Ajankohtaista

TOP Service -tunnus on lupaus huippuhuollosta

Agritek myynti

 

AgritekKonerengasHuolto01

Seinäjoen Konerengas Oy:n toimitusjohtaja Jukka Holappa (vas.) ja huollon työnjohtaja Esko Takala korostavat, että TOP Service tunnus on yritykseltä lupaus huollon ammattitaidon ja kattavuuden lisäksi myös palvelusta ja joustavuudesta.

 

Agritekin myöntämä huippuhuollon tunnus TOP Service merkitsee Seinäjoen Konerengas Oy:lle huipputekniikkaa, ammattitaitoa, joustavuutta ja palvelua. Tämän ylläpitäminen vaatii henkilöstön säännöllistä koulutusta, sillä tekninen kehitys haastaa huollon koko ajan.

Vuonna 1986 perustettu, konekauppaan keskittyvä Seinäjoen Konerengas on Agritekin jälleenmyyjänä täyden palvelun koneliike huoltoineen ja varaosapalveluineen. Huolto käynnistyi vuonna 2001, ja konekaupan myyntialue laajeni Seinäjoen pohjoispuolelta Keski-Suomeen Viitasaaren alueelle vuonna 2022.

Samoissa tiloissa konemyynnin kanssa toimiva TOP Sevice -sopimushuolto on yrityksen oma, ja se työllistää kaikkiaan viisi työntekijää. TOP Servicestä on tehty Agritekin kanssa erillinen sopimus.

- Siinä olemme sitoutuneet, että ensiksikin perusasiat ovat kunnossa. Lisäksi meillä on kaikki mahdolliset huippulaitteet ja testerit, joita tarvitaan koneiden huollossa, ja huoltohenkilöstömme on ammattitaitoista, selventää Seinäjoen Konerenkaan toimitusjohtaja Jukka Holappa.

Yritykselle TOP Service tarkoittaa paljon muutakin, ennen kaikkea palvelua ja joustavuutta. Se näkyy esimerkiksi virallisen työajan ulkopuolella tarvittaessa vähintään puhelimitse annettavana huoltopalveluna tai varaosien luovuttamisena sunnuntaisiin.

- Kun meillä on riittävästi väkeä huollossa ja kaksi huoltoautoa, saatamme sesonkiaikana lähteä kiireellisissä tapauksissa maakuntaan kelloon katsomatta. Tuolloin tosin moni muukin saattaa olla samaan aikaan avun tarpeessa, Holappa huomauttaa.

Korjaamotoiminnoista vastaavan työnjohtajan Esko Takalan mukaan huollot ja korjaukset onkin pääsääntöisesti menty tekemään tai ainakin katsomaan niiden tarve paikan päälle. Jos töitä ei pystytä eri syistä tekemään järkevästi, kone pyritään hakemaan huoltotiloihin.

- Entistä useammin noudamme kuitenkin korjattavat koneet suoraan tänne, sillä huoltohallissa on asianmukaiset huoltotilat, kaikki välineet ja laitteet. Täällä myös työturvallisuus on aivan toista maasto-olosuhteisiin verrattuna, hän korostaa.

Huollossa asentajalla on saatavilla hankalissa tilanteissa aina apua toisilta asentajilta. Huoltoa tukee vielä samassa yhteydessä oleva varaosavarasto.

- Varaosat ovat asentajilla käytännössä selkänsä takana.

Holapan mukaan kuljetukset hoituvat varsin näppärästi, sillä yrityksellä on valttinaan oma kuljetuskalusto. Huoltoautolla edes takaisin ajelun sijaan kone voidaan tuoda lavetilla kerralla huoltoon.

- Palvelu on lisäksi hinnoiteltu asianmukaisesti, ettei sen kilometritaksa tule asiakkaalle juurikaan huoltoautoa kalliimmaksi.

 

AgritekKonerengasHuolto02b

Seinäjoen Konerenkaan huolto työllistää kaikkiaan neljä asentajaa, joista asentaja Markus Hyyppä tekee uudelle New Holland -traktorille luovutushuoltoa.

 

Huoltohenkilöstön jatkuvaa koulutusta

Tekniikan, etenkin tietotekniikan, kehittyminen sekä erikoisuuksien lisääntyminen uusissa malleissa vaativat huollolta entistä enemmän ja haastavat sen osaamisen päivittämisen. Huoltohenkilöstö kouluttautuukin säännöllisesti huoltokursseilla.

- Sen lisäksi meillä on harvakseen tulevissa erikoistapauksissa omat kanavat maahantuojaan ja sen kautta tehtaalle. Erittäin tärkeä on myös tiedonvaihto muiden huoltojen henkilöstön kanssa, Takala sanoo.

Holappa jatkaa, että huollon WhatsApp-ryhmä onkin yksi hänen hyödyllisimmistä ryhmistään. Siellä ammattitieto liikkuu nopeasti ja helposti, ja siitä on oikeasti hyötyä.

- Kyllä kaikki koneet on meiltä matkaan saatu eikä ainutkaan kone ole jäänyt liikkumattomaksi, he naurahtavat.

Useamman asentajan huollossa voivat yksittäiset asentajat halutessaan myös erikoistua. Takalan mukaan se on kuitenkin aina kiinni asentajasta itsestään ja hänen mielenkiinnostaan. Toisaalta ammattitaito myös kehittyy vuosien kokemuksen mukaan, jolloin asiat hallitaan entistä paremmin.

Ammattitaitoisen huoltohenkilöstön saaminen on valtakunnallinen ongelma yli merkki- ja yritysrajojen. Saman asian kanssa painiskellaan myös alan oppilaitoksissa, sillä nuorison harrastukset ovat muuttuneet.

Aiemmin oli myös joka kylässä paikallinen, mekaanisten koneiden korjauksen hallitseva seppä. Nyt huolto vaatii erikoisosaamista ja se on keskittynyt suurempiin keskuksiin.

Holappa ja Takala korostavat Konerenkaan tilanteen olevan kohtuuhyvä. Huollossa on osaava porukka ja maksimimäärä, sillä enempää ei tiloihin mahtuisikaan.

Kiitosta heiltä saavat myös koneiden käyttäjät koneidensa huollattamisesta. Varsinkin karjatiloilla töitä on paljon ja koneet ovat kovassa käytössä.

- Tiloilla halutaan pitää koneet kunnossa ja huollattaa sopimushuollossa täsmällisesti, jopa ennakkoon ennen huoltomäärän täyttymistä.

Tutustu tarkemmin: https://seinajoenkonerengas.fi/

 

TEKSTI JA KUVAT: Arto Takalampi

Löydä lähin TOP SERVICE

 

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Voit kysyä lisätietoja tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta. 
Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.