<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Täsmäviljely

Täsmäviljelytuotteilla helpotat työtäsi ja säästät rahaa

NH_PLM_tasmaviljely_648 (5)

Mitä täsmäviljely on?

Täsmäviljely on yksinkertaisesti tuontantopanosten ja työn kohdentamista oikeaan paikkaan. Tuotantopanos voi olla esimerkiksi siemen, lannoite tai kasvinsuojeluaine, mutta yhtä hyvin myös polttoaine, jonka traktori on käyttänyt peltotöiden aikana.

Kannattavuus ja ympäristö­ystävällisyys

Täsmäviljelyn avulla  parannetaan maatilan taloutta, vähennetään turhaa ajoa ja kuormitetaan vähemmän ympäristöä. 

Uudet sääasemat tuovat tiedon pellolta suoraan puhelimeen ja traktorin ohjaamoon. Useilla moderneilla maatiloilla lohkot saattavat olla sen verran kaukana ettei ruiskutusolosuhteiden arviointi onnistu ilman käyntiä ruiskutettavalla lohkolla ja arvaamattomilla säillä sopivan ruiskutus hetken löytäminen saattaa muodostua ongelmaksi.  FieldXact sääaseman puhelin applikaatio FarmXtend kertoo sinulle milloin on optimi keli ruiskuttaa, varoittaa liian voimakkaasta helteen aiheuttamasta stressistä, kovasta tautipaineesta ja hallasta.  Sääaseman tuottamalla tiedolla säästä aikaa, polttoainetta ja saat täyden tehon kasvinsuojeluaineista, jokainen näistä kohdista parantavat maatilan tehokkuutta, kannattavuutta sekä kuormittavat vähemmän ympäristöä.

Kun tähän lisätään esimerkiksi automaattiohjauksella varustettu traktori jossa on sekä lohko- että määräautomatiikka alkaa eroa syntyä perinteiseen viljelyyn merkittävästi.
Automaattiohjaus estää ajolinjojen liiallisen limityksen ja lohko- sekä määränsäätö automatiikka vähentää päällekkäisen ruiskutuksen määrää päisteellä.

AGXTEND_FIELDXACT
ixtra_648px_26

Säästöjä lohko­automatiikalla

Lohkoautomatiikka rajaa työkoneen työleveyttä esimerkiksi työskenneltäessä kiilautuvalla pellolla ja määräautomatiikka taas säätää pellon sisällä lannoitetarpeen esimerkiksi edellisten vuosien satokarttojen perusteella. Näin tuotantopanokset menevät sinne missä niistä on eniten apua sadon muodostuksessa ja vähentävät samalla myös mahdollisia lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksia ympäristöön.

Ratkaisut

XCN-1050 ajo-opastin

Ajo-­opastimet

Ajo-opastimet ovat olleet käytössä laajasti jo kymmenisen vuotta suomalaisen viljelijän arjessa. Vaahtomerkitsimiin verrattuna ajo-opastin tarjoaa ylivoimaisen tarkkuuden ruiskutustyössä ja siitä onkin tullut varmasti yleisin käyttökohde ajo-opastimille.

Ajo-opastimien käyttöä on kuitenkin helppo laajentaa lisävarusteena saatavilla erityyppisillä ratinpyörittimillä. Näin päästään ottamaan ensimmäinen askel kohti automaattiohjausta ja aitoa täsmäviljelyä.

New Holland PLM ratkaisut

New Holland on ollut edelläkävijä täsmäviljelyn hyödyntämisessä niin traktoreissa kuin sadonkorjuukoneissa. Uusimpina kehityskohteina ovat vuonna 2016 esitelty täysin autonominen NHDrive traktorikonsepti. Käytännön tilatason pilottitestaus näillä automaattisesti toimivilla traktoreilla on aloitettu vuonna 2017.

Lähempänä jokapäiväistä täsmäviljelytekniikkaa on vuonna 2017 esitelty IntelliTurn käännösautomatiikka, jonka avulla automaattisen päistekäännöksen tekeminen onnistuu helposti. Automaattiseen päistekäännökseen voidaan yhdistää myös päisteautomatiikka, jolloin kuljettajan tehtäväksi jää vain koneen valvominen.

PLM connect cab
AFS Connected cab

Case IH AFS ratkaisut

Case IH:n AFS™-järjestelmä (Advanced Farming Systems) on ollut täsmäviljelyn edelläkävijänä jo yli kymmenen vuotta ja antanut viljelijöille mahdollisuuden hallita koko viljelyketjua.

Automaattiohjaukseen on saatavilla Accu Turn eli automaattinen päistekäännös ja HMCII eli päisteautomatiikka. Automaattisen päistekäännöksen avulla traktori tekee päistekäännöksen automaattisesti halutussa kohtaa, halutulla tavalla. Päisteautomaatikalla traktori kykenee tekemään päisteessä suoritettavat toiminnot automaattisesti. Traktori siis pystyy esim. hallitsemaan hydrauliikkaa, nostolaitteita, traktorin nopeutta ym. 

Kverneland täsmäviljely­ratkaisut

Kvernelandilta on tarjolla työkoneohjaukseen ISOBUS-terminaalit, paikannus, sekä käyttömukavuutta helpottavia lisälaitteita.
Kverneland isomatch isobus

Anna palautetta tai kysy lisää tietoja

Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, niin otamme Sinuun viipymättä  yhteyttä!