Ajankohtaista

FJ Dynamics AT2 käyttökokemuksia puimurissa

Agritek varaosat

1980_HS_A

Heikki Saarenpää Lapuan Hellanmaasta hankki New Holland CX8.70 puimuriinsa FJ Dynamics AT2 -automaattiohjauksen. Heikillä on pitkä n. 15-vuoden kokemus erimerkkisistä automaattiohjauksista, joten kokemusta on kertynyt vuosien varrella paljon. Vuosittainen puintimäärä Heikillä vaihtelee 500-600 ha:n välillä ja automaattiohjaus helpottaa työtä paljon tällä pinta-alalla. Leveällä 9 metrin pöydällä koko leikkuuleveys tulee automaattiohjauksen ansiosta helposti hyödynnettyä ja puitaessa ei synny turhia kiiloja.

Katso alta video ohran puinnista Lapualla elokuussa 2023

Suuri etu automaattiohjauksessa on, että pöydän seurannalle jää nyt paremmin aikaa, kun kuljettajan tarkkaavaisuutta ei tarvitse jakaa puimurin ohjaamiseen käsin. Heikki on tyytyväinen FJ Dynamics AT2 -automaattiohjaukseen, sen RTK-tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Järjestelmä reagoi hyvin tarkkuussignaaliin ja pysyy oikein hyvin ajolinjalla. Tässä järjestelmässä antenni on avattu jo valmiiksi RTK-tarkkuudelle, joten sen erillistä avausta ei enää tarvita.

1980_HS_B

Heikin FJ Dynamics AT2 on varustettu myös lisävarusteena saatavalla Aux-turn päistekäännös -toiminnolla, joka toimii hienosti käytännössä. Siinä voi valita ns. silmukkakäännöksen tai peruutuskäännöksen päisteessä. Vaikka toiminnosta on apua puimurissakin, Heikki pitää sitä oleellisempana varusteena traktorissa.

Sen sijaan erittäin paljon käytetty ja hyödylliseksi havaittu lisävaruste on langaton kaukosäädin, jolla saadaan mm. ajolinjatallennus ja päistekäännös kytkettyä toimintaan helposti ilman näyttöön koskemista.

FJD_BT_kaukosäädin

Paketin mukana vakiona tulevalla NMEA -johtosarjalla Heikki on jakanut paikkatietosignaalin puimurin satokartoitusjärjestelmään, jolloin pärjätään yhdellä antennilla.

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Voit kysyä lisätietoja tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta. 
Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.