<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uusi iXtrack T3

Uutuusmalli, entistäkin helpompi käyttää

Hinattavat kasvinsuojelu­ruiskut

Suomeen tuotavien Kverneland hinattavien kasvinsuojeluruiskujen valikoimassa on mallit Ikarus S, iXtrack C ja uusi iXtrack T3. Pienin saatavilla oleva malli on iXtrack T3 joko 2600 tai 3200 litran säiliöllä ja suurin iXtrack C60, 6000 litran säiliöllä. Puomistoksi on saatavana sekä teräs- että alumiinipuomisto, aina 18 metrin työleveydestä 45 metriin saakka. 

Ikarus S

Ikarus S on rakenteeltaan lyhyt hinattava kasvinsuojeluruisku. Säiliökokoja on kaksi: 2800 litraa ja 3800 litraa. Ruiskuun on saatavilla 18-30 metrin puomeja, joko sivuille tai taakse taittuvilla malleilla. Ruiskun ohjauskeskuksen käyttö on tehty helpoksi. Lisävarusteena ruiskun venttiileitä voidaan hallita traktorin ohjaamosta. Ikarus S kasvinsuojeluruisku on yhteensopiva Kverneland täsmäviljelyjärjestelmän, GEOCONTROLin kanssa, kuin myös Kvernelandin Tellus ja Tellus Go hallintapaneelien kanssa. Sitä voidaan ohjata myös traktorin omalla ISOBUS terminaalilla, kun siihen lisätään FMA -hallintapaneeli

Edut
 • HSS sivulle taittuvat, tai HC taakse taittuvat teräspuomistot 18-30 metrin leveyksille
 • Akselivaihtoehdot raideleveyden tarpeen mukaan
 • Helppo käyttää yksinkertaisen ohjauskeskuksen ansiosta
 • Hallinta ISOBUS yhteensopivilla laitteilla, tai ilman ISOBUS yhteensopivuutta
 • iXclean Comfort tai iXclean Pro sähköinen venttiilinhallintajärjestelmä lisävarusteena
 • Yhteensopiva IsoMatch GEOCONTROL järjestelmän kanssa
ikarus_s_648px_13
ikarus_s_648px_185

Hallinta ja ohjaus

Peruskoneen ohjaus on tehty erittäin helpoksi. Ohjaus­keskuksessa on kaksi 4-tie hanaa, ja näissä on toiminnot mm. imu-, sekoitus-, ruiskutus- ja puhdistus­toimintoja varten. 
Alemmasta 4-tie hanasta (imupuoli) valitaan mistä pumppu imee nestettä (pääsäiliö, puhdasvesisäiliö, täyttö, sulkuasento) ja ylemmästä 4-tie hanasta (painepuoli) valitaan minne neste pumpataan (pääsäiliö/sekoitus, ruiskutus, käsiruisku tai puhdistus, voimakas sekoitus)
Nelitiehanan yhteydessä on myös 2-tie hana säiliön puhdistukselle. Lisävarusteena on saatavilla kaksi 2-tie hanaa ulkoinen puhdistusta ja takaisinpumppausjärjestelmää varten.

Käyttäjän mukavuutta lisäämään on vaihtoehtona myös iXclean Comfort (imuventtiili sähköinen) tai iXclean Pro (imu- ja paineventtiili sähköiset).

Vetoaisat

Vaihtoehtoina on joko alavetoaisa tai ylävetoaisa, joko ohjauksella tai ilman ohjausta. Ohjauksella varustettu vetoaisa tekee ruiskusta ketterämmän päisteissä ja myös kaarteissa ruisku seuraa traktorin ajolinjaa, mikä vähentää huomattavasti kasvustolle aiheutuvaa haittaa.

Akselistot

Ruiskuun voidaan valita joko kiinteä tai säädettävä akseli. Kiinteässä akselissa reideleveyden säätö onnistuu vaihtamalla pyörien paikkoja (vasen pyörä oikealle ja oikea vasemmalle) ja kääntämällä vanteet. Raideleveydes on joko 1,50 tai 1,80 m.

Säädettävän akselin avulla raideväli on muutettavissa 150-225 cm välillä. 

Pumput

Ikarus S malleihin pumppuvaihtoehtoja on 3, tuotto joko 200, 250 tai 400 l/min. Pumput ovat hiljaisia mäntäkalvopumppuja ja kestävät lannoitteita ja kuivakäyntiä (ilman vettä). Painesäiliö huolehtii kalvopumpun tasaisesta toiminnasta. Suurin kierrosluku on 540 r/min.

ikarus_s_648px_25
Ikarus S38
Suuttimet puomiston suojassa
Ikarus S HC-puomistolla
IsoMatch Tellus, ruiskun FMA ohjelma

iXtrack C

ixtrack_648px_255

iXtrack C ruiskuja on saatavana 3000, 4000 ja 5000 litran säiliöllä. Rakenteeltaan iXtrack C on pidempi kuin Ikarus S. Ruiskuun on saatavilla HSS-teräspuomisto 18-40 metrin työleveydellä tai HSA-alumiinipuomisto 24-33 metrin väliltä. Kaikki puomistot taittuvat ruiskun sivulle.

Ruiskun iXclean-ohjauskeskuksen käyttö on tehty helpoksi. Vaihtoehtoina on iXclean Comfort (imuventtiili sähköinen) ja iXclean Pro (imu- ja paineventtiili sähköiset) ja tällöin toimintoja voidaan hallita traktorin ohjaamosta ruiskun ohjaimella. iXtrack kasvinsuojeluruisku on yhteensopiva Kverneland täsmäviljelyjärjestelmän, GEOCONTROLin kanssa. Ruiskun ohjausta varten tarvitaan IsoMatch Tellus Pro tai Tellus GO tai traktorin oma ISOBUS terminaali, lisäksi tarvitaan myös FMA -hallintapaneeli.

iXtrack T3

Uusi iXtrack T3 esiteltiin ensi kertaa Agritechnicassa 2017. Uutuusmalli on tarkka, helppokäyttöinen ja tehokas. iXtrack T3 mallin saa vain ISOBUS-yhteensopivana, ja tämä takaa varman toiminnan kaikissa olosuhteissa.

Edut:

 • Vakaa; 32 asteen ohjauskulma ja 3,6 metrin kääntösäde tekevät T3:stä ketterän
 • Helppo käyttää; uudet iXtrack T mallit ovat aina ISOBUS-standardin mukaisia, ja toimivat IsoMatch Tellus ohjainten kuin muidenkin AEF sertifioitujen terminaalien kanssa
 • Tarkkaa ruiskutusta; puomisto on ripustettu jousitettuun vinosuunnikkaaseen, minkä avulla puomiston tasapainotus toimii pehmeästi ja ruiskutuskorkeus vaihtelee mahdollisimman vähän
 •  Nesteet hallinnassa; Tankkien, venttiilien ja letkujen sijoittelu on optimoitu, jotta jäämänesteitä jäisi mahdollisimman vähän
ixtrack_t3_648px_66
ixtrack_t3_648px_126

iXtrack T sarjan ruiskujen hallintalaitteet ovat siististi suojassa ajon aikana, ja helposti saatavilla kun niitä tarvitaan. 

Ohjausvaihtoehdot ovat vastaavat kuin muissakin malleissa: iXclean mekaanisin venttiilein, iXclean Comfort sähköisellä imuventtiilillä ja iXclean Pro sähköisellä imu- ja paineventtiilillä.

Säiliökokoja on saatavilla 2600 ja 3200 litraa, puomistoja 18 metristä 40 metriin. 

 

Myös iXtrack T mallien ohjausohjelmisto on kokonaan uusi ja se toimii yhdessä Tellus PRO tai GO ohjainten kanssa sekä myös kaikkien muitten AEF sertifioitujen ohjainten kanssa. Uusi ohjelmisto on selkeä ja intuitiivinen käyttää. 

Ergodrive päistehallinta on ruiskussa vakiovarusteena. 

 • Päisteeseen tullessa; yhdellä napilla ruiskutus pois päältä, aktivoi akseliohjaus ja nosta puomi ylös
 • Päisteestä lähdettäessä; yhdellä napilla laske puomi alas, akseliohjaus pois päältä ja aloita ruiskutus

Ruiskun toiminnot voidaan myös asettaa traktorien hallintalaitteisiin tai käyttää IsoMatch GRIP ohjainta: käyttö helpottuu entisestään.

ixtrack_t3_648px_119

Löydä lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

background

Käyttäjän käsikirjat

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.