UUSI OPTUM AFS CONNECT

Nyt esiteltävässä Optum AFS Connect -mallistossa uutta ovat erityisesti tilavampi ohjaamo, uusi hallintajärjestelmä ja nykyaikaiset valmiudet sekä täsmäviljelyyn että telematiikkaan. Tule ja koe.

Uutta mukavuutta ja täsmäviljelyn tekniikkaa

Case IH Optum CVX on ollut alusta lähtien kompakti ja hyvin varusteltu suuremman teholuokan traktori, joka on suunniteltu erityisesti Euroopan olosuhteisiin. Nyt esiteltävässä Optum AFS Connect -mallistossa uutta ovat erityisesti tilavampi ohjaamo, uusi hallintajärjestelmä ja nykyaikaiset valmiudet sekä täsmäviljelyyn että telematiikkaan.

Optum AFS Connect -mallisto sisältää edeltäjänsä tapaan kolme mallia, nimellistehoiltaan 250 hv, 270 hv ja 300 hv, ja niitä yhdistää portaaton Case IH CVX Drive -voimansiirto. Uudistusten keskipisteessä on ohjaamo, jossa monet sisätilojen keskeiset kohdat on uudistettu täysin. Niitä ovat muiden ohella uusi Multicontroller-käsinoja ja monitoimivipu, suurempi AFS Pro 1200 -kosketusnäyttö sekä A-pilarin tablettityyppinen näyttö moottorin ja voimansiirron valvontaa varten. Optum-mallisto on vakiona varustettu Case IH AFS Connect -telematiikkapaketilla, joka mahdollistaa kaksisuuntaisen tiedonsiirron traktorin ja kotiportaalin välillä, reaaliaikaisen koneen valvonnan, ohjelmistojen etäpäivitykset ja paljon muuta.

Ota yhteys myyjään

Ohjaamo

Optum AFS Connect -traktorin ohjaamo on suunniteltu entistä turvallisemmaksi, toiminnallisemmaksi ja nautinnollisemmaksi kokonaisuudeksi. Ensimmäiseksi kuljettaja huomaa selvästi suuremmat sisätilat, reilusti enemmän lasipintaa, monella tavoin parantuneen näkyvyyden ja ennen kaikkea vain 66 desibelin äänitason. Näin matala lukema on suurelta osin ohjaamon viimeistelyssä käytettyjen korkea-laatuisten sisustusmateriaalien ansiota.

Sisällä hallintalaitteissa olennaisin kehityskohde on perusteellisesti uudistettu Multicontroller-käsinoja, joka sisältää päivitetyn Multicontroller-ohjaimen ja useita kuljettajan vapaasti konfiguroitavia nume-roituja pikanäppäimiä. Uudessa ISOBUS-yhteensopivassa AFS Pro 1200 -monitorissa on korkean reso-luution värinäyttö, joka paitsi seuraa ja ohjaa traktorin ensisijaisia toimintoja, myös näyttää edestä ja takaa kameran kuvaa.

AFS Pro 1200 on keskeinen portti moottorin, vaihteiston, hydrauliikan ja voimanoton välillä, ja sen kos-ketusnäyttöä voidaan käyttää pyöritettävällä hallintarullalla, jonka kautta traktorin kokonaisvaltainen hallinta sujuu aivan uudella tavalla. AFS Pro 1200 -näytön kautta käsinojan, Multicontroller-ohjaimen ja hydrauliikan Joystickin lukuisiin pikanäppäimiin voidaan valita vapaasti käyttäjän ja käsillä olevan työn mukaiset toiminnot. Samaten hydrauliikan vivut ja niiden asetukset ovat värinäytön kautta monipuoli-sesti käyttäjän määritettävissä selkeiden kuvakkeiden ohjaamina

  

Parhaan mahdollisen liikkuvan toimiston haluava, voi tilata Optumiin alansa huippua edustavan nahkaverhoillun ja ilmastoidun Maximo Evolution -istuimen.

Optumin käsinojasta löytyvät mm. hydrauliikan hallintavivut, ICP- hallintapaneeli, nostolaitteiden hallinta sekä Multicontroller-kahva. 

Perusteellisesti uudistettu Multicontroller-käsinojassa on todellinen monitoimivipu.

Moottori

Case IH Optum CVX- mallisto koostuu kolmesta mallista joiden konepeiton alla sykkii kompakti 6,7 litran NEF-moottori. Optumin kolmen mallin maksimitehot on 273 hv, 288 hv ja 313 hv. Vääntöä tästä mallistosta löytyy 1173-1282 Nm.

Moottorissa ei ole monimutkaista pakokaasujen takaisinkierrätystä eikä hiukkassuodatinta, vaan pakokaasujen jälkikäsittely tehdään kokonaan moottorin ulkopuolella tehostetulla SCR-järjestelmällä. Nämä ovat voimanlähteitä, jotka antavat hevosvoimia, vääntöä ja luotettavuutta.

Kierrosautomatiikan avulla voidaan ohjelmoida muistiin 2 eri moottorin kierrosnopeutta, jolloin esimerkiksi voimanottokäytössä kierrosluku pysyy tarkasti kohdallaan kuormituksen muutoksista huolimatta.

Moottorin tehon ja väännön ominaisuudet on erittäin hyvät tarjoten erittäin laajan moottorin kierrosluku alueen, missä  maksimitehot ja väännöt on käytettävissä. Esimerkiksi maksimiväännöt saavutetaan moottorin kierroslukualueella 1200-1800 r/min. Voit siis nauttia hyvästä polttoainetaloudesta ilman kompromissia tehokkuuden suhteen.

Optum CVX -mallit hyödyntävät automaattista tuottavuuden hallintajärjestelmää (APM). Se auttaa pienentämään polttoaineen kulutusta tarkkailemalla jatkuvasti moottorin kierroksia ja tarvittavaa tehoa. CVX-vaihteisto varmistaa voimanoton nopeuden pysymisen tasaisena. Lopputuloksena on paras tasapaino polttoaineen kulutuksen ja tehon tarpeen välillä. ECO Drive -toiminnolla portaaton vaihteisto pystyy saavuttamaan suurimman ajonopeuden tavallista alemmilla moottorin kierroksilla. Seurauksena on merkittävä säästö polttoaineen kulutuksessa.

FPT:n moottorit täyttävät lainsäädännön ympäristövaatimukset pelkän urean avulla. Tämän ansiosta moottori on kompaktin kokoinen ja näkyvyys ohjaamosta koneen eteen erittäin hyvä.

FPT:llä on pitkä kokemus raskasliikenteen moottorien valmistajana. Ympäristövaatimukset raskasliikenteessä on traktoreita selvästi tiukemmat. Nykypäivän ympäristölainsäädännön noudattimen heittää haasteen moottorien suorituskyvylle, mihin FPT on pystynyt ja pystyy tulevaisuudessakin parhaiten vastaamaan.
caseih_traktori_puma_648 (15)

Suurtuotannon etuja

FPT on maailman toiseksi suurin moottorien valmistaja. FPT valmistaa noin 2,4 miljoonaa moottoria vuosittain ja on erittäin merkittävä tekijä mm. raskasliikenteen moottorien valmistajana. Raskasliikenteen vaatimukset moottorin kestävyydelle ja taloudellisuudelle on erittäin suuret. Myöskin ympäristölainsäädäntö raskasliikenteessä on selvästi maatalouskoneita tiukemmat. FPT:n vankka kokemus, tuotekehitysresurssit ja sitoutuminen moottoriteknologiaan näkyy Case IH:n traktorien mahtavassa suoristuskyvyssä.

Case IH traktorit on erittäin vääntäviä, kestäviä, polttoainetaloudellisia ja niiden elinkaarikustannukset on markkinoiden alhaisimmat.

Pelkkää ureaa

Optumin moottorit täyttävät ympäristölainsäädännön vaatimukset pelkän urean avulla. Tämän ansiosta moottori on yksinkertainen, taloudellinen ja kompaktin kokoinen. Moottorin käyntilämpötila on esimerkiksi pakokaasujen uudelleen kierrätystä käyttäviä moottoreita alhaisempi. Alhaisempi käyntilämpötila säästää polttoainetta, moottorin kompponentteja ja oleellisesti vähentää tulipalon riskiä.

caseih_traktori_puma_648 (6)
caseih-traktori-optum-afs-648-07

Loistava näkyvyys eteen

Kompaktin kokoisen moottorin ansiosta traktorin nokasta on voitu tehdä pienempi ja täten parannettu näkyvyyttä ohjaamosta traktorin etupuolelle. Hyvä näkyvyys traktorin eteen parantaa tarkkuutta vaativaa työtä esim. etunostolaitteeseen kytkettävän työkoneen kanssa.

Vaihteisto

Optum CVX on pystynyt yhdistämään ison traktorin vetotehon, pienen traktorin ketteryyden ja pitkän akselivälin ajettavuuden. Kone on suunniteltu nimenomaan Suomen ja Euroopan pienehköille peltolohkoille, missä traktorilta vaaditaan ketteryyttä, vetotehoa ja maantieajettavuutta.  

Optum CVX -traktorin portaaton voimansiirto on saatavana sekä 40 km/h että 50 km/h -versioina, joissa molemmissa nopein peruutusnopeus on 27 km/h. Traktori on saatavana 2,15 metriä korkeilla takarenkailla, kooltaan 710/75R42. Ne välittävät yhdessä portaattoman vaihteiston kanssa traktorin suorituskyvyn tehokkaasti hyötykäyttöön ja tuottavat vaikuttavan vetovoiman.

Optum-traktoreissa on samanlainen etuakseli kuin pienemmissä Magnum-malleissa ja 2995 mm akseliväli. Etuakselin jousitus on toteutettu 2 hydraulisylinterillä, joissa on 8 asteen oskillaatiokulma sekä 110 mm pystysuuntainen liikevara, mikä takaa vakauden ja ajettavuuden maantiellä. Etäisyys etuakselista etunostolaitteeseen on lyhyt, mikä tekee traktorista erittäin vakaan ja kompaktin kokoisen.

Optum CVX voidaan varustaa lukkiutumattomalla ABS-jarrujärjestelmällä, joka parantaa merkittävästi turvallisuutta maantiellä. ABS-järjestelmä pystyy pellolla jarruttamaan automaattisesti sisempää takapyörää, jolloin kääntyvyys on normaalia parempi ilman, että sisäpyörä lukkiutuu. Lisäksi saatavana on renkaiden ilmanpainetta tarkkaileva järjestelmä, jolla voidaan kontrolloida 16 eri rengasta joko traktorissa tai työkoneessa. Järjestelmä on kytketty AFS700-monitoriin niin, että järjestelmä antaa varoituksen, kun rengaspaine ei ole halutuissa rajoissa.

CVX on vaihteistojen kuningas tarjoten käyttäjälleen aidosti portaattoman vaihteiston.

Hydrauliikka

Nykyaikaiset työkoneet asettavat suuret vaatimukset traktorin hydrauliikalle. Traktorin on kyettävä antamaan öljyä merkittäviä määriä, nopeasti ja juuri silloin kun työkone sitä tarvitsee. Optum tarjoaa joko 165 l/min tai 220 l/min hydraulipumput, 215 bar paineen ja 70 l öljymäärän ulkoiseen käyttöön. 

Takanostolaitteille suurimpienkaan työkoneiden nostaminen ei tuota vaikeuksia. Vetovarsien päästä mitattuna Optumin nostokyky on reilut 11 000kg. Etunostolaitteiden nostokyky on reilut 4 100kg. 

Hydrauliikan niin lohkojen kuin nostolaitteiden hallinta on erittäin helppoa ja työergonomista käsinojassa olevien hallintalaitteiden avulla. Hydraulilohkojen säätäminen esimerkiksi tuoton ja ajan mukaan on helppoa. Hydraulilohkojen ja nostolaitteiden toiminta on mahdollista ohjelmoida päisteautomatiikkaan, mikä tuo merkittävää helpotusta päistekäännöksiin.  

Sähköisen hydrauliikan hallintavivut sijaitsevat kyynärnojan etureunassa. Joystickillä voidaan hallita erikseen sekä keski- että takaventtiileitä.

Voimanotto

Optum tarjoaa todella monipuolisen voimanottotarjonnan. Takavoimanotossa tarjolla nelinopeuksinen ja edessä kaksinopeuksinen voimanotto. Etuvoimanoton nopeudet on 540, 540E, 1000 ja 1000E. E tarkoittaa ecoa ja mahdollistaa voimanoton pyörittämisen varsin pienillä moottorin kierroksilla. Esimerkiksi 540E toteutetaan 1 598 moottorin kierroksilla. 

Voimanoton kytkentävivut on sijoitettu työergonomisesti kyynärnojaan, mistä niiden hallinta on helppoa ja sujuvaa. Takalokasuojassa on myös voimanoton hallintanappi, mikä mahdollistaa voimanoton käytön traktorin ulkopuolelta. 

Tehokas etuvoimanotto täydentää Optumin tuottavuuden mahdollistaen erittäin monipuolisen työkoneiden käytön. Esimerkiksi karjatilalla työn tehokkuutta voidaan huimasti lisätä laittamalla etuniittokone Optumin etunostolaitteisiin.

Automaattiohjaus

Automaattiohjaus on työn tehokkuutta eniten parantava lisävaruste, mikä nykyajan traktoriin on saatavilla. Paraskin kuski ajaa noin 10 % päällekkäin tai hänelle jää välipaikkoja. Tämä 10 % on täysin hukkaan heitettyä työtä ja resurssien tuhlaamista. Karkeasti voidaan sanoa, että automaattiohjauksella koneketjusta saadaan 100 % hyödynnettyä. Tämän ansiosta esimerkiksi olemassa olevaa koneketjua voidaan pitää pykälää pienempänä suhteessa koneketjuun, missä automaattiohjaus ei ole käytössä.

BLOGI: Automaattiohjausta ostamassa?

Automaattiohjaus+automaattinen päistekäännös

Automaattiohjaukseen on saatavilla automaattinen päistekäännös (katso alla oleva video) erittäin edullisesti. Automaattinen päistekäännös entisestään lisää ajomukavuutta, vähentää peltomaan tallautumista ja tekee päisteestä juuri semmoisen kuin kuljettaja haluaa. Traktori voidaan laittaa kulkemaan  jokatoista ajolinjaa pitkin jolloin päistekäännöksestä saadaan hieman loivempi. Loivempi päistekäännös on hellävaraisempi peltomaalle ja mukavampi kuljettajalle. 

Automaattiohjaus+automaattinen päistekäännös+päisteautomatiikka

Parhaan työtehon, työmukavuuden ja resurssien maksimaalisen hyödyntämisen saa kun yhdistetään automaattiohjaus, automaattinen päistekäännös ja päisteautomatiikka. Päisteautomatiikan avulla päisteessä toistuvat toiminnot (ajonopeuden säätö, ulosoton pysäytys, nostolaitteiden nosto, hydrauliikan toiminnot yms.) voidaan ohjelmoida tapahtumaan automaattisesti päisteeseen tultaessa. Voidaankin sanoa, että kun tämä voittajan yhdistelmä on käytössä, ei kuljettajan tarvitse huolehtia traktorin ajamisesta kuin työn alussa ja lopussa.  

Kuinka tarkka automaattiohjaus on?

Automaattiohjauksen tarkkuus vaihtelee käytössä olevan tarkkuussignaalin mukaan. Tarjolla on kaksi tarkkuussignaalia: Egnos, minkä tarkkuus suomessa on 20-30cm ja RTK, minkä tarkkuus on 2-4cm. Egnostarkkuussignaalin käyttö on ilmaista, kun taas RTK:n käytöstä on maksettava käyttömaksua Geotrimille. Vahva suositus on, että esim. kylvössä, lietteen levityksessä ja niitossa käytettäisi RTK tarkkuutta, kun esimerkiksi äestyksessä, kevytmuokkauksess ja kasvinsuojelussa voidaan pärjätä Egnostarkkudella. RTK on täysin jälkivarusteltavissa, mikä antaa päätöksenteolle hieman joustavuutta. Traktorimyyjän kanssa kannattaa keskustella, kumpi tarkkussignaaleista sopii paremmin käyttäjän tarpeisiin.

Katso alta video automaattisesta päistekäännöksestä. 

HubSpot Video

Vapautetaan kuljettaja traktorin ajamisesta ja annetaan hänen keskittyä tehtävään työhön. Automaattiohjauksella työteho paranee, resurssien käyttö tehostuu, työhyvinvointi lisääntyy ja pellot näyttää erittäin hienolta.

background

Etsi lähin jälleenmyyjä

background

Tekniset tiedot

Kiinnostuitko?

Täyttämällä lomakkeen saat kätevästi yhteyden Agritekiin tai lähimpään jälleenmyyjääsi.
Voit kysyä lisätietoja kiinnostuksesi kohteesta tai sopia siitä esittelyn.

Liity kanta-asiakkaaksi

Liittymällä Agritek Oy:n kanta-asiakkaaksi saat huomattavia etuja, kuten -15% alennuksen viikkotilauksena tilattavista Case IH ja New Holland -varaosista