<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Volumetra

Volumetra on ison karjatilan tai urakoitsijan työväline. Se oli vuoden kone 2017, mikä kertoo selkeistä parannuksista edellisiin malleihin, Komfortiin ja Quadraan nähden. Volumetra on suosionsa vuoksi myös mukana Advantage-ohjelmassa.

Volumetra lietevaunut

Volumetraa saa kaksi- ja kolmeakselisina. Säiliökoot ovat kaksiakselisina 12500 - 20 000 ja kolmiakselisina 20 000 - 26 000 litraa.

Volumetrassa on järeät 300mm runkopalkit integroitu suoraan säiliön kanssa samaan rakenteeseen, mikä madaltaa vaunun korkeutta. 

Lisäksi kantavaan rakenteeseen suoraan on integroitu työlaitekiinnitykset, mikä yksinkertaistaa rakennetta. Myös työvälineet tulevat lähemmäksi säiliötä uuden putkilinjaston ansiosta.

Volumetra voidaan varustaa kaikilla pumppukuormaimilla,  Jumbolla, sivupumppukuormaimella sekä säiliön päälle asennettavalal Dorsal pumppukuormaimella, joka on erityisen suosittu Ruotsissa.

Pumppu voi olla muun muassa keskipako- tai imupainepumppu. Säiliön takaosassa on valmiina korvakkeet leveille levityspuomeille, jotka tarvitsevat paremman tuen pellon pinnanmuotojen vaihtelun ja suuren kokonsa vuoksi.

large-gamme-tonneaux

 

train-roulant-volumetra

 

Volumetrassa on aina vakiona hydraulinen akselisto. Koska runkopalkkie leveys on 900mm, vaunuun voidaan asentaa leveitä jopa 850mm renkaita kuitenkin siten, että vaunun leveys on laillinen suomen tieliikennelain näkökulmasta.

Jokaisen akselin paikkaa voidaan säätää pituussuunnassa optimaalisen painonjakauman ja ohjattavuuden aikaan saamiseksi.

Säiliö on kuumasinkitty upottamalla, mikä on kiistatta järkevin ratkaisu pitkässä juoksussa.

Jokainen säiliö on valmistettu paineastian kriteereillä pumpun tyypistä riippumatta. Säiliön rakenteessa on otettava näin huomioon painevaihtelun aiheuttama rasitus kuitenkin siten, että kuumasinkityskin otetaan huomioon. Säilöiden teräs pitää siis olla hyvälaatuista. 

Volumetrassa putkilinja vedetään säiliön päälle samalla ratkaisulla kuin Tetra-X -lietevaunussa. Säiliöstä tulee vakiona 8" putki, joka johdetaan taakse levitystyövälineelle.

Vetovannasmultain soveltuu erityisen hyvin Volumetran taakse työvälineeksi, koska säiliössä on ylhäällä vakiona korvakkeet leveälle levityspuomille. Pendislide tulee erityisen lähelle säiliötä, koska säiliön yhdysputki tulee säiliön päältä.

Pendislide vetovannasmultaimen etuna on se, että saadaan kohtuullisella painolla huomattavasti kiekkomultaimia parempi työleveys. Pendislide sijoittaa lietteen pitkänmallisella kumisuulakkeella kasvuston juurelle, jolloin hygieniakysymys rehuntekoa ajatellen on hyvä.

Volumetran hydraulinen akselisto saa käyttäjiltä kiitosta. Typpikaasupallot on sijoitettu akseliston hydraulisylintereiden varren puolelle. Näin akselisto ei jousta kuormain tai tieajossa kaarteen vaikutuksesta lainkaan ja ajomukavuus tieajossa on omaa luokkaansa. Hydraulinen akselisto jakaa painon akseleiden kesken tasaisesti.

Volumetrassa on yhdistetty ominaisuuksia Quadrasta ja Tetra-X lietevaunusta, jotta on saatu monikäyttöinen, urakointiin soveltuva kokonaisuus. Vaunu on Quadraa matalampi ja työlaite tulee säiliötä lähemmäksi. Vakiona on putkiyhteet edessä oikealle ja vasemmalle. Volumetra voidaan varustella kaikilla kuormaimilla ja työlaitteilla.

Alkuperäiset esitteet

Volumetra - 16504

Joskin lietevaunut (englannin kielinen)

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.