<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

Onko kylvömuokkauksella merkitystä?

Agritek myynti
 pikkukuva etuviisto magnum

Tietyissä olosuhteissa, tietyillä maalajeilla ja joinakin vuosina tuntuu, että kylvömuokkauksella ei olisi juurikaan merkitystä – viljan oraat ovat tasaiset ja voimakkaat. Kuten hyvin tiedetään, eivät hyvät oraat ole kuitenkaan itsestäänselvyys. Vuodet ja maalajit vaihtelevat. Vuosi 2018 muistutti varsinkin eteläisessä Suomessa onnistuneen kylvömuokkauksen tärkeydestä.  

Lisää joustopiikkiäkeistä

Tasaisen, hyvän kylvöpohjan varmistamiseksi on myös joustopiikkiäkeeltä vaadittava tiettyjä ominaisuuksia. Näistä ominaisuuksista tärkeimpiä ovat äkeen piikin jäykkyys ja värähtelevyys.

Potila-jouMasterMagnumPlus_Tehokas ja kestävä 1145mm piikki_OTA TAUSTA POIS-1stopiikkiäkeissä piikin jäykkyys takaa tasaisen muokkaussyvyyden pellon jokaisessa kohdassa. Jäykkyyden lisäksi huomiota on kiinnitetty oikeanlaiseen värähtelyyn – hyvin värähtelevä piikki murustaa maata tehokkaasti. Näin haluttu mururakenne saadaan vähäisillä ajokerroilla.

Murustusvaikutusta tehostaa vakiona oleva joustoetulata, sekä lisävarusteina saatavat takalata ja varpajyrä. Äkeen perässä oleva kaarevin harapiikein varustettu jälkihara järjestelee suuret murut pellon pintaan ja pienemmät murut muokkauskerroksen pohjalle.

master etulata2 648

Potila-joustopiikkiäkeiden rungot ovat pitkiä ja ne ovat varustettu 8-9 piikkiakselilla, jolloin äkeen rakenne on hyvin olkea läpäisevä sekä pellon pintaa tasoittava.

Joustopiikkiäkeiden lisävarusteet

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Täytä lomake, voit kysyä lisätietoja tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta.

Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.