<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Pysy linjoilla

Ajouraopastimet ja -ohjaukset - toimivat ratkaisut kaikkiin käyttökohteisiin

Ensimmäinen askel täsmäviljelyyn

Ajouraopastimet

Ajouraopastimet tarjoavat matalan kynnyksen siirtymiseen kohti täsmäviljelyn maailmaa. Ajouraopastinta voidaan käyttää yksinkertaisimmillaan esimerkiksi ruiskutraktorissa korvaamaan perinteistä vaahtomerkitsintä. Vapaasti käytettävän EGNOS -korjaussignaalin avulla saavutettava tarkkuus, noin +/-20 cm vierekkäisten ajolinjojen osalta, riittää mainiosti tähän käyttötarkoitukseen.

Ajouraohjaimet

Seuraava askel kohti täsmäviljelyä otetaan, kun ajouraopastinta täydennetään ratinpyörittimellä. Ratinpyöritin voi olla joko ratin kehää pyörittävä rulla tai rattiakselille asennettava pienikokoinen moottori. Molempien osalta toimintaperiaate on sama: ajouraopastin ohjaa pyöritintä ja ohjaa siten traktoria tai puimuria haluttuun suuntaan.

XCN-1050-648

XCN-1050 ajouraopastin

XCN-1050 on uuden sukupolven ajouraopastin, jonka alustana käytetään Android -käyttöjärjestelmällä varustettua tablettia. Iso 10,1" (25,6cm) kosketusnäyttö tekee XCN-1050:n käytöstä erittäin kätevää.  Opastin on myös erittäin monikäyttöinen, joten esimerkiksi säätietojen päivitys nettiselaimen kautta onnistuu helposti. 

 

XCN-1050 opastimessa opastusta varten on Precision IQ käyttöliittymä. Käyttöliittymä on intuitiivinen, joten sen käyttö on helppoa. Asetukset ovat helposti muutettavissa ja käyttöliittymän tietokannasta löytyy satojen traktoreiden perusmitat, joka tekee käyttöönotosta helppoa.

Näytössä on bluetooth ja Wi-Fi yhteydet tiedonsiirtoa varten ja lisäksi se on ISOBUS yhteensopiva (vaatii erillisen aktivointilisenssin)

Opastimen mukana tuleva NAV900 antenniin on verrattuna AG-25 antenniin lisätty toimintoja, kuten gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi, joiden avulla paikannuksesta saadaan entistä tarkempaa. Lisätyt toiminnot helpottavat myös jälkikäteen tehtävää automaattiohjauksen asennusta, sillä tarvittavia komponentteja on aikaisempaa vähemmän.

XCN1050_1
XCN-1050_kuvakaappaukset-096733-edited

XCN1050_2-183481-edited
XCN-750

XCN-750 ajoura­opastin

Keväällä 2020 markkinoille tullut XCN-750 on isoveljensä XCN- 1050 tapaan helppo asentaa ja sen käyttö on kätevää nykyaikaisen käyttöliittymän ja 7" monisormitekniikkaa tukevan näytön ansiosta (resoluutio 1024x600). XCN-750 ajouraopastin tarjoaakin helpon ensiaskeleen täsmäviljelyyn ja sitä voidaan helposti täydentää ratinpyörittimellä ja lohko-ohjauksella esimerkiksi kasvinsuojeluruiskua varten. Opastimella on mahdollista ohjata myös ISOBUS työkoneita. 

Opastimelle voidaan määrittää peltokohtaisesti useita erilaisia ajolinjamalleja. Valittavissa olevat ajolinjamallit ovat AB-linja/A+ linja,  FreeForm, päisteajo, ympyräajo, toistuvat kaarteet.

Näistä yleisimmin käytettyjä ovat kolme ensimmäistä mallia.  AB-linja/A+ linja jossa kuljettaja määrittää suoran ajolinjan. FreeForm malli on erinomainen epäsäännöllisten muotoisten peltojen opastusta varten.  Sillä  pystyy luomaan kaarevia ja suoria viivoja tallentamalla ajetun reitin ja opastin opastaa seuraavan linjan ajetun reitin mukaisesti. Päisteajossa määritetään ensin pellon reunat ja päisteurien määrä, jonka jälkeen opastin täydentää automaattisesti päisteiden sisälle suorat ajourat.  

EZ-pilot-551285-edited

EZ-Pilot

EZ-Pilot automaattiohjaus on edullinen rattiakselille asennettava sähkömoottori, jota ajouraopastin ohjaa. Myyntipaketti sisältää sähkömoottorin lisäksi tarvittavat johdot sekä IMD-600 ohjainlaatikon jossa on T3™ kaltevuuskompensaattorin. Järjestelmän asennus on helpointa ja siisteintä kun lisäksi hankitaan traktorikohtainen asennussarja ja sähkömoottoria varten suunniteltu ohjauspyörä, joka madaltaa rattiakselin korkeutta.  

EZ-pilot on yhteensopiva Case IH ja New Holland FM-750 sekä XCN-2050 opastimien sekä vastaavien Trimblen opastimien kanssa. 

Verrattuna kilpailijoiden järjestelmiin EZ-pilotin sähkömoottori on vahva, ohjaus on tarkka ja järjestelmä näyttää enemmän integroidulta kuin muut järjestelmät. 

EZ-pilot_Pro

EZ-Pilot Pro

EZ Pilot Pro automaattiohjaus on suunniteltu yhteensopivaksi XCN-1050 ja XCN-750 opastimen kanssa.  EZ-Pilot Prossa käytetään samaa sähkömoottoria ja traktorikohtaisia asennussarjoja kuin EZ-Pilotissa. NAV900 ja  kanssa EZ-Pilot Pro järjestelmään ei kuulu erillistä IMD ohjainlaatiokkoa vaan NAV-900 antennista löytyy valmiiksi tämä ominaisuus. NAV500 antennin kanssa EZ-pilot Pro järjestelmä tarvitsee erillisen IMD-900 ohjaimen. Ohain on kuitenkin edeltäjäänsä pienempi, sillä kaltevuuskompensaattori löytyy NAV500 antennista . EZ-Pilot Pron lisäksi tarvitset ominaisuuden aktivointikoodin opastimelle. 

EZ-Pilot Prossa automaattiohjaus pysyy päällä myös pysähdyksissä 15 sekunnin ajan, joten pienen pysähdyksen jälkeen ohjausta ei tarvitse kytkeä uudelleen päälle.  EZ-Pilot Prolla pystyy myös peruuttamaan 15 sekunnin ajan. 

Autopilot_motor_drive

Autopilot Motor Drive

Autopilot Motor drive (APMD) automaattiohjaus FM-750 opastimeen koostuu samasta sähkömoottorista kuin EZ-Pilot ohjauksissa, johtosarjasta ja Trimblen Nav controllerista.  XCN-1050 opastimeen AMPD ohjaus sisältää samat komponentit kuin EZ-Pilot Prossa, mutta toiminnallisuudet ovat eriä. 

Verrattuna EZ-pilot ohjausjärjestelmiin suurimpina eroina ovat se, että Autopilot Motor Drive järjestelmä pystyy hakeutumaan ajolinjalle suuremmalta lähestymiskulmalta sekä lisäksi sitä voidaan käyttää hitaammassa vauhdissa kuin EZ-Pilot järjestelmiä (500m/h). Kolmantena eroavaisuutena on mahdollisuus käyttää sitä myös peruuttaessa. 

XCn-1050 ja FM750 lite opastimiin tarvitaan laitteiston lisäksi APMD tuen aktivointikoodi.

 

Autopilot_can

Autopilot Can

Autopilot CAN ohjausjärjestelmässä XCN1050 opastimen NAV900 antenni kytketään suoraan Traktorin CAN-väylään. Jos traktorissasi on tehdasasenteinen automaattiohjausvalmius tällä järjestelmällä pystytään ottamaan se käyttöön edullisesti ja helposti. Mikäli traktorissa ei ole tehdasasenteista valmiutta ja halutaan käyttää CAN-ohjausta traktoriin on ensin asenettava traktorivalmistajan jälkiasennussarja. 

Autopilot CAN järjestelmän käyttöön tarvitaan opastimen ja traktorikohtaisen välikaapelin lisäksi ainoastaan Autopilot CAN järjestelmän aktivointikoodi. 

Autopilot

Autopilot

 Autopilot järjestelmä on jälkiasenteinen integroitu automaattiohjaussarja, jossa traktoriin asennetaan ohjaukseen hydraulipiiriin ohjainsarja. Lisäksi tarvitaan Nav controller ohjain, etuakselille asennettava ohjauskulma-anturi sekä FM750 tai XCN-1050 opastin.  

Toisin kuin Autopilot CAN tämä järstelmä voidaan asentaa myös vanhempiin traktoreihin. Autopilot asennusta varten on saatavana suurimpaan osaan traktoreita oma asennussarja, joten asennus on helpompaa kuin yleissarjalla. 

Autopilot järjestelmä voidaan asentaa myös traktoreihin, joissa on valmistajan asentama automaattiohjausvalmius. Tällöin tarvitaan parhaimmillaan vain Nav Controller, opastin ja sopivat johdot traktorin ja Nav Controllerin välille. 

 

 

 Kysy lisätietoa tarjousta tai anna palautetta. 

Jätä yhteystietosi oheisen lomakkeen kautta, niin otamme Sinuun viipymättä  yhteyttä!