<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=223024504808695&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

MODULO

Modulo on Advantage mallina jokaiselle karjatilalle varteenotettava, valtavan kokemuksen perusteella rakennettu lietevaunu. Mallisto on ollut myynnissä lähes samanlaisena vuosia ja malleja on uskomattoman paljon ympäri maailmaa - töissä, kuinkas muuten. Tässä paras konsepti Suomalaiselle karjatilalle!

Modulo lietevaunut

Modulo lietevaunuja saa yksiakselisina 2500 - 11000 litran säiliöillä. Kaksiakselisten mallisto alkaa 8400 litran säiliöstä päättyen 18000 litraan.

Jokaisessa Modulossa säiliö on tehty imupaineastiaksi, vaikka vaunu olisikin varustettu keskipakopumpulla. Säiliön sisällä on loiskelevyt ja tuenta painevaihteluille.

Säiliön alareunaan on hitsattu koko matkaltaan runkopalkit 100cm leveydelle, akselistopöytä on pultattu tähän rakenteeseen.

 

modulo2-5_1

 

Modulon akselisto

suspension-simple-essieu

 

Yksiakselisten vaunujen akseli on pultattu runkopalkkeihin kiinni ja akseliston paikkaa pystyy aina säätämään pituussuunnassa, jotta voidaan optimoida oikea aisapaino. Jos vaunuun tulee levitystyöväline, multain tai levityspuomi, sen paino otetaan huomioon siirtämällä akselia taaksepäin, jotta saadaan tyhjänäkin riittävä ja turvallinen aisapaino.

Joskin on vuosia käyttänyt ns. Roll-Over-Boggie teliakselistoa. Akselistopöytä on pultein kiinnitetty vaunun runkoon. Akselistossa on yksi keinunivel keskellä, mutta varsinaiset pyöränakselit ovat lehtijousien päässä U-pultein kiinni. Akselistopöydän paikkaa on mahdollista säätää pituussuunnassa, jotta aisapainoa on tyhjänäkin riittävästi, jos vaunuun myöhemmin asennetaan multain tai levityspuomi.

roll-over-train-roulant-2

 

roll-over-conception

 

Roll-Over-Boggie akselistossa akseliston keinunivel on asennettu lehtijousien alapuolelle ja samalla myös pyöränakselien alapuolelle. Tällöin etupyörän eteen tuleva este nostaa etuakselia ja etupyörää takaviistoon ylöspäin. Näin akseliston keinumisherkkyys eli esteen väistö tapahtuu kevyesti, mikä näkyy vetovoiman tarpeessa. Samalla pehmeissä olosuhteissa vaunun paino jakautuu tasaisesti molempien pyörien kesken.

Modulon varusteltavuus

Modulo on nimensä mukaisesti varusteltavissa eri käyttötarkkoituksiin ja olosuhteisiin. Yleisimmin Modulo myydään imupainevaununa edullisen hinnan ja monikäyttöisyytensä vuoksi. Imupainevaunun saa lähes mistä vain täyteen ja vaunulla on näppärä huuhdella vaikkapa jänkkiintyneitä lietekuiluja, jotta ne saadaan täysin tyhjäksi talven varalle. Imupainevaunun varaosat ovat halpoja ja kuluvia osia on vähän.

Modulo voidaan varustaa Jumbo etupumppukuormaimella, jolloin täyttö tapahtuu omilla jaloillaan säiliön vieressä seisovan suppilon avulla, josta menee imuputki säililöön. Jumbo usein varustetaan hydraulikäyttöisellä Turbolla, joka nopeuttaa täyttöä. Jumbo on kevyt ja edullinen, toimii yhdellä kaksitoimisella lohkolla, toki Turbo tarvitsee lisäksi yksitoimisen.

Sivupumppukuormain on seuraava, suoraan lietteestä lastaavaa, edelleen hyvin kevyt pumppukuormain. Se varustellaan lähes poikkeuksetta teleskoopilla ja turbolla, mutta se nostaa hintaa. Urakoitsijat valitsevat usein tämän ratkaisun.

modulo2-4_1

 

 

Kustannustehokkain multain Moduloon on Pendislide BASIC vetovannasmultain. Se kiinnitetään yleensä vaunun takamiesluukkuun, jolloin nostolaitteita ei tarvita. Työleveyttä on 7,5m ja vaunuun ei tule paljoa painoa. Ratkaisu on erittäin kustannustehokas ja mikäli vaunussa on joku pumppukuormain, vaunu on hintaansa nähden varsinainen tehopakkaus. 

Toki Moduloon voi laittaa myös Solodisc kiekkomultaminekin tai Multi-Action veitsimultaimen. Solodiscissa ja Multi-Actionissa on painon vuoksi Modulolle leveysrajoitus.

Kuvassa Advantage Modulo 11000 Pendislide BASIC vetovannasmultaimella. Vaunu on hintaansa nähden valtava tehopakkaus ja parhaimmillaan nimen omaan pellolla, kun halutaan hetkessä isoja pinta-aloja, eikä isoa traktoria ole käytettävissä.

Keski-Euroopassakin Modulo on suosituin malli, koska pienen kokonsa vuoksi se soveltuu ahtaisiin vuoristomaisemiin ja liikenteen sekaan.

Pendislide BASIC asennetaan takamiesluukun rakenteisiin, jolloin rakenne on kevyt ja kustannustehokas. Vaunun levityskapasiteetti on hintaansa nähden erittäin kova. Ratkaisusta on tullut suursuosikki Keski-Euroopassa pienillä ja keskikokoisilla tiloilla.

Suomessa useimmiten Modulot ovat kaksiakselisia. Yleisin vaunun koko nykyisin on varmaan 14m3 kaikissa kaksiakselisissa vaunuissa. Keskikoko on pudonnut hiukan takavuosien huipuista, kun pellon rakenteesta käydään paljon keskustelua.

Takavuosina suurin suosikki oli Multi-Action multain ja nimen omaan leikkaavalla kiekolla varustettuna. Tällöin edullisellakin multaimella saadaan kohtuullisen hyvä lietteen imeytymiskyky maahan. Leikkaava, terävä kiekko ei tee uraa maanpintaan, millä pyritään häiritsemään kasveja mahdollisimman vähän.

Alkuperäiset esitteet

Volumetra - 16504

Joskin lietevaunut (englannin kielinen)

Etsi lähin jälleenmyyjä

KYSY LISÄTIETOJA

Täytä lomake, niin saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.

Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksen kohteestasi tai sopia siitä esittelyn.