Ajankohtaista

Potila Solver 700:lla läpäisevyyttä muokkaukseen

Agritek myynti

Kuva1

LAURI LÄHTEENMÄKI arvostaa Solver-äkeen monipuolisuutta.

Lauri Lähteenmäki kasvattaa lihakarjaa sekä viljelee erilaisia vilja- ja nurmikasveja Pöytyän Yläneellä, Varsinais-Suomessa.

Ajatus joustopiikkiäkeen vaihtamisesta tuli, kun tilalla lähdettiin keventämään muokkausta. Äkeen yksi tärkeimmistä kriteereistä oli läpäisevyys, sillä esimerkiksi nurmet päätetään syksyisin lautasmuokkaimella, jonka jälkeen keväällä pellot äestetään kylvökuntoon Solver -äkeellä.

Tilan maalajit ovat kivennäismaalajeja sekä orgaanisia maalajeja. Maalajien vaihtelu vaikuttaa muokkausmenetelmiin, minkä vuoksi monipuolinen äes on sopinut Lähteenmäen tilalle. Läpäisevyyden lisäksi Lähteenmäki pitää erityisen tärkeänä sitä, että äkeen kanssa on mahdollista muokata sänkipelto suoraan kylvökuntoon.

Solver 700 -äestä vedetään tilalla 145- hevosvoimaisen tai 135- hevosvoimaisen traktorin kanssa. Lähteenmäen mukaan 150-200 hevosvoimainen traktori olisi kuitenkin tarpeen, sillä mitä kovempaa vauhtia pystyy pitämään, sitä parempi muokkaustuloksesta syntyy.

Äkeen paras ominaisuus on ehdottomasti tämä läpäisevyys, kun pystytään ajamaan pellolla, jossa on pinnalla runsaasti kasvijätettä sekä muuta orgaanista ainetta ilman tukkeutumisriskiä. Sen lisäksi on mahdollisuus suoraan sängen muokkaamiseen”, Lauri kertoo.

 

DJI_Solver700_Sänki (18)

Solver äkeen lisävarustevalikoima on suunniteltu sänkimuokkausta silmällä pitäen.

 

Lisätietoja Potila Solverista saat täältä

 

KUVAT JA TEKSTI: Juho Perävainio

 

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Voit kysyä lisätietoja tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta. 
Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.