<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kverneland Ikarus S

Kapasiteettia kasvinsuojeluun

ominaisuudet

Kverneland Ikarus S on perinteisempi hinattava ruisku suurella kapasiteetilla. Ikarus S:ssä puomi ripustetaan hissin varaan, tehden ruiskusta lyhyen ja näin ollen ketterän. Puomiohjaus  auttaa tehokkaasti ruiskua seuraamaan traktorin jälkiä.

Ikaruksen suuri, 2.800 tai 3.800 litran säiliökoko ja leveä puomisto mahdollistavat suuren työsuorituksen ilman katkoja. Ikarusta ohjataan joko ISOBUS -ohjaimella (FMA) tai perinteisemmällä FMC -ohjaimella. FMC on perinteinen vipukytkinohjain, muttta se pystyy kuitenkin lohkoautomatiikkaan StarGuide-antennin kanssa.

 

Puomisto

HC on Kvernelandin pystytaittopuomi. Puomi on rakennettu tukevaan päätykolmiomuotoon, joka antaa puomille tukevuutta korkeissakin nopeuksissa ruiskuttaessa. HC puomisto mahdollistaa puomiston toispuoleisen taiton lyhyissä osissa, tarjoten täten lisää mahdollisuuksia vajaalla työleveydellä ajamiseen. FMA-ojaimella HC-puomisto on mahdollista varustaa BoomGuide-puomiston korkeusautomatiikalla.

ikarus_s_648px_62

 

HSS-puomisto taittuu ruiskusäiliön kylkien yläreunaan. Se on rakennettu tukevaan päätykolmiomuotoon, tarjoten tukevuutta korkeillakin nopeuksilla. Puomiston pieni nivelten määrä lisää entisestään jäykkyyttä. FMA-ohjaimella HSS-puomisto on mahdollista varustaa BoomGuide-puomiston korkeusautomatiikalla.

ikarus_s_648px_18

 

ixclean

Kverneland -ruiskujen oleellisimmat toiminnot on keskitetty samaan paikkaan ruiskun kylkeen. Saman kannen alta löytyvät imu- ja painepuolen venttiilit, suodattimet, täyttöliittimet, kemikaalitäyttöastia sekä säilytyslokero. Imupuolen suodatin on sijoitettu näkyville, läpinäkyvään muoviastiaan, jolloin sen likaantumista on helppo tarkkailla. Suodattimen ollessa likainen, irrotetaan suodatin, huuhdellaan suodatin sekä kotelo ja asennetaan paikalleen. näin ollen suodatinta ei tarvitse asentaa takaisin likaiseen veteen, vaan järjestelmä on suodattimen puhdistuksen jälkeen aina täysin puhdas.

iXcleania löytyy kolmea eri versiota: Basic, Comfort ja Pro. Basic on edullisin, käsikäyttöinen järjestelmä, jossa imu- ja painepuolen venttiilejä ohjataan periteiseen tapaan vipuja kääntämällä.

Ixclean Comfortissa imupuolen venttiili on sähkötoiminen, eli esimerkiksi ruiskua täytettäessä voidaan terminaaliin ohjelmoida joko täyettävä nestemäärä tai pinta-ala, joka esiasennetulla nestemäärällä (l/ha) halutaan ruiskuttaa. Tämän jälkeen ruisku täyetään joko erillisestä astiasta imemällä tai ulkkoisella pumpulla täytettäen. Ruisku sulkee imupuolen siinä vaiheessa, kun haluttu nestemäärä on saavutettu. iXclean Comfort mahdollistaa myös ns. yksikertaisen pesuohjelman käytön, eli ruisku kierrättää puhdasvesisäiliön sisällön pääsäiliön kautta ja ruiskuttaa ne peltoon suuttimien kautta. Tämä kaikki tapahtuu automaattisella ohjelmalla.

iClean Prossa sekä imu- että painepuolen venttilit ovat sähköohjattuja. Tämä mahdollistaa ruiskun toimntojen käytön traktorin ohjaamosta poistumatta, sekä kolmiaskelisen pesuohjelman käytön. Tämä ohjelma ottaa vettä puhdasvesisäiliöstä, kierrättää sitä pääsäiliössä ja pesusuuttimissa, jonka jälkeen se ruiskutetaan suuttimien kautta peltoon. Sama toistuu automaattisesti kolme kertaa. Ohjelman päätyttyä nestelinjastoissa on alkuperäiseen  verratuna alle yhden prosentin pitopisuus ruiskutusnestettä.

Ikarus_S-image-55

 

tekniset tiedot

 

S28

S38

Säiliön nimellistilavuus (l)

2800

3800

Säiliön maksimitilavuus (l)

3010

4000

Puhdasvesisäiliö (l)

300

300

Käsienpesusäiliö (l)

20

20

Kemikaalitäyttöastia 40x40 (l)

30

30

Pyydä lisätietoja

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.