Optum CVX

Optum CVX

OPTUM CVX - VUODEN TRAKTORI 2017


 
Case IH Optum 300 CVX on voittanut vuoden traktori 2017 -palkinnon.
 
Euroopan tärkeimmistä maatalouskonealan lehdistä koostunut Jury korosti valinnan perusteissa erityisesti Euroopan oloihin sopivaa suunnittelua, jossa korkea vetoteho yhdistyy kohtuulliseen painoon. Näin varmistetaan tuottavuus ja suojellaan pellon rakennetta.
 
Asiakkaat ympäri Eurooppaa arvostavat traktoria, joka on Magnumin teholuokassa, mutta lähempänä Puma-traktoreiden ulkomittoja. Tämä toive on toteutettu uuden Optum CVX -mallistossa.
 
Optum CVX on ensimmäinen traktorimalli, jossa on esitelty uuden sukupolven Case IH -ulkomuoto, eli konepeiton, lokasuojien ja valojen huomiota herättävän moderni tyylin.
 
Optum tarjoaa suurten traktoreiden luokassa huipputason teho-paino-suhteen. Uusi öljypohja on olennainen osa kantavaa rakennetta, ja se poistaa suurimman osa runkoon kohdistuvast kuormituksesta. Traktorin omapaino on 11 000 kg ja suurin sallittu paino 16 000 kg, joka on optimaalinen painotuksen ja vetotehon kannalta.
Optum CVX Optum CVX Optum CVX Optum CVX

Moottoreissa Hi-eSCR-teknologiaa


Case IH Optum CVX -mallisto koostuu kahdesta mallista, joissa molemmissa on kompakti 6,7 litran NEF-moottori ja nimellistehoa 270 ja 300 hv moottorin kierroksilla 2100 r/min.
 
Suurimmat tehot puolestaan ovat 300 ja 313 hv moottorin kierroksilla 1800 r/min.
 
Moottori hyödyntää Hi-eSCR-teknologiaa, jolla saavutetaan Stage IV -päästövaatimus ilman hiukkassuodatinta ja pakokaasujen takaisinkierrätystä. Moottorissa suurin muutos on öljypohjassa, joka on nyt olennainen osa kantavaa rakennetta ja poistaa rasitusta itse lohkosta.
 
Yksi eVGT-turboahdin tuottaa enemmän vääntöä alhaisemmilla kierroksilla ja vastaa paremmin kaasuun kuin kaksoisahdin ja tekee Optum-traktorista näin ollen todellisen tehopaketin.
Optum CVX Optum CVX Optum CVX

Vaikuttavaa vetovoimaa


Optum CVX -traktorilla on kyky tuottaa lisää vetotehoa pyörille niin, että pienempien mallien hyvä käsiteltävyys säilytetään. Siten saadaan lisää tehokkuutta, vähemmän joutoaikaa ja lisää ajomukavuutta, ja samalla kustannukset alenevat.
 
Optum CVX -traktorin portaaton voimansiirto on saatavana sekä 40 km/h että 50 km/h -versioina, joissa molemmissa nopein peruutusnopeus on 27 km/h. Traktori on saatavana 2,15 metriä korkeilla takarenkailla, kooltaan 710/75R42. Ne välittävät yhdessä portaattoman vaihteiston kanssa traktorin suorituskyvyn tehokkaasti hyötykäyttöön ja tuottavat vaikuttavan vetovoiman.
 
Optum-traktoreissa on samanlainen etuakseli kuin pienemmissä Magnum-malleissa ja 2995 mm akseliväli. Etuakselin jousitus on toteutettu 2 hydraulisylinterillä, joissa on 8 asteen oskillaatiokulma sekä 110 mm pystysuuntainen liikevara, mikä takaa vakauden ja ajettavuuden maantiellä. Etäisyys etuakselista etunostolaitteeseen on lyhyt, mikä tekee traktorista vakaamman ja kompaktimman.
 
Optum CVX voidaan varustaa lukkiutumattomalla ABS-jarrujärjestelmällä, joka parantaa merkittävästi turvallisuutta maantiellä. ABS-järjestelmä pystyy pellolla jarruttamaan automaattisesti sisempää takapyörää, jolloin kääntyvyys on normaalia parempi ilman, että sisäpyörä lukkiutuu. Lisäksi saatavana on renkaiden ilmanpainetta tarkkaileva järjestelmä, jolla voidaan kontrolloida 16 eri rengasta joko traktorissa tai työkoneessa. Järjestelmä on kytketty AFS700-monitoriin niin, että järjestelmä antaa varoituksen, kun rengaspaine ei ole halutuissa rajoissa.
Optum CVX Optum CVX Optum CVX

Jopa 220 l/min tuottava hydrauliikka


Vakiona on suuritehoinen 165 tai 220 l/min tuottava suljettu hydrauliikka ja viisi sähköisesti ohjattua hydrauliikan venttiiliä. Suurin nostovoima takana on 11 058 kg ja etunostolaitteessa 5821 kg.

Optum CVX soveltuu mitä parhaiten nykyaikaista monipuolista voimanottoa vaativiin raskaisiin töihin. Traktorissa on vakiovarusteena 4-nopeuksinen takavoimanotto 540/540E/1000/1000 E sähköisellä nopeuden valinnalla.

Valinnainen 2-nopeuksinen etuvoimanotto on toteutettu samalla rakenteella kuin takavoimanotto, ja nopeudet 1000 ja 1000E r/min voi vallita ohjaamosta sähköisesti valintanappia kääntämällä.
Optum CVX Optum CVX Optum CVX

Huipputason uuden istuimet


Ohjaamon jousitus on vakiovaruste kaikissa Optum-traktoreissa samoin kuin huipputason matalataajuusjousituksella varustettu Dual Motion -istuin joko kankaisena tai nahkaverhoiltuna.

Kaikkein vaativin voi tilata itselleen alansa huippua edustavan nahkaverhoillun ja ilmastoidun Maximo Evolution -istuimen. Työvalotarjontaan on lisätty useita erilaisia LED-työvalopaketteja, joissa on kaikissa uskomaton valovoima tavallisiin työvaloihin verrattuna
 
Suurimman tarkkuuden ja tehokkuuden saavuttamiseksi Optum-traktoreissa on vakiovarusteena ISOBUS II -liitäntä ja uusin päisteautomatiikka kehittyneillä ohjelmointimahdollisuuksilla.

Lisävarusteena on saatavana Class 3 -järjestelmä, jolloin yhteensopiva työkone voi ohjata traktorin toimintoja, kuten ajonopeutta. Esimerkiksi paalauksessa saadaan tasaisempi materiaalin virta työkoneelle.
Optum CVX Optum CVX