20.03.2017

Case IH viettää tänä vuonna 175. juhlavuottaan


175 vuotta sitten Jerome Increase Case perusti Racine Threshing Machine Works -nimisen yrityksen Yhdysvalloissa Wisconsinin Racinessa valmistaakseen koneita, joilla nopeutetaan viljan erottelua elonkorjuun jälkeen.
 
Katso tästä historiavideo>>
 
“On hämmästyttävää nähdä, kuinka pitkälle maataloukoneala ja yrityksemme ovat tulleet viimeisen 175 vuoden aikana, varsinkin kun otetaan huomioon, että olemme tänään vahvempia kuin koskaan ennen”, toteaa Case IH -tuotemerkin pääjohtaja Andreas Klauser.
 
"Innovatiivista lähestymistapaamme on aina ohjannut halu tarjota asiakkaille yhä parempaa teknologiaa, jonka avulla he voivat viljellä tehokkaammin ja kannattavammin. Jerome Case aloitti tämän periaatteen soveltamisen työskenneltyään laajalti maatalouskoneiden parissa ennen oman yrityksensä perustamista. Hän uskoi, että jokaisen yrityksessä valmistetun laitteen on lunastettava asiakkaalle annettu lupaus, ja hän piti henkilökohtaisesti huolta lupauksen toteutumisesta. Nämä periaatteet inspiroivat ja ohjaavat meitä edelleen”, sanoo Klauser.
 
Yhtiön alku liittyy läheisesti Amerikan talouden kehitykseen, kun pioneerit muuttivat länteen ja uusia tiloja perustettiin ruokkimaan idän kasvukeskuksia. Vuonna 1869 Case valmisti ensimmäisen höyryvoimalla käyvän traktorin. Se oli tosin pyörillä varustettu, mutta sitä vedettiin hevosilla ainoana tehtävään tuottaa voimaa muille koneille. Vuonna 1876 rakennettiin ensimmäinen itsekulkeva höyrykone. Kun höyrykoneet korvasivat nopeasti hevoset puinnissa, J.I. Case Threshing Machine Company oli vuonna 1886 jo maailman suurin höyrykoneita tuottaja.
 
Vuonna 1902 viisi alan yritystä yhdistyi, ja ne muodostivat uuden yhtiön nimeltä International Harvester Company Chicago. Perustamisesta huolehti henkilökohtaisesti, J. P. Morgan, amerikkalainen suurpankkiiri, joka tuolloin hallitsi yritysrahoitusta ja teollisuuden järjestelyjä. Yhtiö julkisti ensimmäisen leikkuupuimurinsa vuonna 1915, ja vuonna 1923 esiteltiin Farmall, maailman ensimmäinen riviviljelyyn tarkoitettu traktori. Se oli vallankumouksellinen traktorin ja työkoneiden yhdistelmä kyntöön, muokkaukseen ja sadonkorjuuseen. Se tarjosi maanviljelijöille lisää tuottavuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta.
 
International Harvester myi yli viisi miljoonaa Farmall-traktoria, ja vuonna 1977 julkistettiin ainutlaatuinen roottoripuimuri Axial-Flow. Se mullisti sadonkorjuun yksinkertaisuudellaan ja laadukkalla viljalla, ja koneessa yhdistyvät kapasiteetti sekä hyvä jälleenmyyntiarvo. Axial-Flow edustaa edelleen puimuriteknologian suurinta suorituskykyä.
 
Case IH muodostettiin vuonna 1985, kun J. I. Case osti International Harvesterin maatalouskoneet, ja siten perinteikkäät Case ja IH yhdistyivät yhdeksi brändiksi. Sen ensimmäinen tuote, Magnum-traktori, tuotiin markkinoille vuonna 1987, ja siitä tuli ensimmäinen traktori, joka voitti Industrial Design Excellence Award -palkinnon. Magnum on edelleen yksi tunnetuimpia Case IH -koneita, ja niitä on myyty jo yli 150 000 kappaletta. Vallankumouksellinen Case IH Quadtrac -traktori julkistettiin vuonna 1996, ja 692 hv:n Steiger Quadtrac 620 on tällä hetkellä tehokkain sarjatuotannossa oleva traktori maailmassa.
 
Vuosituhannen vaihteen jälkeen, jolloin Case IH esitteli uudelleen Farmall-brändin, tekniset innovaatiot ovat jatkuneet keskeytyksettä.
 
• Case IH Advanced Farming Systems (AFS™) on ollut täsmäviljelyn eturintamassa yli kahden vuosikymmenen ajan.
• Vuonna 2000 esiteltiin portaattoman voimansiirron tekniikka, joka mahdollistaa CVX- traktorin optimaalisen yhdistelmän tehoa ja polttoainetaloutta.
• Efficient Power -moottoriteknologia täyttää uusimmat Stage IV (Tier 4 Final) -päästönormit ilman monimutkaista pakokaasujen takaisinkierrätys tai hiukkassuodatinta.
• Case IH Magnum 380 CVX äänestettiin vuoden traktoriksi 2015 kansainvälisessä EIMA näyttelyssä Bolognassa
• Case IH Optum CVX -traktori nimettiin vuoden koneeksi 2016 Agritechnica-näyttelyssä Saksassa.
• Optum 300 CVX saavutti vuoden traktori 2017 -huomionosoituksen EIMA-näyttelyssä Italiassa vuonna 2016. Tuomariston mielestä traktori vastaa suuritehoisen mutta kohtuupainoisen traktorin tarpeeseeen erityisesti Euroopassa.
• 2016 Farm Progress Shown vierailijat USA:ssa olivat yllättyneitä Case IH:n esitellessä autonomisesti kulkevan traktorin konseptin.
 
“Vuosikausia jatkuneen laaduntarkkailun, sinnikkyyden ja kehitystyön tuloksena saamme nyt viettää Case IH:n 175. merkkipäivää. Meillä on samalla oivallinen tilaisuus pohtia, miten tulevaisuudessa sovellamme periaatteitamme innovatiivisen teknologian, tehokkuuden ja suunnittelun saralla", Andreas Klauser toteaa.
 
“Olen varma, että mikäli Jerome Case voisi nähdä yhtiön tänään, hän ymmärtäisi kauan sitten puolustamiensa perusarvojen olevan edelleen kaiken tekemisemme ytimessä. Hän epäilemättä hyväksyisi asiakkaidemme osallistumisen jokaisen uuden mallisarjan ja tuotteen kehittämiseen. Mutta mitä hän ajattelisi autonomisen traktorin konseptista, sitä voimme vain arvailla! Kun katson valtavaa muutosta, joka on tapahtut maataloudessa viimeisen 175 vuoden aikana, on jännittävää miettiä, mitä voidaan saavuttaa seuraavan 175 vuoden taipaleella. Olen varma, että siitä keskustellaan juhliessamme yhdessä asiakkaiden, jälleenmyyjien ja työntekijöiden kanssa”.