New Holland FR-ajosilppurit

FR-ajosilppurit
 

FR - edistyksellistä tehoa rehunkorjuuseen


New Holland on valmistanut ajosilppureita yli 50 vuoden ajan. Tänä aikana ajosilppuritekniikasta kertynyt tietämys ja kokemus yhdistyvät FR-mallistossa. New Hollandin ajosilppurit on suunniteltu alun perin nurmirehunkorjuuseen. Tämä näkyy mm. kiihdytinkelan sijoituksessa välittömästi hakkurin taakse. Rakenne varmistaa erinomaisen puhallustehon ja raskaimmankin ruohosilpun puhalluksen.
 
Katso tästä uusi video>>
 
FR Forage Cruiser malleja on kaikkiaan viisi:  FR480, 550, 650, 780 ja 920.
 

Monipuolinen


New Holland -ajosilppurit voidaan varustaa eri levyisillä noukkimilla, suoraniittopäällä, leikkuupuimurin pöydällä tai erityisellä pajuniittopäällä kulloisenkin käyttötarpeen mukaan.
 

Huikeat tehot


Suomeen tuotavan New Holland -ajosilppurimalliston moottoritehot ovat 476 hevosvoimasta aina 850 hevosvoimaan asti.
FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit

Järeä hakkuri


Hakkuri on ajosilppurin sydän, jolle rehunsaannin varmistavat 860 mm leveät syöttörullat. New Holland on tunnettu suuresta hakkuristaan. Painava hakkuri säästää polttoainetta ja New Hollandissa hakkurilla on painoa peräti 780 kg. Lisäksi hakkurilla on leveyttä kunnioittettavat 880 mm ja halkaisija 710 mm.
 
Hakkuri on ns. V- tyypin hakkuri ja terät on sijoitettu kahdelle riville.
Hakkureita on saatavana viittä eri vaihtoehtoa:  Eri terämäärillä silpunpituus vaihtelee 3 -  88 mm välillä, joten säätöalue on varsin laaja eri tarkoituksiin.
 

Terien teroitus


Terien teroitus tapahtuu Intelli View IV näytön kautta. Terät voi teroittaa myös hakkuria peruuttamalla, jolloin terän muoto pysyy pidempään oikeana. Teroituksen jälkeen vastaterän oikea säätö hoidetaan myös näytöltä ohjaamosta käsin.
 

Voimansiirtolinja


Voimansiirtolinja hakkurille on suora ja selkeä. Mallista riippuen hakkuri saa voimansa joko 7- tai 9 -uraisella moniurahihnalla.
 

Puhallin


 
 
Puhaltimen toiminnalla on oleellinen merkitys rehun eteenpäin viemiseksi torvelle. FR ajosilppureissa puhallin on sijoitettu hakkurin läheisyyteen ja leveällä 780 mm puhaltimella rehu saa kovaa kyytiä.
 
FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit

Viihtyisä ohjaamo


Avara ja hiljainen ohjaamo saa pitkänkin päivän tuntumaan lyhyeltä. Yli 7,1 m2 lasipinta-ala ja 3240 esteetön näkymä varmistavat hyvän näkyvyyden niin pellolle, pöydälle kuin torvellekin.
 

Käsinoja ja hallintalaitteet


Oikeasta käsinojasta katkaisijat löytyvät läheltä ja niiden käyttö on helppoa ja loogista. Kaikki pöydän ja noukkimen käyttökatkaisijat löytyvät uudistetusta ajokahvasta.
 

Intelli View IV -näyttö


FR Forace Cruiser -ajosilppurissa on vakiona Intelli View IV -värinäyttö, josta on helppo seurata koneen toimintoja.
FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit FR-ajosilppurit
50 vuoden kokemus ja innovaatiot
 
Ajosilppureiden historia alkoi vuonna 1961 rohkealla kokeilulla, kun New Holland teki sen ajan mittapuun mukaan vallankumouksellisen  liikkeen, ja päätti yhdistää traktorin perässä vedettävään silppuriin moottorin sekä hallintalaitteet.

 

Siitä lähtien pioneerihenki ja jatkuvat uudistuksen ovat olleet New Hollandille tunnusomaisia. Useiden innovaatioiden ansiosta New Holland -ajosilppurit ovat lisänneet rehunkorjuun tuottavuutta, laatua, tehokkuutta, turvallisuutta ja mukavuutta.

 

Tärkeimpiä FR-ajosilppuriin kehitettyjä uusia ominaisuuksia ovat:

  • MetalocTM System, jolla tunnistetaan ja erotellaan metalliesineet rehun joukosta. Järjestelmä suojaa aktiivisesti sekä konetta että kotieläimiä.
  • Adjust-O-MaticTM System teroittaa terät ja säätää automaattisesti terän ja vastaterän välin. Parantaa rehun laatua ja pienentää tehon tarvetta.
  • VariflowTM System säätää puhaltimen paikkaa suhteessa roottoriin sen mukaan käytetäänkö jyvämurskainta vai ei. Optimoi puhaltimen suorituskyvyn.
  • Power CruiseTM II System säätää moottorin kierroksia ja ajonopeutta suhteessa rehun aiheuttaman kuormituksen määrään. Säästää polttoainetta jopa 15 % pellolla ja 20 % maantiellä.
  • IntelliFillTM System, jossa on 3D kamera perävaunu täyttämisen helpottamiseksi. Aikaa ja rehua ei hukkaannu, ja kuljettaja voi keskittyä koneen hallintaan. Keksintö voitti 2010 EIMA Innovation Award -palkinnon sekä sai kultamitalin Agritechnica 2009 -näyttelyssä.
  • IntelliViewTM kosketusnäytöllinen värimonitori ja monitoimivipu muodostavat selkeydessään ja helppokäyttöinen yhden markkinoiden menestyksekkäimmistä hallintajärjestelmistä. Yhdenmukainen uusien NH-traktoreiden hallinnan kanssa.
  • HydroLocTM syöttörullien vetomekanismi, jonka avulla silpun pituutta voidaan helposti muuttaa ajon aikana olosuhteiden mukaan.
  • Double Drive riippumaton syöttöpöydän nopeuden säätö, on hyödyllinen vaativassa kasvustossa. Noukkimen nopeutta voidaan muuttaa syöttörullista riippumatta jo näin optimoida niitto ja korjuu.

New Holland -ajosilppurit suunnitellaan ja valmistetaan sadonkorjuukoneiden osaamiskeskuksessa, joka sijaitsee Zedelgemissä Belgiassa.


Zedelgem on yksi tärkeimmistä sadonkorjuun teollisista keskuksista maailmassa. Siellä sijaitsevat leikkuupuimureiden, ajosilppureiden ja paalainten suunnittelun ja valmistuksen lisäksi myös suuri testialue, hyvin varustettu koulutuskeskus, juuri remontoitu vierailukeskus sekä näyttelytila, jossa New Hollandin kuuluisiin keltaisiin korjuukoneisiin voi tutustua.