Ajankohtaista

Kvernelandin kultivaattorimallisto laajenee

Agritek myynti

Kverneland Turbo on tehnyt paluun muokkainmallistoon. Turbojen valmistaminen päättyi 1990-luvun lopussa, mutta niitä yhä näkee pelloilla Suomessa näin yli 20 vuoden jälkeenkin.

Turbo on monikäyttöinen kultivaattorilla ja se sopii niin sänkimuokkaukseen sekä kylvömuokkaukseen. Turbo vaatii keskimäärin vain 40 hevosvoimaa vetotehoa työleveysmetriä kohden ja se on suunniteltu muokkaamaan 3-15cm työsyvyyksille. Turbon piikkiväli on 19 cm ja sen piikkeihin on saatavilla erilaisia kärkiä kuten siipivantaita. Turbon joustopiikkien väriseminen murustaa jäykempääkin maalajia, joten muokkausjälki on erinomainen. Piikin geometrian ja jäykkyys on suunniteltu niin, että työsyvyys säilyy pitkään piikin joustaessa, joten muokkauspohja on myös tasainen. Turboon voi valita joko tasausviikset tai -lautaset ennen pakkeria. Pakkereita löytyy useita eri vaihtoehtoja.

Turbo-image-24-212680-edited 

 

CTC-kultivaattorilla valmista kylvöalustaa

Hinattavat CTC mallit ovat tehokkaita ja monipuolisia kultivaattoreita, joiden varusteluvaihtoehtojen ansiosta ne sopivat jopa nurmen muokkaamiseen. Työsyvyydeksi sopii 5 - 30 cm, joten tällä onnistuu myös kevyempi kylvömuokkauskin syysmuokkausten lisäksi. Kolmelle akselille sijoitetut piikit sekä 27 cm:n piikkiväli varmistavat erittäin tehokkaan kasvinjätteiden sekoituksen. Peruskultivaattori on monipuolisesti varusteltavissa erilaisten jälkijyrävaihtoehtojen sekä koneen eteen tulevien leikkaavien tai sekoittavien hydraulisesti säädettävien lautaskiekkorivien avulla. Lautaskiekkoriveillä käsitellään kasvijätteet ja pellon pinta ennen kultivaattorin piikkejä, jolloin tukkeutumisien määrä vähenee dramaattisesti ja muokkaus helpottuu. Kultivaattorin piikkien jälkeen pakkeria ennen on saatavilla mm. yksi tai kaksi lautaskiekkoriviä, joilla pilkotaan ja viimeistellään piikkien muokkausjälki ennen pakkeria.

Suomen olosuhteisiin CTC on näyttänyt sopivan hienosti. Juolavehnät ja puimattomat lakoviljat eivät aiheuta tukoksia vaan muokkausjälki on niin tasaista ja hyvin käännettyä, että sen päälle voi kylvää suoraan!

ctc_648px_2

 

Kysy lisätietoja

Täyttämällä viereisellä lomakkeella saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.