<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

Haka Center 30 vuotta

Agritek myynti

Haka Center 30 vuotta - perheyhtiöiden tavoite on tyytyväinen asiakas.

Kempeleessä ja Ylivieskassa toimiva Haka-Center viettää marraskuun lopulla 30-vuotisjuhliaan. Agritek Oy:n ja Haka Centerin yhteistyö juontaa juurensa jo lähes 25 vuoden taakse. Perheyritysten yhteinen taival on ollut pitkä ja luottamus toisen tekemiseen on vain kasvanut vuosien saatossa. Hyvää ja tuloksellista yhteistyötä on ollut helppoa jatkaa. Agritek haluaa onnitella 30-vuotiasta Haka Centeriä ja tehdä edelleen hedelmällistä yhteistyötä heidän kanssaan.

haka-center-henkilosto

Haka-Traktori on nyt Haka Center - palveleva konekaupan keskus 

Haka-Traktorin perinteisen, tunnetun nimen muuttaminen Haka Centeriksi on osoitus kentällä tapahtuvasta muutoksesta. Niin tuote- kuin palvelutarjonnan merkittävästi lisäännyttyä, oli aika muuttaa myös nimeä. Uusi nimi kertoo sen, että tunnettu talo on nyt kaikkien konealalla toimivien monipuolinen kauppa Kempeleessä ja Ylivieskassa, sekä tietysti Internetissä verkkokaupan myötä.

Maatalous ja sen eri osa-alueet tulevat jatkossakin olemaan yrityksen peruspilari. Myynnin ja palveluiden monipuolisuuden laajennuttua niin kunnossapidon kuin puhtaan maanrakentamisen saroilla, oli aika miettiä yrityksen nimen muuttamista enemmän toimialojen kirjon vaatimalle tasolle.

-Haluamme nimen kertovan, että olemme konekaupan keskus. Center-nimellä haluamme myös viestiä, että korjaamomme ja myymälämme palvelevat kokonaisvaltaisesti konealan toimijoita, Haka Centerin omistaja ja yrittäjä Kalle Piirainen sanoo. Kaikki toimintomme tähtäävät siihen, että asiakas saa keskittyä omaan työhönsä ilman konehuolia.

Pienen kokoluokan traktoreiden korvaajiksi maatiloille ovat osittain tulleet kurottajat ja pyöräkuormaimet. Haka Center haluaa pysyä kehityksen mukana tälläkin saralla ja niin huolto -, kuin korjaamopalvelut ovat jo valjastettu näiden osaamiseen. Myös varaosapuolella on tehty muutoksia, jotta palvelut kattaisivat kokonaisuuden entistäkin paremmin.

Konekaupan suunnan muuttaminen on ollut yksi Haka Centerin onnistumisista. Traktoreiden valtakunnallisten myyntimäärien laskiessa, on Haka Center onnistunut paikkaamaan sitä muilla tuotteilla. – Pelkät myyntituotteet eivät olisi riittäneet siihen, Piirainen muistuttaa. – Suurin onnistumisemme johtuu palveluiden laajennuksesta ja hyvästä henkilöstöstä palveluiden tuottajina. Verkkokaupan osuuttakaan ei sovi vähätellä, Piirainen huomauttaa.

Hiukan historiaa 

Pentti Vähäsöyrinki möi ”rakkaan lapsensa” Haka-Traktorin elokuussa 2011 Kalle Piiraiselle. - Se on totta, olin miettinyt yrityksen myyntiä jo vuosia, Pentti Vähäsöyrinki kertoo. Olin tainnut ajatuksestani mainita kyseiselle päällikölle ja hän huomasi Kallessa potentiaalia työni jatkajalle. Kalle mietti ja laski. Keskusteli vaimon kanssa heittäytymisestä tuntemattomaan ja laski taas. Iso investointi jännitti, suorastaan hiukan pelotti.

Aikansa tilannetta punnittuaan Kalle meni Penan puheille. Kaksi maalaispoikaa tulivat hyvin juttuun ja aika oli molemmille otollinen. Pena oli myynyt hyvin ja varaston arvo oli alimmillaan. Hän lupasi olla tukena ja mentorina uudelle, rohkealle yrittäjälle. Pena jos joku tunsi alan ja sen metkut paremmin kuin kukaan. Kalle keskusteli, välillä ”hattu kourassakin”, rahoitusmahdollisuuksista pankin kanssa ja sai kuin saikin palapelin kasaan. Niin kauppa tehtiin elokuussa 2011.

Pena oli tyytyväinen saadessaan luotettavan ja intohimoisen jatkajan yritykselleen. Kalle puolestaan sai Penasta vahvan tukipilarin ja ”auttavan puhelimen”. Vanhat työntekijät, niin huollon kuin myynnin puolella jatkoivat ja olivat Kallelle hyvin lojaaleja ja luotettavia. - Tämä ei ole yrittäjän yhden miehen show, vaan loistava henkilöstö tekee meistä alan eturivin yrityksen, Kalle tuumaa. Asiakaskunta otti uuden yrittäjän hienosti vastaan ja Kallen mukana tuli myös paljon uusia asiakkuuksia hänen edellisen työnsä ansiosta.

- On mukavaa seurata sivusta yrityksen toimintaa ja kasvua, Pena kehuu. Hienosti ovat pärjänneet, joten hyviin käsiin minä yritykseni luovutin. - Penalla on inhimillinen ajatusmaailma ja aito halu siihen, että perustamansa yrityksen jatkaja pärjää myös, Kalle kiittelee.

30 vuoden matka Oulun Huoltopalvelusta Haka Centeriksi 

Pentti ”Pena” Vähäsöyrinki on työskennellyt koneiden ja laitteiden parissa ikänsä. Mies on tehnyt kauppaa käytännössä kaikesta mikä liikkuu tai pyörii, traktoreista autonrenkaisiin. 1970-luvun puolen välin jälkeen Pena lähti navettakalusteiden myyntiin Pellonpajalle. Veri veti kuitenkin takaisin koneiden pariin ja Pena osti Olli Leinosen perustaman Oulun Huoltopalvelun vuonna 1987. – Melko pian muutimme nykyisiin toimitiloihin ja järjestimme nimikilpailun, jonka voitti nimiehdotus Haka-Traktori, Vähäsöyrinki muistaa. - Haka juontuu sijainnista Hakamaan alueella.

Penan myötä Oulun Huoltopalvelun merkittäväksi osaksi oli tullut huoltotoiminnan lisäksi traktori- ja konemyynti, sekä niiden mukana varaosamyynti. Näin Haka-Traktorista tuli merkittävä alueellinen konemyyjä, sekä huoltokorjaamo. Samassa kiinteistössä sijaitsi myös toinen korjaamo, joten asiakaskunnan palvelu oli varmasti parasta mahdollista. Yhdenkään maanviljelijän tai urakoitsijan työt eivät jääneet tekniikkaongelmien vuoksi tekemättä. Sama ajatusmalli ohjaa edelleen Haka Centerin toimintaa.

Pentin ja Kallen tiet kohtasivat monien mutkien kautta 2011 ja loppu on historiaa. Vaikka maailma ympärillä on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti, tehdään Kempeleessä edelleen konekauppaa hyvällä hengellä, asiakasta kuunnellen. Palveluiden laatuun ja tarjonnan monipuolisuuteen panostaen, rohkeasti mutta hallitusti kasvaen. Nöyrä asenne ja ahkera työnteko ovat aina kuvastaneet taloa ja tulevat jatkossakin kuvastamaan.

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Täyttämällä viereisellä lomakkeella voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta.

Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.