<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Joskin Scariflex

Nurmen ilmastukseen, täydennyskylvöön, epämääräisyyksien poistoon, kunnon laitumiin ja parempiin nurmisatoihin.

Joskin Scariflex menetelmä

Joskin Scariflex tunnetaan Keski-Euroopassa nurmen ja laitumien ilmastajina. Vaikka Suomessa ei ihan samat haasteet olekaan, kuten myyränmättäitä ihan siinä mittakaavassa kuin heillä, nurmen ilmastajille on noussut uutta kysyntää. Kummalliset talvet lisäävät lumihomeen ja jäänpoltteen riskiä, jolloin viljelijöiden keskuudesta on noussut kyselyitä välineisiin nurmen uudistusta silmällä pitäen.

Löytyy, mutta mikä on Suomeen paras variaatio, jotta malli olisi kerralla oikea ja toimiva. Joitakin yksittäisiä on tuotu Suomeen, mutta kysyntä on kaikesta päätellen kasvussa. 

Nurmen ilmastaja on yksinkertainen laite, mutta sen tulee tehdä työntä tarkoituksenmukaisesti. Joskin on mitannut vuosien kokemukseensa nojaten, mitä erilaisilla nurmen ilmastajilla saadan aikaan. Alla vertailu Keski-Euroopan näkökulmasta kahdesta yleisimmästä mallista Suomen nurmien uudistusta silmällä pitäen. Viljelijät tuntevat peltonsa ja tietävät, millainen versio on paras kullekin. Asia on tarkastelun piirissä myös Agritekillä.

R6S6 tarkoittaa 6-rivistä konetta, jossa on 6-piikkiriviä. R6S5 tarkoittaa myös 6-rivistä konetta, mutta ensimmäinen piikkirivi on korvattu tasoituslatalla, joka vetää liukumiinat ja muut epätasaisuudet leveäksi.

Scariflex R6S6 vai R6S5 nurmen ilmastin

Joskin Scariflex R6S6 nurmen ilmastin

Joskin Scariflex R6S6 nurmen ilmastin

Joskin Scariflex R6S5 nurmen ilmastin

Joskin Scariflex R6S5 nurmen ilmastin

R6S6 on joka rivillä piikit. Piikkien työkorkeutta voi säätää samoin kuin piikkien kaltevuutta. Tällä pyritään sovittamaan kone erilaisiin maasto- ja kasvillisuusolosuhteisiin.

Koneen runko on kuumasinkitty kauttaaltaan. Ripustus on joustava, jolloin sivulohkot pystyvät paremmin myötäilemään erilaisia pinnanmuotoja.

Sivulohkot taitetaan hydraulisesti kuljetusasentoon ja niissä on kuljetuslukitus turvallisuutta silmällä pitäen. Lukitus vapautetaan hytistä käsin avattaessa konetta työasentoon.

Työsyvyyden kontrolloinnissa käytetään kumisia tukipyöriä.

 

DSC_0261-2_1

 

 

R6S5 on kuuden piikkirivin koneesta enemmän laidunkäyttöön optimoitu versio, joka levittää lantakasat ja tasoittaa eläinten käyskentelystä tulleita epätasaisuuksia ennen kasvukautta.

Sen työskentelytapa on varusteista johtuen hiukan erilainen.

Molempiin Scariflexeihin on saatavilla erilaisia varusteista, joista tärkeimmät ovat kylvöyksiköt tai telineet kylvöyksiköille.

 

Scariflexin tärkein lisäavaruste on todennäköisesti kylvöyksikkö, jolla nurmi saadaan tarvittaessa uudelleen kylvettyä keväällä aukkopaikkoihin.

Joskin Scariflexista löytyy työleveydet välillä 4,8m - 9,6m. Lähes jokaiseen on saatavilla kylvöyksikkö.

Scariflexissa on automaattisesti lukittuvat kuljetusturvat. Lohkot pystyvät seuraamaan maan pinnanmuotojen vaihtelua joustavasti.

Tiekuljetuksessa kone taittuu kapeaksi.

Koneen runko on kuumasinkitty lukuun ottamatta kolmipistesovitettu, joka on Joskinin tapaan maalattu. Rungon päälle saa joko pelkän kylvöyksikön tuen tehdastoimituksena sekä myös itse kylvöyksikön. Ne on joko Delimben tai APV:n kylvölaitteita.

Alkuperäiset esitteet

Joskin Scariflex nurmihara

Joskin eläintalouden koneet ja nurmien hoito (englannin kielinen)

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.