<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ajankohtaista

Agritek Oy avaa uuden Top RTK tarkkuusverkon

Agritek myynti

Agritek Oy ja CNH Industrial julkistavat Suomessa uuden Top RTK -tarkkuusverkon. Sen avulla päästään automaattiohjauksessa 1,5 cm tarkkuuteen satokauden aikana.

case-rtk-kuva-648-01

TOP RTK -tarkkuusverkko on CNH Industrial -yhtymän Euroopan laajuinen satelliitipaikannuksen korjaussignaali, jonka Agritek tuo nyt Suomen markkinoille. Top RTK toimii matkapuhelinverkon välityksellä, ja sen avulla päästään paikannuksessa 1,5 cm tarkkuuteen satokauden aikana ja 2,5 cm tarkkuuteen eri vuosien välillä.

TOP RTK nettisivuille

Yleisesti laitevalmistajien käytössä olevien standardien ansiosta Agritekin Top RTK -tarkkuusverkko on yhteensopiva lähes kaikkien markkinoilla olevien ajo-opastimien ja automaattiohjauksien kanssa valmistajasta riippumatta.

Uusi verkko on saatu jo suurelta osin valmiiksi ja sen toiminta on testattu. Tukiasemia tulee alkuvaiheessa 11 paikkakunnalle ja niillä katetaan Etelä- ja Länsi-Suomi noin Lappeenranta-Jämsä-Ähtäri-Perho-Kärsämäki-Raahe linjan länsipuolelta. Verkkoa on tulevaisuudessa tarkoitus laajentaa kysynnän mukaan.

Signaalin kattamilla alueilla korkea tarkkuus ja luotettavuus säilyvät vuodesta toiseen kaikissa olosuhteissa peltolohkon sijainnista riippumatta. RTK on ainoa korjaustapa, jolla esimerkiksi ajourat pysyvät paikallaan vuodesta toiseen, eli kerran tehdyt peltokartat ja ajolinjat pysyvät aidosti paikallaan.

RTK-tasoisen paikannuksen ja tarkan korjaussignaalin hyödyntäminen avaa maatalousalalle uusia toimintamalleja ja mahdollisuuksia, ja se tarjoaa viljelijöille ennen näkemättömän tarkkaa paikkatietoa maaperästä, kasvuolosuhteista ja sadosta. Samalla se tekee viljelystä tehokkaampaa, taloudellisesti kannattavampaa ja ympäristöystävällisempää.

Viljelijät hyötyvät muun muassa siementen, lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden tarkasta ja taloudellisemmasta käytöstä. Pelloilla voidaan tehdä useita ajokertoja pienimmällä mahdollisella ajokertojen päällekkäisyydellä, mikä vähentää hukkapanoksia ja parantaa sadon laatua. Työaikaa ja polttoainetta säästyy, mutta myös ajomukavuus paranee, koska kuljettaja voi keskittyä itse työhön eikä ajamiseen.

Uuden Top RTK -tarkkuusverkon voi tilata Agritekin Case IH ja New Holland -jälleenmyyjiltä 20.12.2020 asti edullisella avaustarjouksella hintaan 650 € alv 0. Tärkeä yksityiskohta on, että Top RTK -vuosimaksuun kuuluvat 12 kk datamaksu sekä eurooppalainen multioperaattorin SIM-kortti. Sen ansiosta paikannuslaite käyttää signaalin hakuun aina parhaiten kulloisellakin hetkellä toimivaa matkapuhelinverkkoa.

TOP RTK avaustarjous

nh-rtk-kuva-648-01

logo_top-rtk-200x200

 

Kysy lisätietoja tai anna palautetta

Täyttämällä viereisellä lomakkeella voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai antaa palautetta haluamastasi aiheesta.

Viestin välittyy halutessasi valitsemallesi jälleenmyyjälle.