New Holland CX7/CX8

CX7/CX8

 CX7/CX8 PUIMURIT


 
Katso tästä CX automaattohjausvideo>>
CX7/CX8-sarjan puimurit ovat huipputuotteita, jotka monia mullistavia keksintöjä puimureihin tehnyt New Holland on suunnitellut. Viimeisimmät uudistukset lisäävät puimurin tehoa ja hallittavuutta kasvattamatta sen kokoa. Se on toiveena jokaisella viljelijällä ja urakoitsijalla ympäri maailman!
 
CX7/CX8-sarjan puimurin pyöreät sivupellit huomataan jokaisella pellolla, kaikkialla maailmassa tunnetun keltaisen värin kruunatessa ammattilaisen työssään.

Erinomainen leikkuuteho kaikissa olosuhteissa


 
Korkea terän nopeus, täysin säädettävä laonnostokela ja syöttöruuvi, jossa sisään vetäytyvät sormet koko matkalla, mahdollistavat häiriöttömän leikkuun ja tasaisen syötön. Leikkuupöydän automaattinen säätö huolehtii sängenkorkeudesta ja pintapaineesta vaikeimmissakin olosuhteissa. CX7/CX8-puimurit on varustettu leikkuupöydän kallistuksella ja Autofloat™ -järjestelmällä, joka pitää pöydän maan pinnan suuntaisena kumpareisessakin maastossa varmistaen täydellisen leikkuun kaikilla kasveilla.

Pitkä syöttökuljetin


 
Kuljettajalla on erinomainen näkyvyys leikkuupöydälle. Leveä kuljettimen syöttöaukko lisää tehoa, uuden mallisten kolien siirtäessä viljan puintikelalle jyviä rikkomatta. Pöydän ja syöttökuljettimen hydraulista peruutusta hallitaan ohjaamosta sähköisesti.

Kytkentä


 
Nivelakselin ja hydrauliikan pikakytkentä nopeuttavat pöydän kiinnitystä ja irrotusta. Pöytä kiinnitetään vain yhdellä vivun liikkeellä. Seuraavaksi kytketään letkut pikakytkimellä ja sähkökaapeli. Kaikki kytkennät tehdään koneen vasemmalta puolelta, joten sinun ei tarvitse kävellä koneen ympäri.
CX7/CX8 CX7/CX8 CX7/CX8

CX-konsepti


 
Puinti ja erityisesti erottelu ovat puimurin puintitehoa eniten rajoittavat tekijät. CX-konseptissa halkaisijaltaan suuri puinti- ja jälkipuintikela suurentuneilla varstasilloilla tehostavat irtipuintia ja erottelua. Tuloksena on 15% suurempi puintiteho edeltäviin malleihin verrattuna. Puintikelan, olkikelan ja jälkipuintikelan halkaisija, asema ja nopeus varmistavat jouhean ja hellävaraisen puinnin maksimaalisella teholla.

Hellävarainen, mutta tehokas


 
Suuri halkaisijaisessa, 75cm, puintikelassa on 10 varstaa. Suuressa kelassa on paljon pyörimisenergiaa varmistamassa tukkeutumattoman puinnin vaikeissakin olosuhteissa. Alhainen kelan nopeus takaa hellävaraisen puintitapahtuman rikkomatta jyviä, mikä säilyttää hyvän itävyyden.

Tehokas erottelu


 
Suurin osa erottelusta tapahtuu laajalla varstasillalla, jonka peitto on 111°. Tästä seuraa mahtava varstasillan pinta-la, 1.18m² kuusikohlimisissa ja 0.98m² viisikohlimisissa malleissa. New Hollandin kehittämä Rotary Separator -jälkipuintikela on tunnetusti paras erottelukoneisto erityisesti kosteissa ja vihreissä olosuhteissa. CX7/CX8-puimureissa Rotary Separator -jälkipuintikelan halkaisija on 72cm. Sille voidaan valita kaksi pyörimisnopeutta, hidas ja nopea. Erittäin kuivissa olosuhteissa välikelan ja jälkipuintikelan varstasillat voidaan laskea alas oljen turhan murenemisen estämiseksi. Tämä parantaa jyvien ja oljen laatua.
 

Kohlimet


 
CX puimurissa on vakiona Opti-Speed kohlimet, jotka muuttavat nopeutta. Ajettaessa ylämäkeen, kohlinten nopeus kasvaa ja alamäkeen ajettaessa kohlinten nopeus vähenee.
CX7/CX8 CX7/CX8

Puhdas siemen


 
Hyvä puhdistusteho saavutetaan esiseulalla, suurella seulaston pinta-alalla (6.50m² kuusikohlimisissa ja 5.40m² viisikohlimisissa malleissa), vastakkaissuuntaisella seulastolla ja kaksoispuhaltimella. Ylä- ja alaseula liikkuvay vastakkaisiin suuntiin ja niiden iskunopituus on erimittainen, mikä tehostaa puhdistusta, vähentää oljen pätkein tarttumista seuloihin ja tasoittaa puimurin käyntiä. CX7/CX8-puimurit on varustettu seulaston sähköisellä kaukosäädöllä ja eri viljalajeille ja olosuhteisiin valittavilla esisäädöillä.

Rinnepuintiseulasto


 
CX7/CX8-puimurit voidaan tehdastilauksena toimittaa tunnetulla rinnepuintiseulastolla, joka säilyttää täyden tehonsa aina 17% kaltevuuteen saakka. Viljaelevaattori ja säiliön täyttöruuvi on mitoitettu vastaamaan puimurin kasvanutta puintitehoa.

Rajaisten puintilaite


 
CX7/CX8-puimureissa on New Hollandin patententoima Roto-ThreshTM -rajaisten puintilaite. 5-kohlimisissa malleissa puintilaitteita on yksi ja 6-kohlimisissa malleissa kaksi. Sen sijaan, että rajaiset vietäisiin puintikelalle olkien joukkoon, rajaistenpuintilaite jakaa ne tasaisesti viettopinnalle.
 

Puhallin Opti-Fan


 
Vakiona Opti-Fan puhallin, joka säätyy automaattisesti. Kun ajetaan ylämäkeen niin puhallin pienenee ja alamäkeen ajettaessa puhaltimen voimakkuus kasvaa.
CX7/CX8 CX7/CX8 CX7/CX8 CX7/CX8

Suuri viljasäiliö


CX7/CX8-puimureiden suuri puintiteho vaatii myös tehokkaan kuljetusjärjestelmän. Ollakseen joustava puimurin tulee pystyä puimaan pitkiä jaksoja yksin ilman tyhjennystä. CX7/CX8-mallien viljasäiliöiden tilavuus vaihtelee 9000 - 12.500 litraan. Uuden muotoilun ja tekniikan ansiosta suuri säiliötilavuus on pystytty mahduttamaan puimuriin kohtuullisiin ulkomittoihin.

Nopea tyhjennys


 
Tyhjennysnopeus on huikeat 126 litraa sekunnissa, markkinoiden nopein. Näin jopa 12.500 litran säiliö tyhjenee alle 100 sekunnissa.
CX7/CX8 CX7/CX8

Ympäristöystävälliset ja taloudelliset moottorit

 
Näissä moottoreissa vääntömomentin nousu on moottorin kierrosluvun laskiessa 300 kier./min. yli 25%. Säiliön tyhjennyksen aikana isommissa malleissa on käytössä automaattisesti ylimääräinen 20 kW (27 hv) tehon lisäys. Näin säiliö voidaan tyhjentää ajon aikana puintitehon laskematta. 

Luotettavaa tehon siirtoa

 
Voimansiirron varmistavat moottorin päässä olevan vaihdelaatikon märät monilevykytkimet ja Power band -vetohihnat. Puintikelan variaattoria pyörittää väliakseli korkeilla kierroksilla. Posi-torque -variaattori yhdessä suurien hihnapyörien kanssa varmistavat luistamattoman vedon. Tuloksena on luotettava ja jatkuva voimansiirto kovimmissakin puintiolosuhteissa. 

Älykästä kytkentää

 
Toimintojen, kuten puintikoneiston, tyhjenyksen, leikkuupöydän ja silppurin kytkeminen päällä vaatii paljon voimaa ja luotettavaa kytkentämekanismia. CX7/CX8-malleissa hydraulisia kytkentöjä ohjetaan sähköisesti kytkennän pehmentämiseksi. Kuormantunteva hydraulijärjestelmä tuottaa hydrauliöljyä tarpeen mukaan. Tämä vähentää tehon tarvetta ja pienentää öljyn kuumenemista.
CX7/CX8 CX7/CX8

Puimurin ohjauskeskus


 
Tyytyväinen ja virkeä kuljettaja jaksaa työskennellä tehokkaasti ja pitkään. New Holland CX7/CX8-puimureiden ohjaamo on todellinen ohjauskeskus. Se on tilava, siinä on enemmän säilytystilaa, automaattinen lämpötilansäätö, jne. Ideaalisesti sijoitetut hallintalaitteet tekevät ajosta nautinnon.

Monitoimihallintavipu


 
Pöydän hallinnalla on suurin vaikutus puimurin toimintaan pellolla. Monitoimihallintavivulla hallitaan pöydän sekä kelan laskua ja nostoa, pöydän kallistusta ja kevennystä, sängenkorkeutta ja kelan nopeutta.

Pysy ajan tasalla


 
Intelliview IV™ -värimonitori kertoo kuljettajalle puimurin kaikki säädöt ja käyttötiedot. IntelliViewIV™ monitorin eri näytöillä liikut helposti koskettamalla näyttöä. CX7/CX8-puimureissa on kehittynyt esisäätöjärjestelmä, jolla optimoidaan puimurin säädöt eri olosuhteisiin. Säätöjä voidaan lisätä ja muuttaa milloin tahansa. Esisäädöissä voidaan huomioida lako-/pystyvilja, mäkisyys, päisteet jne. Esisäädöt vaikuttavat seuraaviin puimurin toimintoihin: laonnostokelan nopeus ja korkeus, puintikelan nopeus ja puintiväli, seulaston säädöt ja tuulen nopeus.

Täsmäviljely-PLM


 
New Hollandin täsmäviljelyjärjestelmä PLM käyttää hyväkseen CX7/CX8-puimurin elektronisia komponetteja. IntelliViewIV -monitori ja ohjelmisto ovat osa järjestelmää. Kerätty tieto voidaan siirtää helposti kotitietokoneelle USB -muistitikun avulla. Varustettaessa puimuri GPS-paikannuksella tai IntelliSteerTM -automaattiohjauksella käyttäjä saa täsmäviljelyohjelmiston ja haluttaessa myös koulutuksen. IntelliViewIVTM kertoo myös polttoaineen kulutuksen, joka voidaan liittää lohkotietoihin viljelykustannusten seuraamiseksi

Reaaliaikaista kosteuden mittausta


 
Jatkuva kosteuden mittaus on satomittausken tarkkuuden perusta. Puhtaan viljan elevaattorissa oleva anturi ottaa sännöllisin väliajoin kosteusnäytteitä, joiden lukema nähdään IntelliViewIVM monitorissa hetkelisenä tai keskiarvoisena arvona.
 
 

Tarkka satomittari


CX7/CX8-puimureiden satomittari tarvitsee kalibroinnin vain kerran kaudessa. Erittäin tarkka anturi on riippumaton viljalajista ja se mittaa kaiken viljan joka siirtyy elevaattorilta täyttöruuville.
 
CX7/CX8 CX7/CX8 CX7/CX8 CX7/CX8

SUURTEHOSILPPURI


 
CX7/CX8-puimureissa on nelirivinen hammastetuilla terillä varustettu suurtehosilppuri. Vaihto olkien karhottamisesta silppuamiseen käy helposti yhdellä vivulla. Silppurin puhallusteho riittää levittämään hienoksi silputun olkimassa jopa 30-jalan leikkuuleveydelle.
 

TEHOKAS RUUMENIEN KÄSITTELY


Huono ruumenien levitys voi vaikeuttaa seuraavia viljetytoimenpiteitä kuten suorakylvöä
 
 
 
 
 
CX7/CX8–puimureissa ruumenet levitetään tehokkailla levitinlautasilla leveälle.
CX7/CX8