Legendaarinen puimuri

Axial FLow on legendaarinen rumpupuimureiden edelläkävijä. Se toimii tehokkaasti ja luotettavasti myös Suomen oloissa. Katso käyttäjän haastattelu videolta.

Axial Flow 3D-esittely

HubSpot Video

Aito ja alkuperäinen

Axial Flown tullessa markkinoille 1977 se oli markkinoiden ensimmäinen yksirumpuinen rumpupuimuri tarjoten ainutlaatuista tehokkuutta, tarkkuutta ja hellää jyvän käsittelyä. Alkuperäisen idean keksijänä, patenttien omistajana ja innovatiivisena tuotekehitykseen panostavana yhtiönä Case IH on pysynyt rumpupuimurien kehityksen suunnannäyttäjänä.

Syksyllä 2019 kierrrettiin Case IH Axial Flow 6140 koneen  kanssa ympäri Suomea. Kiertueen aikana puitiinohraa, vehnää ja kauraa. Kelit olivat vaihtelevat, välillä oli tosi kuivaa ja välillä todella märkää. Märintä viljaa puitiin Jalasjärvellä, jossa ohran puintikosteus oli lähes 40%. Axial Flow suoriutui loistavasti.  

Esimerkiksi vuonna 2017Latviassa, missä Axial Flow:lla on merkittävä markkinaosuus, olosuhteet olivat  äärimmäisen hankalat. Axial Flow kykeni  haastavissa olosuhteissa puimaan viljaa, jonka kosteus oli jopa yli 40 %. 

Axial Flow -mallistossa on kaksi kokoluokkaa, eli 150- ja 250-mallistot. Suomen olosuhteisiin yleensä kokoluokaltaan sopiva on 150-mallisto, jossa on tarjolla kolme eri versiota. 

Axial Flow sopii loistavasti Suomen haastaviin olosuhteisiin, jossa puimurilta vaaditaan monipuolisuutta, tehokkuutta, kestävyyttä ja luotettavuutta. Rumpupuimurien kehityksen pioneerin ja alan suunnannäyttäjän asema näkyy siinä, että Axial Flow tarjoaa markkinoiden hellimmän ja puhtaimman jyvän erottelun sekä pienimmät jyvätappiot. Axial Flown pitkä kehitystyö näkyy myös koneen helppona käytettävyytenä, edullisina ylläpitokustannuksina ja loistavana kaikissa olosuhteissa.

HubSpot Video

 

Katso Axial Flow koko esittelyvideo

Ohjaamo

Axial Flown ohjaamossa toistuu Case IH:lle tyypillinen mukavuus, tilavuus, loistava työergonomia, hyvä näkyvyys ja alhainen melutaso.  

Istuin on aktiivijousitettu ilmaistuin, jossa jousitus reagoi liikkeisiin salamannopeasti ja automaattisesti. Jousitus toimii pysty- ja vaakasuunnan lisäksi myös sivusuuntaan. Kattavaan vakiovarustukseen kuuluvat myös mm. automaatti-ilmastointi. 

Sujuvaa puimurin hallintaa
Case IH on suunnitellut Axial Flown ohjaamon, niin että kaikki puimurin tärkeimmät toiminnot voidaan tehdä oikeanpuoleisesta käsinojan monitoimikahvalla. Kahvasta onnistuu mm. puimurin nopeuden, pöydän sekä kelan korkeuden hallinta. 

Kosketusnäytöstä tiedot ja säädöt
AFS700 on samanlainen kosketus- ja värinäyttö kuin traktoreissakin. Värinäytöstä onnistuu kaikki puimurin säädöt ja käyttötiedot. Axial Flow -puimureissa on älykäs esisäätöjärjestelmä,  jolla optimoidaan puimurin säädöt eri olosuhteisiin. Säädöt on muutettavissa ja niitä voidaan lisätä milloin tahansa. Esisäädöissä voidaan huomioida lako- ja pystyvilja, mäkisyys, päisteet jne. Esisäädöt vaikuttavat seuraaviin puimurin toimintoihin: laonnostokelan nopeus ja korkeus, roottorin nopeus ja puintiväli, seulaston säädöt ja tuulen nopeus.

Ohjaamon suuri ikkunapinta-ala ja hallintalaitteiden oikea sijoittelu takaa aivan uskomattoman hyvän näkyvyyden leikkuupöydälle ja puimurin reunoille. Pimeässä puintia ei tarvitse keskeyttää vaan työtilan voi valaista kirkkailla LED-työvaloilla. 

caseih_puimuri_axial_flow_648 (2)

Ergonominen työhuone

Case IH:n loppuun asti mietitty hyvä työergonomia, hallintalaitteiden sujuva ja monipuolinen käyttö näkyvät Axial Flowssa. Kaikki hallintalaitteet on keskitetty  käsinojaan, ja eniten käytettävät toiminnot kuten pöydän ja kelan korkeuden käyttö, pöydän kallistuksen hallinta ja puimurin nopeuden säätö sekä suunnanvaihto löytyvät monitoimikahvasta. AFS700 kosketusnäyttö on sijoitettu näkyvälle paikalle, mutta kuitenkin niin, ettei se haittaa näkyvyyttä puimurin pöydälle.  

Hiljainen ja mukava

Axial Flown ohjaamo on hiljainen ja kotoisasti sisutettu. Mukavat kuljettajan ja apukuskin istuimet täydentävät Axial Flown mukavuuden. Puimuriin on saatavilla lisävarusteena nahkaiset penkit joista kuljettajan istuin on myös ilmastoitu. 

caseih_puimuri_axial_flow_648 (9)

Puintikoneisto

Axial Flow -rumpupuimurin ydin on roottori, joka tekee sekä irtipuinnin että erottelun. Tämän menetelmän vahvuudet ovat hellävarainen ja hierova puintitapa, monipuolisuus eri kasvilajeille sekä vähäisempi tehontarve. Hellä, mutta tehokas puintitapa perustuu siihen, ettei puinti perustu irti lyövään puintikelaan, vaan kasvimassa kiertyy roottorin ympärille ja roottori hankaamalla pui jyvät erittäin hellävaraisesti. Tästä myös seuraa se, että olki on tavanomaista karkeampaa, jolloin se maatuu maassa tai sulaa eläimen ruuansulatuksessa tavanomaista paremmin.

HubSpot Video
caseih_puimuri_axial_flow_1980 (1)

Roottori on rumpupuimurin ydin

Rumpupuimurin idea on roottori, joka tekee pyörimällä sekä irtipuinnin että erottelun. Tämä puintimenetelmä on erittäin tehokas, hellävarainen ja monipuolinen. Boonuksena tehokkaan irtipuinnin lisäksi roottori karhentaa oljen, minkä ansiosta se maatuu maassa ja sulaa eläimen mahassa tavanomaisesti puitua olkea paremmin. 

Tehokkaalla puimurilla erittäin tehokas erittely

Tehokas puimuri tarvitsee tehokkaan erottelun. AxialFlowssa on 3,19 neliön ylä- ja 2,33 neliön alaseula (tuulen alla), mitkä täydentävät roottorin hellän irtipuinnin. Roottorin jälkeen oljet putoavat suoraan silppuriin. Rumpupuimurissa ei ole kohlimia, minkä takai puimuri on tehoihinsa nähden varsin lyhyt. 

CaseIH_AxialFlow_irtipuinti-1

Säiliö ja Silppuri

Usein puimurin säiliö tyhjennetään paikoillaan. Tyhjennyspaikalle meno ja säiliön tyhjennykseen käytetty aika on pois puintiajasta. Tämän takia Axial Flowssa on erittäin suuri viljasäiliö joko 8 800 (5140 malli) ja 10 570 l (6140 ja 7140). Säiliö tyhjenee 113 l/s vauhdilla, minkä ansiosta puimurin seisonta-aika voidaan minimoida.  Tyhjennystorvi on pituudeltaan 7,4 m 5140) ja 7,8m (6140, 7140), minkä ansiosta tyhjennys onnistuu suureenkin peräkärryyn. Tyhjennyskairan suuaukon torvea voidaan säätä puimurin ohjaamosta, joten peräkärry on helppo täyttää aivan täyteen. 

Axial Flown silppuri sijaitsee heti roottorin takana, minkä ansiosta oljen käsittelylle on useita mahdollisuuksia. Ohjaamosta on mahdollista säätää olki levittäytymään puidulle alueelle tai menemään karholle. Olki voidaan säätää silputuks tai silppoutumattomaksi. Tarjolla on seitsemän erillaista silppuriterän asentoa. Hierovan puintitavan ansiosta olki on esikäsitelty jolloin se maatuu maassa tai sulaa eläimen ruoansulatuksessa tavanomaisesti puitua olkea paremmin. 

CaseIH_AxialFlow_pahnanlevitin

Oljet levälleen tai karholle

Puitu olki voidaan levittää koko puidulle alalle erittäin tehokkaiden levityslautasten ansiosta. Lautaset voidaan myös kytkeä pois päältä. jolloin puitu olki menee karholle. Levityslautaset on helppo vetää puimurin sivuun, jolloin esim. seulaston huoltaminen on erittäin helppoa. 

Tehokas ja helppokäyttöinen säiliön tyhjennys

Axial Flow:n vakiona tuleva säiliön tyhjennystorvi on 6,6m pitkä ja isävarusteena on saatavilla pidempi tyhjennystorvi 7,4m (5140) ja 7,8m (6140, 7140). Pitkän torven ansiosta säiliön tyhjentäminen on turvallista ja esimerkiksi märissä olosuhteissa säiliö voidaan tyhjentää vaikka ojan yli maantiellä olevaan peräkärryyn. Mahtava lisävaruste Axial Flowssa on liikuteltava torven pää, millä peräkärryn täyttäminen on helppoa ja tehokasta.

CaseIH_AxialFlow_tyhjennystorvi

Voimansiirto

Axial Flow-puimureissa on polttoainetaloudelliset välijäähdytetyt FPT:n 6,7 (5140) ja 8,7 litran (6140, 7140)  turbomoottorit joiden maksimiteho on 312-449 hv. FPT industrial on maailman toiseksi suurin moottorin valmistaja. FPT kykenee täyttämään kiristyvän ympäristölainsäädännön vaatimukset samalla kun moottorit ovat tehokkaita ja taloudellisia. Suuren 950 litran polttoainesäiliön myötä kuljettaja voi rauhassa keskittyä puimiseen, kun polttoaine ei kovin nopeasti lopu. 

Axial Flowssa vaihteistossa on kaksi nopeusaluetta, jotka valitaan sähköisesti ohjaamosta löytyvällä napilla. Aluetta ei kesken työn tarvitse vaihtaa, sillä alue 1 on tarkoitettu puintityöhön ja alue 2 siirtoajoon. Puimuriin on saatavilla lisävarusteena neliveto, mikä haastavissa oloissa oleellisesti lisää pitoa ja säästää maan rakennetta. 

Puimurin pyörittäminen vaatii paljon tehoa, minkä takia tehon siirtämisen on oltava mahdollisimman tehokasta. Moottorin tuottama teho välittyy roottorille pelkästään kahden remmin välityksellä. Roottorin nopeutta voidaan säätää 250-1 150 rpm. 

background

Etsi lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.

Liity kanta-asiakkaaksi

Liittymällä Agritek Oy:n kanta-asiakkaaksi saat huomattavia etuja, kuten -15% alennuksen viikkotilauksena tilattavista Case IH ja New Holland -varaosista