<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Trans-KTP maansiirtovaunut

KTP, kovimpiin louhoksiin, pimeimmillekin montuille, kovimpien kaivinkonemiesten koneiksi. Joskin tekee sen toisin, tekee sen fiksummin, tekee sen keveämmin, tekee sen vähän paremmin.

KTP maansiirtovaunut

Joskin Trand-KTP maansiirtovaunun on tarkoitettu kovimpiin töihin. Lavarakenne on kauttaaltaan Hardoxia, mutta se on valmistettu tavalla, joka ei ole mahdollista normaalilla konepajalla. Vaikka lava voi olla 6,5m pitkä, Hardox-lava on taiteltu pituussuunnassa kuin pahvi, yhdellä euroopan suurimmista automaattisärmääjistä, joka on tarkkuudessa omaa luokkaansa. Joskin sai särmääjän ensimmäisten joukossa koko Euroopassa.

Tämän rakenteen ansiosta laserilla leikatut Hardox-teräslevyt ovat yhtenäisiä laidan yläreunasta lavan pohjalle, jossa kantavien palkkien kohdalla on koko lavassa vain kaksi pituussuuntaista hitsaussaumaa, sillä lavarakenteet ovat heikoimpia hitsaussaumojen kohdalta. Näin lavarakenteen omapaino on ainutlaatuisen keveä ja monokokkirakenne kestää uskomattoman paljon kovaa käyttöä. Laidan yläreunaan on hitsattu erillinen jäykistävä kotelorakenne.

ktp27-3

 

KTP vaunujen akselisto

 

cross-over-train-roulant

 

Trans-KTP vaunuja Suomeen on myyty 22t kaksiakselisina ja 27t kolmiakselisina versioina. Kaksiakselisten vaunujen vakioakselisto on ns. Cross-Over akselisto. Se on maansiirtovaunussa parempi ratkaisu kuin lietevaunuissa käytetty Roll-Over boggie, koska Cross-Over boggie akselistossa on riittävä maavara äärimmäisen huonoihin olosuhteisiin, mihin maansiirtovaunulla välillä joudutaan. Maansiirtovaunun pyöräkoon halkaisija on keskimäärin pienempi kuin lietevaunussa, mikä tuo akselistoa lähemmäksi maan pintaa ja myös esteitä, kiviä jne.

Maansiirtovaunuihin saa myös Hydraulisen akseliston tai ns. Hydro-Pendul akseliston, joka edustaa järeintä ratkaisua maansiirtovaunuissa.

Joskin Trans-KTP on ainoa vaunumalli joka voidaan varustaa myös Suomalaisittain varsin tutulla keinutelillä. Tällöin akselisto ei voi olla ohjaava, koska keinutelirakenteeseen ohjautuvuuden rakentaminen on hyvin haasteellista.

Keinutelin vahvuus piilee siinä, että se on erittäin yksinkertainen, joten siinä on lehtijousilla varustettuun akselistoon verrattuna vähemmän huoltokohteita.

balancier-train-roulant

 

Trans-KTP vaunujen ominaisuuksia

Joskus on perusteltua varustaa iso maansiirtovaunu keulakippisylinterillä. Tämä vaatii sylinterin suojaksi kuumasinkityn etusermin ja enemmän hydrauliikkaöljyä traktorilta, koska sylinterin tilavuus on reilusti isompi. Usein keulakippisylinterin yhteydessä vaunussa on oma PTO-akselilla käytettävä teollinen hydrauliyksikkö, jossa on sähköinen ohjaus ja lavan pikalasku, jossa öljy ohjataan kahta kanavaa pitkin säiliöön.

bennage-transktp17-1_1

 

porte-hydraulique-ktp

 

Trans-KTP vaunuissa on vakiona yksiosainen ylös nostettava hydraulinen jämäkkä peräportti, joka sulkeutuu tiiviisti paikalleen. Portin avautuma on myös iso, jotta kukkurakuormatkin mahtuvat esteettä alas lavalta. 

Hydraulisen peräportin nostosylinterien varret on integroitu nostovarsien muotoilun ansiosta suojaan käytännössä kokonaan. Sylinteritä ovat pisimmillään silloin, kun portti on kiinni, mutta tällöin peräportin nostovarsien muotoilu peittää sylinterivarren kokonaan. Portti ylhäällä sylinteri on lyhimmillään, mikä myös vähentää sylinterivarren viottumisriskiä.

securite-portes-bennes

 

bennage-trans-ktp

 

Kippisylinteri on ankkuroitu lavan pohjaan erityisrakenteella, jotta voima jakautuisi riittävän laajalle silloin, kun lavalla on oikeasti raskas kuorma, tai paino jakautuu poikkevasti siten, että nostovoimaa sylinteriltä tarvitaan paljon.

Kippisylinteri on ankkuroitu runkoon kahteen suuntaan kääntyvällä nivelöinnillä. Tämä poistaa täysin sylinteriin kohdistuvan vääntörasituksen ja kertoo ajattelusta, joka on ohjannut vaunun suunnittelua ja valmistusta vuosien kovaa käyttöä silmällä pitäen.

cadre-ktp

 

Mikäli kaksiakselinen vaunu otetaan kiinteällä ohjaamattomalla akselilla, on syytä varautua siihen, että kovassa tieajossa renkaiden kuluminen on erittäin nopeaa.

Jos vaunulla ajetaan paljon, pakko-ohjattu akselisto tuo vuosien varrella investoinnin takaisin kun renkaat kestävät huomattavasti pitempään. Kolmiakselisissa vaunuissa on pakko-ohjaus, mikä säästää renkaita valtavasti raskailla kuormilla tieajossa.

Joskin Trans-KTP vaunujen kippauskorkeus on pyritty pitämään mahdollisimman korkeana, jotta saadaan kompaktit korkeat kasat.

Kovassa louhosajossa lavarakenne ratkaisee valtavasti. Pelkkä paksu lavamateriaali ei ratkaise kestävyyttä. Korkealaatuinen teräslava tulee rakentaa siten, että rasitus voidaan jakaa rakenteisiin siten, että lava kestää sopivasti iskuja, antaa myöten tarvittaessa säilyttäen kuitenkin ryhtinsä vuosienkin kovassa ajossa.

Kolmiakselissa vaunuissa on vakiona Hydro-Tridem akselisto hydraulisella jousituksella. Etummainen akseli on ylösnostettava tyhjiä siirtymisiä silmällä pitäen ja pakko-ohjaus on vakiona. Maansiirtovaunuissa korostuu renkaan valinta osana koko vaunun hankintaa, koska vääräntyyppinen rengas ei kestä kovassa ajossa pitkään.

Joskin KTP-maansiirtovaunua saa kolmiakselisena myös kapeammalla rungolla, jolloin kääntövarat saadaan isommat ja vaunuun mahtuu leveämpi rengastus kuitenkin niin, että vaunun kokonaisleveys on vain 2550m. Runko tällöin kapenee pyörien kohdalta. Tilaa on myös enemmän jarrulaitteille. Kuvan vaunussa hitsatut korokelaidat.

Joskin Trans-KTP 22/55 Advantage maansiirtovaunu

Advantage KTP_1

Maansiirtovaunu Trans-KTP 22/50
Vakiovarusteet Trans-KTP 17, 22 ja 27 T
- Levenevä monokokkirakenteinen lava
- Automaattihitsaus ja levyjen laserleikkaus
- Standardivalmistus erikoisterästä
- 6 mm pohjalevy ja laidat HARDOX 450 paitsi malli 17/50: 5 mm
- Sivulevyt yhdestä osasta hitsattu koko matkalta
- Vahvistettu laidan yläreuna
- Yksiosainen hydraulinen takaovi HARDOX laajalla avautumiskulmalla
- Hydraulisen peräportin sylinterivarret integroitu luukun sivuvarsien suojaan
- Kuumasinkityt etutikkaat
- Kuumasinkityt lokasuojat pultattu lavaan
- Runko putkipalkkia (300 x 150 x 8 mm kaksiakselisissa 300 x 150 x 10 mm kolmiakselisissa)
- Rungon leveys: 900 mm
- Vetopuomijousitus poikittaisin parabolisin lehtijousin
- JOSKIN Ø 80 mm 3 T pultattu kuulavetosivitin (laaja sovitelevy)
- Hydraulinen jalka (DA) suoraan lohkosta
- Oven avaus ja jalka kytketty yhteen (DA) lohkoon manuaalisella 6-tieventtiilillä
- Lavan kippi hydraulinen (1 SA)
- Kahteen suuntaan nivelletty apurunko kippisylinterille
- Ilmajarrut
- Keinuva valoripustus rekkatyyppisin kaksoispolttimoin LED-valot (LED vain jarrupolttimoissa ja ajovaloissa)
- Hydraulinen takapuskuri (DA) (yhdistetty takaporttiin)
- Renkaat: 400R22.5 pinnoitettu vakiona
- Kuulapuhallettu ennen maalausta
- Primer Ester Epoxy (2 K) + viimeistelylakka (2 K) (yhteensä 100 µ)
- Pakotettu kuivaus (60° uuni)

Erityisvarusteet Trans-KTP 17/50, 22/50 ja 27/55
- JOSKIN Cross-Over boggie teliakselisto 1.600 mm parabolisin lehtijousin
- Boggie akselistopöytä pultattu runkoon

Erityisvarusteet Trans-KTP 27/65
- Hydro-Tridem: hydraulinen akselijousitus 1.550 mm akseliväli
- Manuaalinen korkeussäätö
- Kaksi itseohjaavaa akselia (ensimm. ja viim. akseli) ohjaustangolla, sisältää pikakiinnityksen traktoriin ja suuntausvarusteet sisältäen:
-- 2 typpikaasupalloa, öljysäiliön, käsipumpun ja painemittarin
- Suoja viimeisen akselin ohjaussylinterille (ref. 1320)
- Kippaus teollisella hydraulipumpulla (150 l/min - 1.000 rpm) jossa sähköinen ohjaus
- Kippauksen tasapainotus
- Etuakselin nosto (DA)

• Euroopan sertifikaatti vaunuille 22 tai 21 T laillinen maksimipaino (18 T akseleilla + 3 / 4 T vetosilmukalla) nopeudella 30 km/h kaksiakseliselle vaunulle, jossa on keinuteli tai lehtijousitettu akselisto
• Renkaat 650/55R26.5 Agriterra 02 (MITAS) 169 D (Ø 1.389 x 645 mm, 7.890kg per pyörä nopeudella 40 km/h and 4 bar) korvaa pyörän 400R22.5
• Rocker beam keinuteli Boggie lehtijousitetun akseliston sijasta (saatavilla vain kippivaunuihin, joissa 2 akselia) - ADR 150 akselit pakollisia
• Duomatic jarrut (koneissa joissa useampi akseli, Duomatic jarrut voidaan asentaa ainoastaan kiinteisiin akseleihin)
• Scharmüller K80 3 T kuulavetolusikka Ø 80 mm JOSKIN pyörivän vetolenkin sijasta (laaja sovitelevy). HUOM: traktorin kuulavetolaite ei sisälly varusteisiin
• Scharmüller 4T 3T:n sijasta (laaja sovitelevy) VAROITUS: Traktorin kuulakytkin ei sisälly
Scharmüller 4T 3T:n sijasta (laaja sovitelevy) VAROITUS: Traktorin kuulakytkin ei sisälly
• Sivuvalot (LED) (PAKOLLINEN joissakin maissa)
• Kuumasinkitty etusermi

Suositushinta 45 248 e alv 0%

+ toimituskulut

Advantage tarkoittaa sarjatuontantomallistoa, joka kattaa kaikkialle maailmaan toimitettavia, samoilla varusteilla valmistettuja koneita. Advantage-mallit ovat vakiomalleja edullisempia.

Kysy Advantage-tarjous

 

Joskin Trans-KTP 27/65 Advantage maansiirtovaunu

KTP 27-65 Advantage_1

Maansiirtovaunu Trans-KTP 27/65 TRM
Vakiovarusteet Trans-KTP 17, 22 ja 27 T
- Levenevä monokokkirakenteinen lava
- automaattihitsaus ja levyjen laserleikkaus
- vakiona vain erikoisterästä
- 6 mm pohjalevy ja laidat HARDOX 450 paitsi malli 17/50: 5 mm
- Sivulevyt yhdestä osasta hitsattu koko matkalta
- Vahvistettu laidan yläreuna
- 1-osainen hydraulinen takaovi HARDOX laajalla avautumiskulmalla
- Hydraulisen peräportin sylinterivarret integroitu luukun sivuvarsien suojaan
- Galvanoidut etutikkaat
- Galvanoidut lokasuojat pultattu lavaan
- Runko putkipalkkia (300 x 150 x 8 mm kaksiakselisissa 300 x 150 x 10 mm kolmiakselisissa)
- Rungon leveys: 900 mm
- Pultattu pyörivä vetolenkki (laaja sovitelevy)
- Vetopuomijousitus poikittaisin parabolisin lehtijousin
- Hydraulinen jalka (DA) suoraan lohkosta
- Oven avaus ja jalka kytketty yhteen (DA) lohkoon manuaalisella 6-tieventtiilillä
- Hydrauliset jarrut (27/65 ilmajarruin)
- Kahteen suuntaan nivelletty apurunko kippisylinterille
- Keinuva valoripustus (yhteensopiva LED polttimoihin)
- Rekkatyyppiset kaksoisvalot
- Hydraulinen takapuskuri (DA)
- Renkaat: 400R22.5 (pinnoitettu)
- Kuulapuhallettu ennen maalausta
- Primer Ester Epoxy (2 K) + viimeistelylakka (2 K) (yhteensä 100 µ)
- Pakotettu kuivaus (60° uuni)

Erityisvarusteet Trans-KTP 17/50, 22/50 ja 27/55
- JOSKIN Cross-Over boggie teliakselisto 1.600 mm parabolisin lehtijousin
- Boggie akselistopöytä pultattu runkoon

Erityisvarusteet Trans-KTP 27/65
- Hydro-Tridem: hydraulinen akselijousitus 1.550 mm akseliväli
- Manuaalinen korkeussäätö
- Kaksi itseohjaavaa akselia (ensimm. ja viim. akseli) ohjaustangolla, sisältää pikakiinnityksen traktoriin ja suuntausvarusteet sisältäen: 2 typpikaasupalloa, öljysäiliö, käsipumppu ja painemittari
- Suoja viimeisen akselin ohjaussylinterille (ref. 1320)
- Kippaus teollisella hydraulipumpulla (150 l/min - 1.000 rpm) jossa sähköinen ohjaus
- Kippauksen tasapainotus
- Etuakselin nosto (DA)
- Ilmajarrujärjestelmä

• Kuulatkytkentä ohjaustankoon
• 3 kpl renkaat 650/50R26.5 BAS CT TL (NOKIAN) 177D (Ø 1389 x 645 mm, 9950kg per rengas nopeudella 40 km/h and 6 bar)(picture 3) vakiorenkaan 400R22.5 sijasta
• Hydro-Pendul suspension: hydraulic suspension (DA) of the axles with knee-joint for Trans-KTP 27/65 TRM - including front tippingcylinder (64 l) (headboard (ref. 628) compulsory)
• Manual slope position adjustment - including control box in the cabin, level needle at the front of the body and automatic heightadjustment (Hydro-Pendul suspension compulsory)
• Kippauksen tasapainotus Hydro-Tandem tai Hydro-Pendul akselistolla - sähköinen ohjaus
• Proportionaalinen jarruvoiman säätö kuorman mukaan Hydro-Tandem tai Hydro-Tridem (ilmajarrut pakolliset)
• Hydropneumaattinen vetoaisa (DA)Jousitetun vetoaisan sijasta (2 typpikaasupalloa, jousitettu, kun vaunu kuormattu tai tyhjä) - ei yhteensopiva Hydro-Pendul akselistolla
• Automatic height adjustment of the hydropneumatic hitching suspension without ISOBUS (ref. 1782 compulsory)
• Kapea runko (700 mm) Trans-KTP 27/65 TRM Etukippisylinterillä (76 l) vakiorungon sijasta (optio 628 PAKOLLINEN) (kokonaisleveys 2,55 m max 650 mm leveät renkaat)
• No manual 6-way valve operating the skid with direct connection to thetractor (1 DA)
• JOSKIN kuulakytkentä vetolenkki 4 T pienemmän 3 T sijasta (laaja sovitelevy) (optio 378 tai 2269 PAKOLLINEN)
• sivulvalot ja ylileveysvalot LED polttimoin (4 kpl)
• 2 LED takatyövaloa + LED vilkkuva ledipalkki majakkana
• Etukippisylinteri (76 l) vakion sijasta 27/65 (optio 628 PAKOLLINEN)
• galvanoitu etusermi
• Low-flow universal päälohko UPD type sähköventtiilien syöttöön ja kuormantuntevaan hydrauliikkaan (signaaliliitäntä) ' max. 4low-flow hydraulitoimintoa ja 1 poikkeuttaja
• 3 kpl Low-flow sähköhydraulinen ohjaus - kaikki paitsi hydraulimoottorit (jakaja, turbo, silppuri ja sekoitin) (optio 1871 PAKOLLINEN) - per toiminto (minimi 2)

Sähköhydrauliset toiminnot:
- Hydraulinen peräportti
- Hydropneumaattinen vetoaisa
- Etuakselin nosto

Suositushinta 100 255 e alv 0%

+ toimituskulut

Advantage koneet tehdään vakiovarusteisina eri markkinoille ympäri maailmaa sarjatyönä. Näin muun muassa komponentit voidaan neuvotella isojien toimituserien mukaisesti. Advantage-mallit ovat kampanjahintaisia.

Kysy Advantage-tarjous

Alkuperäiset esitteet

Advantage 27-65KTP

Joskin Heavy Duty vaunut (englannin kielinen)

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.