Kvernelad Optima V

Riviviljelyn kuningas!

Ominaisuudet

Kverneland Optima V on kone juuri sinulle, riviviljelykasvien ammattilainen. Viljelitpä sitten sokerijuurikasta, maissia, kurpitsaa tai olet perusatamassa syysrapsikasvustoa, varmistaa Optima V täydellisen siemenen asettelun ja sitä myötä myös täydellisen taimettumisen! Yhdistämällä Optima V -tarkkuuskylvökoneen iXtra LiFe -etusäiliöön saat vielä nestemäistä lannoitetta sijoitettua suoraan kylvörivin päälle, jolloin viljelykasvi lähte kasvuun kuin tykin suusta! Tämä on tärkeä ominaisuus, kun otetaan huomioon erikoiskasvien pitkä kasvuaika suhteutettuna Suomen lyhyeen kasvukauteen. Käyttämällä GEOCONTROL -ominaisuutta voidaan koko lohko, myös päisteet, kylvää samaan viljelykasviin ilman sadonkorjuuta vaikeuttavaa ja satotasoon vaikuttavaa päällekkäiskylvöä. GEOCONTROL-järjestelmällä pystytään ohjaamaan samanaikaisesti sekä kylvöyksiköitä että iXtra LiFe- tai DF1 -etusäiliötä.

Lisätietoja iXtra LiFe:sta täältä

Optima V -tarkkuuskylvökonetta on saatavana 6-8 -rivisenä. Optima V:ssä on teleskooppinen runko, jonka ansiosta riviväliä on mahdollista säätää hydraulisesti 45-80 cm:n välillä (6-rivinen malli). Optima V varustetaan Suomeen 1.000 litran lannoitesäiliöllä, jolloin se on täysiverinen kombikone riviviljelyyn. 

HubSpot Video

 

hd II -kylvöyksikko

Optima HD II -kylvöyksikössä alipane painaa siemenen siemenkiekkoa vasten. Siemenen saapuessa alipaineen "keskeyttäjän" kodalle, pääsee siemen tippimaan vapaasti siemenputkea pitkin maahan. Siemenkiekon pyöritys, ja samalla kylvömäärän säätö, tapahtuu sähköisesti, ja on suoraan suhteessa nopeustutkan mittaamaan ajonopeuteen. Tällä menetelmällä saadaan tarkka kylvö suoritettua noin 8 km/h nopeuteen asti.

HD II -kylvöyksikkö on rakennettu vahvaan valuerunkoon, joka mahdollistaa korkean, jopa 180 kg:n vannaspaineen käyttämisen. Tämä vannaspaine saavutetaan painottamalla runkoa ja itse kylvöyksikköä maksimaalisesti. Myös sulkijapyöriä voidaan painottaa jopa 45 kg:n painolla, jolloin kylvö saadaan onnistumaan mainiosti haastavissakin olosuhteissa.

HD II -kylvöyksikössä ei ole laahaavaa kokkareauraa, vaan sekä lannoite- että siemenpuolen vantaat ovat täysin kaksoiskiekkojärjestelmään perustuvia. Tämä mahdollistaa kylvön, paitsi kevytmuokattuun, myös jopa suorakylvöön. Näin ollen Optima HD II -kylvöyksiköllä voidaan kylvää esimerkiksi syysrapsia suoraan viljan sänkeen. Näin toimittaessa mikrogranulaattiyksiköillä voidaan levittää sluxxit suoraan kylvörivin päälle, jolloin sitä ei tarvitse tuhlata loppupeltoon. Samalla sluxxia saadaan keskitetysti enemmän juuri rivin päälle.

sx -kylvöyksikkö

Optima SX -kylvöyksikkö on HD II -yksikön High Speed -versio. SX -yksikössä ylipaine työntää siemenen kylvökiekkoa vasten ja siemenen pyösähdettyä oikeaan kohtaan, irtoaa se levystä ja ylipaine ampuu sen maan sisään 80 km tuntinopeudella. Tämän jälkeen pysäytyspyörä työntää sen maata vasten. Tämän johdosta SX-kylvöyksikössä siemen ei pääse kierimään siemen putken reunaa pitkin, joka voisi aiheuttaa epätarkkuutta siemenen putaoamisnopeuteen ja näin ollen taimiväliin. Ylipainejärjestelmän ansiosta Optima SX -kylvöyksiköillä on mahdollista nostaa ajonopeutta jopa 18 km/h asti!

HubSpot Video

 

Geoseed -järjestelmä

Geoseed on Kvernelandin ainutlaatuinen järjestelmä, jolla siemenet saadaan sijoitettua juuri oikeaan paikkaan pellolla, tarjoten täten paitsi optimaalisen siemenensijoittelun, uusia mahdollisuuksia riviharaukseen sekä korkeamman satopotentiaalin. Tämän ansiosta GEOSEED on oikea varuste sinulle, joka viljelet joko rikkaruiskutuksia kestämättömiä vihanneksia (esim. kurpitsaa), tai sinulle, joka haluat saada viimeisenkin tonnin irti satopotentiaalista.

GEOSEED on mahdollista käyttää kahteen eri tarkoitukseen. Timattikylvössä siemenet sijoitetaan timanttimuotoon. Tämä on Düsseldorfin yliopiston tutkimusten mukaan nostanut sokerijuurikkaan satotasoa jopa 2-3%, eli normaalilla juurikassadolla 1-1,5 tn/ha. Euroissahan tämä tarkoittaa hehtaarille noin 40-60 €.

Toisessa järjestelmässä siemenet kylvetään suoriin riveihin, jolloin kasvustoa pystytään haraamaan molempiin suuntiin. Tämä on tarpeellista esim. kurpitsan viljelyssä, jolloin kemiallista rikkakasvintorjuntaa ei voida harjoittaa laisinkaan.

tekniset tiedot

Optima V
Kylvöyksiköiden lukumäärä 6, 6+1 tai 8
Kylvöyksiköiden tyyppi  HD-II / SX e-drive II
Lannoitevantaat Lovetut kaksoiskiekkovantaat
Lannoitesäiliön tilavuus 1000 l
Lannoitesäiliön täyttökorkeus < 1,9 m 
Sitkaimet Vakio
Mikrogranulaattisäiliö Lisävaruste
Tieliikennevarustus Lisävaruste
Hydraulinen rungon painotus Lisävaruste
Kuljetusleveys < 2,97m
Työleveys 3-4,6m
Pyörien koko 26x12.00STG
Paino 6 kylvöyksikköä 1873 kg

Pyydä lisätietoja

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.