<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Älykäs viljely

Täsmäviljelytuotteilla helpotat työtäsi ja säästät rahaa

NH_PLM_tasmaviljely_648 (5)

Mitä täsmäviljely on?

Täsmäviljely on yksinkertaisesti tuontantopanosten ja työn kohdentamista oikeaan paikkaan. Tuotantopanos voi olla esimerkiksi siemen, lannoite tai kasvinsuojeluaine, mutta yhtä hyvin myös polttoaine, jonka traktori on käyttänyt peltotöiden aikana.

Kannattavuus ja ympäristö­ystävallisyys

Täsmäviljelyn avulla yritetään parantaa maatilan taloutta, mutta myös säästää ympäristöä. Nämä molemmat tavoitteet on mahdollista saavuttaa esimerkiksi automaattiohjauksella varustetulla traktorilla sekä lohko- ja määräautomatiikalla.
Automaattiohjaus estää ajolinjojen liiallisen limityksen varmistaen, ettei esimerkiksi lannoitetta mene tarpeettoman paljoa peltoon ja samalla säästäen myös työaikaa.

CaseIH_AFS_tasmaviljely_648 (14)
ixtra_648px_26

Säästöjä lohko­automatiikalla

Lohkoautomatiikka rajaa työkoneen työleveyttä esimerkiksi työskenneltäessä kiilautuvalla pellolla ja määräautomatiikka taas säätää pellon sisällä lannoitetarpeen esimerkiksi edellisten vuosien satokarttojen perusteella. Näin tuotantopanokset menevät sinne missä niistä on eniten apua sadon muodostuksessa ja vähentävät samalla myös mahdollisia lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden haittavaikutuksia ympäristöön.

Ratkaisut

NH_PLM_tasmaviljely_648 (6)-728503-edited

Ajoura­opastimet

Ajouraopastimet ovat olleet käytössä laajasti jo kymmenisen vuotta suomalaisen viljelijän arjessa. Vaahtomerkitsimiin verrattuna ajouraopastin tarjoaa ylivoimaisen tarkkuuden ruiskutustyössä ja siitä onkin tullut varmasti yleisin käyttökohde ajouraopastimille.

Ajouraopastimien käyttöä on kuitenkin helppo laajentaa lisävarusteena saatavilla erityyppisillä ratinpyörittimillä. Näin päästään ottamaan ensimmäinen askel kohti automaattiohjausta ja aitoa täsmäviljelyä.

New Holland PLM ratkaisut

New Holland on ollut edelläkävijä täsmäviljelyn hyödyntämisessä niin traktoreissa kuin sadonkorjuukoneissa. Uusimpina kehityskohteina ovat vuonna 2016 esitelty täysin autonominen NHDrive traktorikonsepti. Käytännön tilatason pilottitestaus näillä automaattisesti toimivilla traktoreilla on aloitettu vuonna 2017.

Lähempänä jokapäiväistä täsmäviljelytekniikkaa on vuonna 2017 esitelty IntelliTurn käännösautomatiikka, jonka avulla automaattisen päistekäännöksen tekeminen onnistuu helposti. Automaattiseen päistekäännökseen voidaan yhdistää myös päisteautomatiikka, jolloin kuljettajan tehtäväksi jää vain koneen valvominen.

NH_PLM_tasmaviljely_648 (3)
CaseIH_AFS_tasmaviljely_648 (11)

Case IH AFS ratkaisut

Case IH:n AFS™-järjestelmä (Advanced Farming Systems) on ollut täsmäviljelyn edelläkävijänä jo yli kymmenen vuotta ja antanut viljelijöille mahdollisuuden hallita koko viljelyketjua.

Automaattiohjaukseen on saatavilla Accu Turn eli automaattinen päistekäännös ja HMCII eli päisteautomatiikka. Automaattisen päistekäännöksen avulla traktori tekee päistekäännöksen automaattisesti halutussa kohtaa, halutulla tavalla. Päisteautomaatikalla traktori kykenee tekemään päisteessä suoritettavat toiminnot automaattisesti. Traktori siis pystyy esim. hallitsemaan hydrauliikkaa, nostolaitteita, traktorin nopeutta ym. 

Kverneland täsmäviljely­ratkaisut

Kvernelandilta on tarjolla työkoneohjaukseen ISOBUS-terminaalit, paikannus, sekä käyttömukavuutta helpottavia lisälaitteita.
ixtra_648px_21

Anna palautetta tai kysy lisää tietoja

Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, niin otamme Sinuun viipymättä  yhteyttä!