Ajankohtaista

Telatraktori - Case IH Magnum Rowtrack ja Quadtrack paras mahdollinen vetoteho

Case IH -myynti

Case IH telatraktori on tehokas, sen vetoteho on ylivoimainen, maahan kohdistuva pintapaine minimaalinen ja ajettavuus aivan uskomaton.

Telatraktorilla on merkittäviä etuja rengaskoneeseen nähden. Mietittäessä traktorin vetotehon maksimointia tai raskaiden koneiden peltoon kohdistuvan vaikutuksen minimointia, on telat ylivoimainen vaihtoehto. Myöskin oikein vertailtaessa telatraktorin hinta on samaa luokkaa rengaskoneen kanssa. Case IH:lla on tarjolla kaksi telatraktorimallia, Magnum Rowtrack ja Quadtrack.

Keskimäärin voidaan sanoa, että renkaiden luiston myötä menetetään vetotehoa (ja vääntöä) noin 15 %. Luistoa syntyy, kun renkaan ripa pureutuu maahan ja käytännössä siirtää maata. Voimanvälitys maan ja renkaan välillä on tehokkainta, kun luisto on noin 10 – 20 %. Tämä on fysiikkaa ja kaikille toimijoille sama. Ilman luistoa ei ole pitoa, eli se on välttämätön paha. Renkaan luisto kasvaa sitä mukaa, kun olosuhteet heikkenevät esim. märissä olosuhteissa. Kun olosuhteiden heikentyminen jatkuu, jossain vaiheessa luisto-% menee liian suureksi, jolloin pito häviää ja renkaat alkavat sutimaan. Mitä haastavammat olosuhteet, sitä suurempi on ero renkaiden ja telojen välillä. Tämä perustuu siihen, että telojen pintapaine on pienempi ja kantavuus suurempi. Hyvän pidon saadakseen telojen ripojen ei tarvitse pureutua maahan läheskään samalla tavalla kuin renkaiden ripojen. Telojen osalta tehohäviö on vain noin 0,5 %. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esim. 310 Magnum Rowtrack (maksimitehoiltaan 347 hv) vastaa vetoteholtaan 430 hv traktoria, missä on renkaat.

Siirry Case IH telatraktorien erikoissivulle

Maan rakenne on kasvin kohtu, älä pahoinpitele sitä! Case IH -telat suojelevat maan rakennetta ja tarjoavat käyttäjälle monipuolisuutta mm. pääsyn peltotöihin hieman aiemmin

Ei ole missään tapauksessa samantekevää, minkälaiset telat traktorissa on tai kuinka monta niitä on. Maan rakenne vihaa luistoa eli esim. renkaan sutimista tai telan maan hieromista. Traktori, jossa on kaksi telaa ja kääntyminen perustuu telojen nopeuseroon, ei ole maan rakenteelle hyväksi. Tällaisella traktorilla myös esteen ylittäminen on epämiellyttävää sekä kuljettajalle että maan rakenteelle. Maan rakenne on kasvin kohtu, älä pahoinpitele sitä.

caseih_traktori_magnum_648 (7)

Vähän provosoivasti voidaan sanoa, että telojen avulla voidaan raskailla koneilla mennä pelloilla ja silti toimia erittäin alhaisilla pintapaineilla. Tämä mahdollistaa esim. apulannan pintalevityksen syysviljoille erittäin aikaisessa vaiheessa. Myöskin kyntäminen hyvinkin märissä olosuhteissa onnistuu ilman maan tiivistymistä. Samoin lietteen levitys on telatraktorilla mahdollista tehdä hieman rengastraktoria aikaisemmin. Erittäin suuri etu teloilla on kapeus, nehän tekevät paripyörät tarpeettomaksi. Tämä luo todella suurta ajomukavuutta, kun usein varsin ahtaissa paikoissa ja teillä ajettaessa yhdistelmä ei vie läheskään yhtä paljon tilaa kuin vastaava traktori paripyörillä. Myöskin kustannuksissa säästetään, kun paripyörät voidaan jättää hankkimatta.

Magnum Rowtrackia voit ajaa kuten tavallista traktoria.
Quadtrack runko-ohjauksella maailman tehokkain traktori

Case IH:lla on kaksi telatraktorimallia. Magnum Rowtrack (310-380) ja Quadtrack (470-620). Magnum Rowtrackissa telat on asennettu taka-akseliin takarenkaiden tilalle ja ohjaus tapahtuu perinteiseen tapaan eturenkaita kääntämällä. Quadtrackissa teloja löytyy neljä ja ohjaus tapahtuu runko-ohjauksella. Case IH:n telatraktorit kääntyvät ihan samalla tavalla kuin rengastraktorinkin, jolloin se ei turhaan luistata teloja maata vasten ja täten tuhoa maan rakennetta. Quadtrackin malli 620 on jo pitkään ollut maailman tehokkain traktori. Kokemus tuo varmuutta ja Case IH on suurten traktorien kokenein ja tuotekehitykseen eniten panostava traktorivalmistaja.

Case IH:n telat ovat huoltovapaat, automaattisesti kiristyvät ja telojen laakereiden öljytasot on helppo nähdä rullien päässä olevien paljastimien kautta. Telojen keskellä olevat kolme rullaa ovat hieman alempana kuin telan reunimmaiset rullat. Tämän ansiosta telat eivät kovalla alustalla kosketa maata koko pinta-alallaan, jolloin ajettavuus paranee ja niiden käyttöikä pitenee. Telojen käyttöikä on samaa tasoa renkaiden kanssa. Teloja on saatavilla Continental- ja Camso-merkkisinä 24” ja 30” leveyksillä.

Usein kysytään, nostavatko telat traktorin hintaa. Vastaus: Oikein vertailtaessa telatraktorin hinta on samaa luokkaa rengaskoneen kanssa. Telat korvaa paripyörät ja samat vetotehot- ja väännöt saadaan vietyä hyötykäyttöön pykälää pienemmällä koneella. Tällöin vertailukelpoinen hintaero rengastraktorin ja telatraktorin välillä painuu olemattomaksi tai jopa telatraktorin eduksi.

Kerro kuka olet, klikkaa alla olevaa linkkiä ja siirry Case IH telatraktorien erikoissivulle. Erikoissivulla on videoita, yksityiskohtaista lisätietoa ja kuvia. 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.