Ajankohtaista

Mikä karhotin on paras?

Agritek myynti

Mitä eroa eri karhottimilla on korjuutehoon?

Kverneland 97150C karhotinKverneland 97150C karhottimen eturoottoreiden kyynärpäänivelet ovat parhaimmillaan lohkojen reunoissa, koska ne väistävät tarvittaessa nopeasti taaksepäin. Tämä tekee karhottimesta ketterän käännöksissä.

Nopeasti ajateltuna karhottimen tulee olla mahdollisimman leveä, jotta karhotus on tehokasta, kunhan hinta pysyy kurissa. Kuitenkin on liian mustavalkoista valita 12,5-metrinen, Kverneland 95130C ainoastaan siksi, että se on paljon edullisempi kuin 15-metrinen Kverneland 97150C.

Kverneland 97150C karhotin on ketteräIso 97150C karhotin muuttuu koko ajan suositummaksi malliksi Suomessa.

97150C mallin ohjaavat pyörät mahdollistavat koneen aktiivisen ohjaamisen työn aikana tai vaikka päisteajossa. Näin myös ns. rapukarhotus onnistuu.

Muita eroavaisuuksia 95130C ja 97150C mallien välillä

Kverneland 95130C karhotinKuvassa Kverneland 95130C, 12,5-metrinen neliroottorinen karhotin.

97150C malli on ISOBUS-ohjattu all-in-malli, jossa on käytännössä kaikki vakiona. Jokaista roottoria voi ohjata riippumattomasti ja karhotuskorkeutta voi säätää ohjaimelta roottorikohtaisesti. Pinnanmuotojen seurantaherkkyyttä sekä etu- ja takaroottorien välistä viivettä voi myös säätää.

Paikkatietoon perustuva GEORAKE-ominaisuus on saatavilla ainoastaan 97150C malliin. GEORAKE tarkoittaa roottorin automaattista nostoa ja laskua paikkatietokannan perusteella. Koska ISOBUS standardin Section Control -lisenssi ei vielä tunne GEORAKE ominaisuutta, GEORAKE toimii vain Kvernelandin omilla ISOBUS-ohjaimilla, joko Tellus GO tai Tellus Pro.

Kverneland 95130C karhotinKverneland 95130C karhotin

95130C mallista on myös PRO-versio, joka tarkoittaa täydellistä ISOBUS-ohjausta. PRO-malliin on saatavilla myös sähköinen roottorin työkorkeuden säätö. Kverneland on kehittänyt ominaisuutta jo pitempään, ollakseen varma sähköisen säädön luotettavuudesta vuosien käytössä. Ratkaisu poikkeaa edukseen tavanomaisista roottorin työkorkeuden säätöjärjestelmistä.

Voiko isoa karhotinta käyttää pienillä lohkoilla?

Sopiiko iso karhotin pienille lohkoille?

 

Onko karhottimen tyypillä tai karhon koostumuksella vaikutusta korjuutehoon?

Mikä karhotintyyppi on paras?

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.