä tukiasemia, joiden sijainti on tarkasti tiedossa. Signaali välitetään radiolla tai matkapuhelinverkossa. Tämän ansiosta katvealueita muodostuu huomattavasti vähemmän kuin EGNOS ja RangePoint RTX -korjauksissa. Nimensä mukaisesti TOP RTK on RTK-korjaussignaali, eli siinä korjaus välitetään työkoneeseen matkapuhelinverkon kautta. 

RTK_suhteellinen_tarkkuus
RTK-karttapohja

TOP RTK verkon kattavuus

TOP RTK -verkon tukiasemia on kevääseen 2021 mennessä 11 kpl ja niillä katetaan Etelä- ja Länsi-Suomi noin Lappeenranta-Jämsä-Ähtäri-Perho-Kärsämäki-Pudasjärvi linjan länsipuolelta. 

Tukiasemien sijainnit:

Lahti

Vantaa

Hämeenlinna

Somero

Laitila

Tampere

Honkajoki

Seinäjoki

Kokkola

Ylivieska

Oulu

 

 

TOP RTK 12kk lisenssi

 

Tilaa nyt TOP RTK signaali
Se on sekä nopea, tarkka ja  luotetettava. Olemme sisällyttäneet hintaan kaikissa kolmessa operaattori verkossa toimivan SIM-kortin.

Pakettihintaan 650 € alv.0%

Hinta sisältää multioperaattori SIM-KORTIN ja 12 kk datamaksun. Ei sis mahdollista asennusta.

nh-rtk-kuva-1980-03

MIKSI VALITA TOP RTK TARKKUUSVERKKO??

Viljelysmaan optimointi satokarttoja hyödyntämällä

Tuotantopanosten säästö levityskarttojen ja lohkoautomatiikan avulla

Tehokkuuden nostaminen uudelle tasolle täsmäviljelyn ansiosta.

Mukavuuden lisääminen automaattiohjausta käyttäen entistä edullisemmin.

logo_top-rtk-200x200

Anna palautetta tai kysy lisää tietoja

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun viipymättä  yhteyttä!