Ajankohtaista

Tallaako traktori etuniittokoneen jäljessä?

Agritek myynti

Etuniittokoneella voidaan tehdä laadukasta karhoa

Etuniittokoneella voidaan tehdä siisti karho traktorin renkaiden väliin takuuvarmasti aivan samalla tavalla kuin etuniittomurskaimellakin. Kvernelandin karhottava etuniittokone on kuitenkin huomattavasti etuniittomurskainta edullisempi ja keveämpi kone, jolloin se sopii erityisen hyvin pienten etunostolaitteilla varustettujen traktoreiden keulalle.

Voit valita kuinka leveän karhon etuniittokone tekeeKuvassa on ajettu eri karhon leveyksillä Kverneland 2832FS etuniittokoneella. Kverneland on patentoinut karhottavan etuniittokoneen. Niittopalkin takana on karhotinpellit sekä poikittain asennettu siirtoruuvi, joka siirtää heinämassan karhotinpeltejä pitkin siististi keskelle. Karhon muoto on särmä ja leveyden voi säätää traktorin raideleveyden mukaisesti sopivaksi.

Kverneland 2832FS karhottava etuniittokoneKvernelandin 2832FS etuniittokoneen karhon leveys säädetään hyvin yksinkertaisella salpasysteemillä. Näin karhoa voidaan säätää 3 eri leveyteen pelkästään yhdeltä puolelta 5cm välein. Toki pellit voi nostaa telineeseen koneen päälle, jos on tarvetta ajaa kenkäheinää levälleen kuivumaan.

Kverneland 2832FS etuniittokoneen karhoruuvin voimansiirtoKarhonsiirtoruuvi ei vie tehoa juuri lainkaan. Myös rakenne on erittäin kevyt. Näin etuniittokoneen siro rakenne voidaan säilyttää ja tehontarve säilyy edelleen alle 60 hevosvoiman tasolla. Kone painaa noin 860kg, joka on niittomurskaimiin verrattuna aivan omalla tasollaan. Kuvan koneessa karhotinpelti on nostettu koneen päälle, eli kone on leväälleenniittoasennossa.

Suomeen myytävät etuniittokoneet ovat käytännöllisesti katsoen kaikki karhottavaa mallia ja koneen suosio kasvaa. Se sopii pienenä sirona koneena pieneenkiin traktoriin ollen reilusti edullisempi kuin etuniittomurskain. LIsäksi sitä myydään pareiksi niittoperhosiin, sekä erilaisiin takaniittokoneisiin ja usein jopa nostolaiteniittomurskaimien pariksi, koska kone on pieni, siro ja hinnaltaan niittomurskainta edullisempi.

Lisäksi koneen tekemä karho on niin ilmava, että kuivumisongelmaa ei ole.

Kverneland 2832FS on ratkaissut tallausongelman täysin

Kverneland 2832FS etuniittokone ratkaisee siis etuniittokoneissa yleisesti havaitun tallausongelman, mutta pelkkä niitto vaatii muutenkin paneutumista rehuntekoon. Tutustu, miten optimoidaan rehuntekoa pelkillä niittokoneilla ja luonnollisesti pienemmillä traktoreilla.

Niittomurskain vai pelkkä niitto?

 

Myös etuniittokoneella suositellaan ajettavaksi pitkään sänkeen uusimpien suositusten mukaisesti. Lue lisää asiasta:

Mikä on oikea niittosängen pituus?

 

Lue Kvernelandin rehukoneista:

Kverneland rehukoneet

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.