New Holland TC4/5

TC4/5
TC4/5-mallisarja - MUKAVUUTTA PUINTIIN!
 
New Holland TC -puimurimallisto tuo aivan uutta puintimukavuutta tähän kokoluokkaan. Uusi avara ja hiljainen Harvest Suite -ohjaamo vie mukavuuden entistä korkeammalle tasolle. Ohjaamo on vaimenettu kuumityynyin ääntä ja värinöitä vastaan, mikä saa kuljettajan viihtymään ohjaamossa pitkänkin päivän.
 
Suomeen tuodaan kolmea mallia TC4.90, TC5.70 ja TC5.80, joista ensimmäinen on nelikohliminen ja muut viidellä kohlimella varustettuja. Ensimmäistä kertaa nelikohliminen malli on mahdollista varustaa myös RS-jälkipuintikelalla.
 
Leikkuupöydän hallittavuutta on parannettu Control Float -sänkiautomatiikalla, joka on nyt vakiovarusteena kaikissa malleissa.
 
Viljasäiliön kokoa on kasvatettu, ja se on nyt TC4.90:ssä 4800 litraa, TC5.70:ssä 5200 litraa ja TC5.80-mallissa 6400 litraa.
 
Hallintalaitteet ovat uuden ohjaamon myötä hyvin kuljettajan ulottuvilla, ja selkeästä A-pilarinäytöstä näkyvät tärkeimmät puintiin liittyvät tapahtumat. Ajokahva on myös uudistunut helpottaen leikkuupöydän ja tyhjennysputken hallintaa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TC4/5 TC4/5 TC4/5 TC4/5
TC4/5-mallien uusi ohjaamo tarjoaa suuresta kaarevasta tuulilasista täydellisen näkyvyyden sekä kasvustoon, pöydälle että sängelle.
 
Ohjaamon melutaso on huomattavan alhainen, ja lisämukavuutta tuovat ilmaistuin ja irrotettava kylmälaukku. Myös reilun kokoinen apumiehen istuin on vakiona.
 
Tärkeät tiedot puinnista ja moottorin toiminnasta sekä huollosta näkyvät selkeästi etupaneelin näytöiltä ja monitorista.
Katso tästä panoraamakuva uudesta Harvest Suite ohjaamosta
TC4/5 TC4/5 TC4/5 TC4/5 TC4/5 TC4/5
TC4./5.-puimurit ovat tunnettuja tehokkuudestaan.
 
Puintikela on leveydeltään TC4.90-mallissa 104 cm ja TC5.70- ja TC5.90-malleissa peräti 130 cm. Puintikela on leveytensä lisäksi halkaisijaltaan harvinaisen suuri, peräti 60 cm. Puintikelan kahdeksan varstaa on kiinnitetty vankkaan teräsrunkoon.
 

 
Suuressa kelassa on paljon liike-energiaa selvittämään kuormitushuippuja. Varstasillassa suuren puinti- ja erottelualan takaavat 14 varstaa ja 111 asteen peitto. Puintivälin säätö tapahtuu helposti ohjaamosta.
 
Kaikki mallit pieneintä myöten voidaan varustaa patentoidulla Rotary Separator -jälkipuintikelalla, joka tehostaa jyvien erottumista olkimassasta erityisesti kosteissa ja vihreissä olosuhteissa. Jälkipuintikela on halkaisijaltaan 59 cm ja se on varustettu omalla säädettävällä varstasillallaan.
 
Puintikelalta kasvusto siirtyy olkikelalle, jonka nopeus on 2/3 puintikelan nopeudesta, mikä muuttaa olkimassan nopeutta ja suuntaa tehostaen erottelua.
 
130 leveän puintikelan ja RS-jälkipuintikelan ansiosta 5-kohliminen TC5 on todellinen tehopakkaus.
TC4/5 TC4/5 TC4/5 TC4/5
Viettopinta ja yläseula yhdessä tekevät pitkää iskua, mutta vastakkaiseen suuntaan kuin alaseulan lyhyt isku. Isot ylä- ja alaseulat 1 mm säätövälillä mahdollistavat valtaosan puinneista ilman lisävarusteita. Viettopinnan ja yläseulan välissä on esiseula, josta jyvät pääsevät tippumaan suoraan jo alaseulalle. Tämä lisää puintitehoa ja vähentää yläseulan kuormitusta.