<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Trans-KTP maansiirtovaunut

KTP, kovimpiin louhoksiin, pimeimmillekin montuille, kovimpien kaivinkonemiesten koneiksi. Joskin tekee sen toisin, tekee sen fiksummin, tekee sen keveämmin, tekee sen vähän paremmin.

KTP maansiirtovaunut

Joskin Trand-KTP maansiirtovaunun on tarkoitettu kovimpiin töihin. Lavarakenne on kauttaaltaan Hardoxia, mutta se on valmistettu tavalla, joka ei ole mahdollista normaalilla konepajalla. Vaikka lava voi olla 6,5m pitkä, Hardox-lava on taiteltu pituussuunnassa kuin pahvi, yhdellä euroopan suurimmista automaattisärmääjistä, joka on tarkkuudessa omaa luokkaansa. Joskin sai särmääjän ensimmäisten joukossa koko Euroopassa.

Tämän rakenteen ansiosta laserilla leikatut Hardox-teräslevyt ovat yhtenäisiä laidan yläreunasta lavan pohjalle, jossa kantavien palkkien kohdalla on koko lavassa vain kaksi pituussuuntaista hitsaussaumaa, sillä lavarakenteet ovat heikoimpia hitsaussaumojen kohdalta. Näin lavarakenteen omapaino on ainutlaatuisen keveä ja monokokkirakenne kestää uskomattoman paljon kovaa käyttöä. Laidan yläreunaan on hitsattu erillinen jäykistävä kotelorakenne.

 

KTP vaunujen akselisto

 

cross-over-train-roulant

 

Trans-KTP vaunuja Suomeen on myyty 22t kaksiakselisina ja 27t kolmiakselisina versioina. Kaksiakselisten vaunujen vakioakselisto on ns. Cross-Over akselisto. Se on maansiirtovaunussa parempi ratkaisu kuin lietevaunuissa käytetty Roll-Over boggie, koska Cross-Over boggie akselistossa on riittävä maavara äärimmäisen huonoihin olosuhteisiin, mihin maansiirtovaunulla välillä joudutaan. Maansiirtovaunun pyöräkoon halkaisija on keskimäärin pienempi kuin lietevaunussa, mikä tuo akselistoa lähemmäksi maan pintaa ja myös esteitä, kiviä jne.

Maansiirtovaunuihin saa myös Hydraulisen akseliston tai ns. Hydro-Pendul akseliston, joka edustaa järeintä ratkaisua maansiirtovaunuissa.

Joskin Trans-KTP on ainoa vaunumalli joka voidaan varustaa myös Suomalaisittain varsin tutulla keinutelillä. Tällöin akselisto ei voi olla ohjaava, koska keinutelirakenteeseen ohjautuvuuden rakentaminen on hyvin haasteellista.

Keinutelin vahvuus piilee siinä, että se on erittäin yksinkertainen, joten siinä on lehtijousilla varustettuun akselistoon verrattuna vähemmän huoltokohteita.

balancier-train-roulant

 

Trans-KTP vaunujen ominaisuuksia

Joskus on perusteltua varustaa iso maansiirtovaunu keulakippisylinterillä. Tämä vaatii sylinterin suojaksi kuumasinkityn etusermin ja enemmän hydrauliikkaöljyä traktorilta, koska sylinterin tilavuus on reilusti isompi. Usein keulakippisylinterin yhteydessä vaunussa on oma PTO-akselilla käytettävä teollinen hydrauliyksikkö, jossa on sähköinen ohjaus ja lavan pikalasku, jossa öljy ohjataan kahta kanavaa pitkin säiliöön.

bennage-transktp17-1_1

 

porte-hydraulique-ktp

 

Trans-KTP vaunuissa on vakiona yksiosainen ylös nostettava hydraulinen jämäkkä peräportti, joka sulkeutuu tiiviisti paikalleen. Portin avautuma on myös iso, jotta kukkurakuormatkin mahtuvat esteettä alas lavalta. 

Hydraulisen peräportin nostosylinterien varret on integroitu nostovarsien muotoilun ansiosta suojaan käytännössä kokonaan. Sylinteritä ovat pisimmillään silloin, kun portti on kiinni, mutta tällöin peräportin nostovarsien muotoilu peittää sylinterivarren kokonaan. Portti ylhäällä sylinteri on lyhimmillään, mikä myös vähentää sylinterivarren viottumisriskiä.

securite-portes-bennes

 

bennage-trans-ktp

 

Kippisylinteri on ankkuroitu lavan pohjaan erityisrakenteella, jotta voima jakautuisi riittävän laajalle silloin, kun lavalla on oikeasti raskas kuorma, tai paino jakautuu poikkevasti siten, että nostovoimaa sylinteriltä tarvitaan paljon.

Kippisylinteri on ankkuroitu runkoon kahteen suuntaan kääntyvällä nivelöinnillä. Tämä poistaa täysin sylinteriin kohdistuvan vääntörasituksen ja kertoo ajattelusta, joka on ohjannut vaunun suunnittelua ja valmistusta vuosien kovaa käyttöä silmällä pitäen.

cadre-ktp

 

Mikäli kaksiakselinen vaunu otetaan kiinteällä ohjaamattomalla akselilla, on syytä varautua siihen, että kovassa tieajossa renkaiden kuluminen on erittäin nopeaa.

Jos vaunulla ajetaan paljon, pakko-ohjattu akselisto tuo vuosien varrella investoinnin takaisin kun renkaat kestävät huomattavasti pitempään. Kolmiakselisissa vaunuissa on pakko-ohjaus, mikä säästää renkaita valtavasti raskailla kuormilla tieajossa.

Joskin Trans-KTP vaunujen kippauskorkeus on pyritty pitämään mahdollisimman korkeana, jotta saadaan kompaktit korkeat kasat.

Kovassa louhosajossa lavarakenne ratkaisee valtavasti. Pelkkä paksu lavamateriaali ei ratkaise kestävyyttä. Korkealaatuinen teräslava tulee rakentaa siten, että rasitus voidaan jakaa rakenteisiin siten, että lava kestää sopivasti iskuja, antaa myöten tarvittaessa säilyttäen kuitenkin ryhtinsä vuosienkin kovassa ajossa.

Kolmiakselissa vaunuissa on vakiona Hydro-Tridem akselisto hydraulisella jousituksella. Etummainen akseli on ylösnostettava tyhjiä siirtymisiä silmällä pitäen ja pakko-ohjaus on vakiona. Maansiirtovaunuissa korostuu renkaan valinta osana koko vaunun hankintaa, koska vääräntyyppinen rengas ei kestä kovassa ajossa pitkään.

Joskin KTP-maansiirtovaunua saa kolmiakselisena myös kapeammalla rungolla, jolloin kääntövarat saadaan isommat ja vaunuun mahtuu leveämpi rengastus kuitenkin niin, että vaunun kokonaisleveys on vain 2550m. Runko tällöin kapenee pyörien kohdalta. Tilaa on myös enemmän jarrulaitteille. Kuvan vaunussa hitsatut korokelaidat.

Alkuperäiset esitteet

Advantage 27-65KTP

Joskin Heavy Duty vaunut (englannin kielinen)

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.